STOIXIMAN GBL

Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ 93-72

Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ 93-72
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση (93-72) του μαχητικού ΚΑΟΔ, ο οποίος προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός και δημιούργησε κάποια προβλήματα στην άμυνα. Από το γήπεδο στο αεροδρόμιο οι "πράσινοι", με προορισμό την Κρήτη

Το "5 στα 5" έκανε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε με 93-72 του ΚΑΟΔ, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 4η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ.

Οι "πράσινοι" δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να φτάσουν εύκολα στην τελική επικράτηση, ωστόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε ορισμένα πράγματα που θα χρειαστούν βελτίωση εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (7/11) κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Θυμηθείτε το Live Blog του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΚΑΟΔ.

Όπως για παράδειγμα η κακή αμυντική λειτουργία σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα για την Κρήτη, όπου και θα δώσει τον αγώνα με τη Λοκομοτίβ για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

Εκτός 12άδας έμεινε Ραμέλ Κάρι που ήταν άρρωστος και τη θέση του πήρε η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού, Γιώργος Αποστολίδης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προς το τέλος του ματς σηκώθηκε πανό στο γήπεδο από τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, το οποίο έγραφε: " Όχι άλλο θάνατο στο βωμό της πολιτικής, καλό ταξίδι" κι ανέφερε τα ονόματα των δύο άτυχων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη Λεοφώρο Ηρακλείου.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Λάσμε τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους σε λιγότερο από 15 λεπτά συμμετοχής. Είχε 7/11 σουτ δύο πόντων, 2/2 βολές, 2 τάπες, 1 ασίστ κι ένα κλέψιμο. Για αυτή του τη συγκομιδή συγκέντρωσε 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ.

Ο αριθμός του αγώνα

Σίγουρα τα 17 λάθη του Παναθηναϊκού προβλημάτισαν το τεχνικό τιμ της ομάδας, καθώς ήταν πολύ μεγάλος αριθμός. Κι αν δεν κόστισαν οφείλεται στα εξαιρετικά ποσοστά των "πράσινων" που είχαν 88% στις βολές, 63% στα δίποντα και 46% στα τρίποντα.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ουσιαστικά κρίθηκε στο επιμέρους 7-2 στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου που η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους. Έκτοτε ο ΚΑΟΔ που προσπάθησε και έκανε αξιοπρεπή προσπάθεια, δεν μπορούσε να γυρίσει το ματς.

Ο αγώνας

Με τους Ούκιτς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι. Στο τετράλεπτο μετά τζάμπολ οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 19-10, έχοντας 5 στα 5 τρίποντα (!) και τον Γκιστ ιδιαίτερα ορεξάτο με 8 πόντους. Η άμυνα των "πράσινων" δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτική ωστόσο με όπλο την επίθεσή τους ξέφυγαν με 15 πόντους διαφορά (32-17, 18'). Η είσοδος των Παππά, Φώτση έδωσε ενέργεια και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 35-20.

Ένα γρήγορο 7-2 από την πλευρά του Παναθηναϊκού εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (42-22) με τον Πεδουλάκη να κάνει πολλές αλλαγές στην πεντάδα του, να δοκιμάζει σχήματα και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους πλην του Πινγκ Σανγκ. Πάντως, οι Δραμινοί δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν σε 47-31, εκμεταλλευόμενοι κάποια αμυντικά κενά των γηπεδούχων. Η διαφορά συνέχισε να είναι σε υψηλά επίπεδα χάρη στο εκπληκτικό ποσοστό των πράσινων έξω από τα 6.75μ. (73%).

Ισορροπημένο το ξεκίνημα στο γ' δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ και τις άμυνες να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Στο 25' ο Διαμαντίδης έγραψε το 70-50 με καλάθι και φάουλ, όμως ο ΚΑΟΔ έβρισκε τρόπους για να μειώνει τη διαφορά (70-54). Τελικά, το τέλος του γ' δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +23 (79-56), με το Φώτση να παίρνει προσπάθειες από το τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε παροδικά την αμυντική του λειτουργία και με σερί 6-0 προηγήθηκε με +29 (85-56), ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον Πινγκ Σανγκ και ο κόσμος για μία ακόμα φορά τον καταχειροκρότησε.

Τα δεκάλεπτα: 35-20, 56-39, 79-56, 93-72.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (2), Φώτσης 13 (2), Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 3 (8 ασίστ), Γκιστ 10 (2), Παππάς 10 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Πινγκ, Ματσιούλις 8 (2), Αποστολίδης 3.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Τσόβιτς 4 (1), Τζόουνς 11, Μπράουν 9 (1), Βον 13, Μάρκοβιτς 7, Σπυριδωνίδης 3 (1), Μπάβτσιτς 5 (1), Ζάρας 8, Μπένας 12, Κολοβής.

TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ