STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι πρωταγωνιστές της Α1

Οι πρωταγωνιστές της Α1

Έχοντας διανύσει το 1/3 της κανονικής περιόδου της Α1 Ανδρών, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους σε όλες τις κατηγορίες

Η... ψαλίδα του φετινού πρωταθλήματος ανάμεσα στους αιώνιους και τις υπόλοιπες ομάδες έχει ανοίξει περισσότερο από ποτέ. Ευτυχώς για το καλό του αθλήματος στις πρώτες 9 αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουν ξεπεταχθεί ο Κολοσσός με την Καβάλα.

Οι δύο ομάδες νίκησαν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ίκαρο και Πανιώνιο αντίστοιχα και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το 2010, μιας και δεν έχουν προγραμματιστεί άλλοι αγώνες μέσα στις γιορτές.

Οι δύο επαρχιακές ομάδες δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε με ένα σωρό προβλήματα για πολλές ομάδες. Μπορεί Κολοσσός και Καβάλα να μην έχουν αντισταθεί απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ωστόσο είναι πολύ καλύτερες από ομάδες που περιμέναμε περισσότερα όπως για παράδειγμα από τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια ωστόσο στην περίπτωση της Καβάλας την λένε και μάλιστα με γλαφυρό τρόπο. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής είναι ο Μίλτον Παλάσιο ο οποίος πετυχαίνει κατά μέσο όρο 18,6 πόντους ανά παιχνίδι και έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής την ομάδα του σε 6 νίκες.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, χωρίς να περιλαμβάνονται παίκτες που έχουν λιγότερα ματς, καθώς για παράδειγμα ο Στρναντ έχει πετύχει 18 πόντους σε μόλις ένα ματς και βρίσκεται στη 2η θέση στη σχετική λίστα, πίσω από τον Παλάσιο.

Όνομα Ομάδα Αγώνες Μ. όρος
Παλάσιο Καβάλα 9 18,6
Μάρσαλ ΠΑΟΚ 9 17,3
Μπάξτερ Ηλυσιακός 9 16,9
Γκράντι ΑΕΚ 9 16
Σίμμονς Καβάλα 9 14,3

Το... αντίπαλο δέος ακούει στο όνομα του συμπαίκτη του στην Καβάλα, Σέντρικ Σίμμονς ο οποίος κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός της Καβάλας όχι μόνο πετυχαίνει κατά μέσο όρο 14,3 πόντους αλλά μαζεύει και τα περισσότερα ριμπάουντ στην κατηγορία. Πρώτος ριμπάουντερ λοιπόν με 10,9 ανά παιχνίδι.

Όνομα Ομάδα Αγώνες Μ. όρος
Σίμμονς Καβάλα 9 10,9
Λούμπι Περιστέρι 9 9,2
Τόμπσον Ίκαρος 9 8,7
ΠΚαλάθης Κολοσσός 9 8,3
Κόμματος Μαρούσι 9 7

Αλήθεια όμως είναι ποιος είναι ο παίκτης που είναι ο πιο αξιόπιστος στα σουτ δύο πόντων; Το νέα αίμα του ελληνικού μπάσκετ ο οποίος έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι παίρνοντας μεταγραφή από τον Πανελλήνιο στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Ίαν Βουγιούκα που σκοράρει με 79,2% από μέση απόσταση (26/46).

Όνομα Ομάδα Αγώνες % ευστοχίας
Βουγιούκας Παναθηναϊκός 9 79,2
Μπόγιτς Μαρούσι 9 75,2
Τσαρτσαρής Παναθηναϊκός 9 71,4
Καϊμακόγλου Παναθηναϊκός 9 67,6
Κόμματος Μαρούσι 9 65

Ο καλύτερος τριποντέρ του πρωταθλήματος ακούει στο όνομα Μπάρισα Κράσιτς και αγωνίζεται στον Ίκαρο Καλλιθέας. Ο έμπειρος γκαρντ βοηθάει σημαντικά τους νεοφώτιστους από τα 6.75μ. Σκοράρει με 57,1% στα σουτ τριών πόντων, έχοντας αφήσει πίσω του τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος έχει πολύ καλό ποσοστό (54,6).

Όνομα Ομάδα Αγώνες % ευστοχίας
Κράσιτς Ίκαρος 9 57,1
Διαμαντίδης Παναθηναϊκός 9 54,6
Τάκερ Άρης 9 50
Φώτσης Παναθηναϊκός 9 50
Καστλ ΑΕΚ 9 47,4

Καλύτερη σχέση με τη γραμμή του φάουλ έχει ο Μπράνκο Γιόροβιτς της Καβάλας καθώς ο 29χρονος παίκτης έχει ευστοχήσει στις 28 από τις 29 βολές που έχει εκτελέσει έχοντας 96,6%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κώστας Καϊμακόγλου ενώ στην τρίτη ακολουθεί ο Διαμαντίδης.

Όνομα Ομάδα Αγώνες % ευστοχίας
Γιόροβιτς Καβάλα 9 96,6
Καϊμακόγλου Παναθηναϊκός 9 90
Διαμαντίδης Παναθηναϊκός 9 89,7
Καστλ ΑΕΚ 9 86,7
Βουγιούκας Παναθηναϊκός 9 84,4

Η μορφή του Βασίλη Σπανούλη δεσπόζει στις ασίστ καθώς ο Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού έχει δώσει τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στο πρωτάθλημα. Κατά μέσο όρο μοιράζει 6,1 ασίστ ανά παιχνίδι και κάνει... χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Δεύτερος είναι ο Τζόρνταν του Κολοσσού που δίνει κατά μέσο όρο 5,4 πάσες, ενώ 3ος είναι ο Παλάσιο με 4,1.

Όνομα Ομάδα Αγώνες Ασίστ
Σπανούλης Ολυμπιακός 9 55
Τζόρνταν Κολοσσός 8 43
Παλάσιο Καβάλα 9 37
Τόμπσον Ηλυσιακός 7 35
Παπαμακάριος Πανελλήνιος 9 34

Καλύτερος... κλέφτης της Α1 Ανδρών μέχρι στιγμής είναι ο Ξανθόπουλος που έχει κάνει 19 κλεψίματα. Τον ακολουθούν οι Γκράντι και Μπάξτερ της ΑΕΚ και του Ηλυσιακού αντίστοιχα.

Όνομα Ομάδα Αγώνες Κλεψίματα
Ξανθόπουλος Πανελλήνιος 9 19
Γκράντι ΑΕΚ 9 18
Μπάξτερ Ηλυσιακός 9 18
Γκόρντον Ολυμπιακός 9 17
Έβερετ Ηρακλής 7 17

Στα μπλοκ συναντάμε και πάλι τον Σίμμονς ο οποίος είναι αλτικότατος και μέσα στη ρακέτα της Καβάλας είναι... φόβητρο. Έχει φιλοδωρήσει με 23 τάπες τους αντιπάλους του και αφήσει πολύ μακριά τον δεύτερο Ελονού.

Όνομα Ομάδα Αγώνες Τάπες
Σίμμονς Καβάλα 9 23
Ελονού Πανιώνιος 9 15
Τόμπσον Ίκαρος 9 11
Ντάνστον Άρης 9 8
Βουγιούκας Παναθηναϊκός 9 8

*Σε όλες τις κατηγορίες έχουν συμπεριληφθεί παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, έχουν πάνω από 5 πόντους μέσο όρο και τουλάχιστον δύο προσπάθειες σε κάθε κατηγορία.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ