ΕΣΑΚΕ

Θέμα Οικονομίδη

Θέμα Οικονομίδη
Ο Άρης Δαμιανίδης κάθισε για λίγο στο ίδιο τραπέζι με τον Βασίλη Οικονομίδη INTIME SPORTS

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται ο Βασίλης Οικονομίδης μετά την ομαδική επίθεση που δέχθηκε από την πλειοψηφία των ΚΑΕ στη σύσκεψη με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο τη Δευτέρα. Και το πιο πιθανό πλέον είναι είτε να παραιτηθεί είτε να καθαιρεθεί από την προεδρία του ΕΣΑΚΕ!

Η σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας στα γραφεία της ΕΟΚ συγκλήθηκε μεν με σκοπό "να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση στο μπάσκετ", όπως ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας, ωστόσο εξελίχθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Προφανώς γι' αυτό, άλλωστε, οι πόρτες έμειναν κλειστές για τους δημοσιογράφους κατ' απαίτηση του προέδρου της ΕΟΚ.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά σχεδόν των πάντων για τους χειρισμούς του επί των βασικών ζητημάτων που απασχολούν τις ομάδες. Το έναυσμα έδωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος απολαμβάνοντας της στήριξης Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και θέλοντας να υπενθυμίσει και να αναδείξει εκ νέου τον ηγετικό ρόλο του στο ελληνικό μπάσκετ (πολύ περισσότερο τώρα που επέστρεψε στο αξίωμα του προέδρου της ομοσπονδίας), έβαλε κατά του Οικονομίδη, με βαρείς χαρακτηρισμούς μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες.

Τη σκυτάλη πήραν οι πρόεδροι των περισσοτέρων ΚΑΕ, που ήταν παρόντες και βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν πυρά κατά του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, από τον οποίον εδώ και πολύ καιρό δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι. Οι χειρισμοί του σε θέματα ζωτικής σημασίας για όλες τις ομάδες, όπως τα τηλεοπτικά και οι χορηγίες, και η πλημμελής, σύμφωνα με όσους διαμαρτύρονται, ενημέρωση που παρείχε επ' αυτών ήταν οι κύριες αιτίες της δυσαρέσκειας.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ασφαλώς η διατύπωση της κοινής δήλωσης ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και ΚΑΕ, που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη: "Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους υπόλοιπους φορείς εξουσιοδοτείται να συντονίσει όλες τις συνεπαγόμενες ενέργειες", αναφέρεται στο σημείο 4. Πουθενά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ...

Ευνοϊκή συγκυρία

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι γιατί εξαπολύθηκε τώρα αυτή η επίθεση και όχι, για παράδειγμα, πριν από τέσσερις μήνες όταν έγιναν οι εκλογές στον ΕΣΑΚΕ και ο Οικονομίδης επανεξελέγη παμψηφεί! Πιθανώς τούτη ήταν η απορία και του ίδιου του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος μάλιστα ακούστηκε να λέει μετά το τέλος της σύσκεψης και καθώς αποχωρούσε εμφανώς... μπουρινιασμένος από τα γραφεία της ομοσπονδίας: "Άλλα λέτε στις γενικές συνελεύσεις κι άλλα είπατε εδώ μέσα".

Ωστόσο γνώστες των της Λίγκας εκτιμούν πως η συγκυρία ήταν τώρα ευνοϊκή, δεδομένου ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κατάφερε να συσπειρώσει κατά κάποιον τρόπο γύρω του τους δύο "αιώνιους", η κόντρα των οποίων συντηρούσε στην ουσία ως τώρα τον Οικονομίδη στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ.

Παραίτηση ή καθαίρεση

Μετά το πρωτοφανές "άδειασμα" που υπέστη τη Δευτέρα ο Βασίλης Οικονομίδης πολλοί ήταν αυτοί που εξέφραζαν την απορία πώς και δεν έχει παραιτηθεί ακόμα! Μοιάζει ωστόσο περίπου βέβαιο πως οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΚΑΕ βρίσκεται πλέον απέναντι από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και όλα δείχνουν ότι δύο είναι οι δρόμοι που ανοίγονται. Είτε κάποια στιγμή ο Βασίλης Οικονομίδης θα παραιτηθεί είτε στο επόμενο δ.σ. θα κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του, που θα ανοίξει το δρόμο της καθαίρεσής του και τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Υπάρχει βέβαια κι ένα τρίτο σενάριο: να μην ασχοληθεί καμία ΚΑΕ και να μην... ανοίξει μύτη! Αλλά με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα κάτι τέτοιο δεν φαντάζει πιθανό.

Άλλωστε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φρόντισε τη Δευτέρα να "δείξει" τον εκλεκτό του για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ όταν κάλεσε τον Ηλία Λιανό να συντάξουν μαζί την κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου τυγχάνει επίσης της αποδοχής Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και μοιάζει να είναι το μεγάλο φαβορί εάν και εφόσον τεθεί θέμα προέδρου στον ΕΣΑΚΕ.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ