ΕΣΑΚΕ

Τζάμπολ στην ΕΡΤ

Τζάμπολ στην ΕΡΤ
Σήμα ΕΣΑΚΕ

Οι 12 από τις 14 ομάδες της Α1, ανάμεσά τους και ΠΑΟ-Ολυμπιακός, βρήκαν στέγη στην ΕΡΤ. Μπαίνει και ο ΟΠΑΠ δυνατά, πρόβλημα με τα παράβολα για τα δελτία που ζητάει η ομοσπονδία

H EΡΤ δίνει χείρα βοηθείας στο μπάσκετ, καθώς αποφάσισε να δείξει τους αγώνες των 12 ομάδων της Α1 του φετινού πρωταθλήματος. Άλλες δυο (Άρης και ΠΑΟΚ) παραμένουν στη Nova, ενώ από του χρόνου, όλοι μαζί μπαίνουν σε διαδικασία κεντρικής διαχείρισης.

Η συμφωνία ανάμεσα στις εταιρείες Αset και Τaf, στις οποίες ανήκουν τα δικαιώματα είναι οριστική και όπως συζητήθηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, υπάρχει η διαβεβαίωση για μετάδοση, από τη δημόσια τηλεόραση, τουλάχιστον δυο αγώνων το σαββατοκύριακο (υπάρχει και ρύθμιση για παιχνίδια το μεσημέρι της Κυριακής), ενώ τα χρήματα που θα εισπράξουν οι ομάδες θα είναι κατά 10% λιγότερα, σε σχέση με πέρσι, και θα μοιραστούν με βάση την τελική κατάταξη.

Οι δυο μεγάλοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, συν τους Κολοσσό, Πανελλήνιο, Μαρούσι, Πανιώνιο, ΑΕΚ, Περιστέρι, Καβάλα, Ηρακλή, Ηλυσιακό και Ίκαρο, είναι πλέον στην δικαιοδοσία της ΕΡΤ.

Στο ΔΣ της λίγκας επιβεβαιώθηκε και η σύμπραξη με τον ΟΠΑΠ, για ξεχωριστή συμφωνία με τις ομάδες. Για διαφήμιση, δηλαδή, στις φανέλες (εκτός από τα ποσά που δίνει έτσι κι αλλιώς) ανάλογα με τις παροχές που προσφέρει κάθε ΚΑΕ. Την πολιτική αυτή, ο ΟΠΑΠ ακολουθεί, ήδη, στο ποδόσφαιρο καθώς έχει ενεργοποιηθεί στο έπακρο μετά την επικείμενη απελευθέρωση του στοιχήματος στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, στο σημερινό ΔΣ συζητήθηκε το θέμα με τα παράβολα. Η ΕΟΚ τα αύξησε για τα νέα δελτία από 180 σε 1000 (!) ευρώ και οι ΚΑΕ διαμαρτυρήθηκαν. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας κ. Γολέμης εξήγησε πως η FIBA ζητάει 350 ευρώ για κάθε παίκτη και μετά τις διαμαρτυρίες, το παράβολο έπεσε στα 800 ευρώ για τους ξένους και 300 ευρώ για τους Ελληνες.. Πάντως για αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα παράβολα ανεβαίνουν στα 1800 ευρώ

Ο Βασίλης Οικονομίδης δήλωσε "σήμερα οριστικοποιήθηκε το τηλεοπτικό τοπίο για τις 12 ομάδες, τις οκτώ των οποίων τα δικαιώματα διαπραγματεύεται ο ΕΣΑΚΕ (ΑΕΚ, Μαρούσι, Πανιώνιος, Καβάλα, Περιστέρι, Ηλυσιακός, Ηρακλής και Ικαρος) και των τεσσάρων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Πανελλήνιος και Κολοσσός Ρόδου), που ανήκουν από πέρυσι στην κοινοπραξία Asset-Taf: θα είναι στην ΕΡΤ, μέσω σχετικής πρότασης που υπέβαλαν οι εταιρίες Asset-Taf. Είναι οριστικό."

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση που απηύθυνε ο ΕΣΑΚΕ προς την ΚΕΔ, να παραβρεθεί στο ΔΣ (παρουσιάστηκαν οι Στέλιος Συμεωνίδης και Κώστας Κορομηλάς), ο πρόεδρος του Συνδέσμου είπε ότι " συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ό,τι απασχολεί και το πώς μπορεί να βελτιωθεί η λίγκα. Αυτή η συνάντηση γίνεται κάθε χρόνο, πριν την έναρξη της σεζόν. Θα γίνει και ένα σεμινάριο διαιτητών, στο οποίο θα παραστούν οι προπονητές. Ολα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας και της ενημέρωσης, για να είναι το πρωτάθλημα αξιόπιστο και ήρεμο".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ