STOIXIMAN GBL

Ίκαρος-Άρης: 77-88

Ίκαρος-Άρης: 77-88
Βεζένκοφ

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο "τρίποντος" Άρης που επικράτησε εκτός εδρας του Ικάρου (88-77) και έσπασε την εις βάρος του παράδοση.

Οι "κίτρινοι" ήταν καταιγιστικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφεραν με αυτό το αποτέλεσμα να βάλουν τις βάσεις για την είσοδο τους στην εξάδα. Μπήκαν από την αρχή του αγώνα πολύ δυναμικά στο παρκέ και χάρις στα υψηλά ποσοστά ευστοχίας τους, έφτασαν στην τελική επικράτηση απέναντι του ουραγού του ελληνικού πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξέφυγαν και με 22 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ στην επανάληψη κατάφεραν να αντικρούσουν την αντεπίθεση των γηπεδούχων, που εκαναν την ύστατη προσπάθεια όταν ήταν πλέον πολύ αργά.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Ικάρου μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης (19 πόντοι, 5 ασίστ) διεκδικεί τον τίτλο του MVP, αν και αυτός ανήκει δικαιωματικά στον Μιχάλη Πελεκάνο που είχε 25 πόντους (6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα) , δίνοντας πολύτιμες λύσεις στο σημείο που ο Ίκαρος έκανε την αντεπίθεση του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Άρης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη στατιστική και σε ότι αφορά τα σουτ (11 τρίποντα) και τα ριμπάουντ (39-29), αν και το νούμερο που υποδηλώνει πιο ξεκάθαρα από όλα την ποιότητα των "κιτρίνων" στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν οι 21 ασίστ, οι 6 εκ των οποίων "βγήκαν" από τα χέρια του Νίκου Γκίκα και οι 5 από αυτά του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Που κρίθηκε

Στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Άρης μπήκε αφιονισμένος στο παιχνίδι, δίχως να αφήσει περιθώρια στον Ίκαρο, που χωρίς να το καταλάβει είχε δεχτεί 36 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά.

Ο αγώνας

Ο Άρης ήταν καταιγιστικός κατά την έναρξη του παιχνιδιού, πραγματοποιώντας ένα ονειρικό πρώτο δεκάλεπτο. Οι "κίτρινοι" προηήθηκαν με 9-0 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ δεν άργησαν να ξεφύγουν με 12 πόντους (17-5) πριν την πρώτη αντίδραση των γηπεδούχων.

Οι Βεζένκοφ-Πελεκάνος εκτελούσαν από την περιφέρεια και ο Γκίκας είχε αναλάβει το κομμάτι της δημιουργίας, με αποτέλεσμα ο Άρης να επιβάλει το γρήγορο παιχνίδι του και χάρις στα υψηλά ποσοστά ευστοχίας (5/6 τρίποντα) και την καλή κυκλοφορία της μπάλας (10 ασίστ - κανένα λάθος), να παίζει μπάσκετ για σεμινάριο. Το αποτέλεσμα; Να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 36-19 στο 10'.

Το προβάδισμα αυξήθηκε κι άλλο (22 πόντοι η μεγαλύτερη διαφορά , δηλαδή το 19-41), πριν έρθει η αντίδραση της ομάδας της Χαλκίδας, κυρίως μέσω της μαχητικότητας του Άσκα και της εκτελεστικής δεινότητας του Σάτον. Στο πρώτο μέρος η διαφορά έπεσε ως τους 13 πόντους (μετά τον οίστρο του Γούνταλ), αλλά αποκαταστάθηκε άμεσα με δύο τρίποντα του Βεζένκοφ που έκαναν το 33-52.

Αντεπίθεση και αντίδραση

Στην επανάληψη ήταν λογικό και αναμενόμενο ο ρυθμός του Άρη να πέσει. Οι Άσκα-Ρόμπερσον έδωσαν λύσεις για τον Ίκαρο, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης βρήκε προσωπικές φάσεις και κάπως έτσι η διαφορά "μαζεύτηκε" στους 10 πόντους (52-62), πριν ξεφύγει και πάλι ο Άρης που στηρίχτηκε στην εμπειρία του Μιχάλη Πελεκάνου και την κυριαρχία του Κώστα Χαρίση μες στο καλάθι.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί. Πίεσαν, άλλαξαν άμυνες και προσπάθησαν με γρήγορες επιθέσεις να διεκδικήσουν τη νίκη, χωρις όμως να καταφέρουν. Η διαφορά έπεσε στους 9 πόντους, δύο φορές, αλλά οι Μποχωρίδης και Γκίκας, παρά το νεαρό της ηλικίας τους πήραν πάνω τους τις κρίσιμες φάσεις και απέκρουσαν την αντεπίθεση διαρκείας του Ικάρου, που έπεσε μαχόμενος (77-88).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-36, 33-52, 58-72

Ίκαρος Χαλκίδας (Θανάσης Γιαπλές): Ρόμπερσον 8, Γούνταλ 5 (1), Άσκα 20 (1), Μανωλόπουλος 8 (2), Σάτον 17, Γκαγκαλούδης 17 (3), Σπανός, Βουγιούκας, Δεμερτζής, Ρίτσαρντς 2.

Άρης (Μιλαν Μίνιτς): Μποχωρίδης 19 (2), Πελεκάνος 25 (3), Γκίκας 8 (1), Ασημακόπουλος, Χαρίσης 6, Λαρετζάκης, Βεζένκοφ 14 (4), Σαρικόπουλος 4, Μούρτος 12 (1).

TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ