ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανεπίσημη δυσφορία για FIBA

Ανεπίσημη δυσφορία για FIBA
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ INTIME SPORTS

Κανένα σχόλιο για την πρόθεση της FIBA να επιβάλλει ποινές στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Ανεπισήμως, πάντως, τονίζεται η μη δικαιοδοσία της διεθνούς ομοσπονδίας να επεμβαίνει σε φιλικούς αγώνες!

Επισήμως δεν υπήρξε τοποθέτηση της ΕΟΚ για τις προθέσεις της FIBA να επιβάλλει τιμωρίες. Ανεπισήμως δεν αναγνωρίζεται η δικαιοδοσία της να επέμβει σε φιλικό παιχνίδι.

Η επίσημη ανανέωση της συνεργασίας της ΕΟΚ με την Eurobank δεν επέτρεψε ερωτήσεις και επίσημες τοποθετήσεις για το θέμα των επεισοδίων και την επικείμενη (;) τιμωρία από την FIBA. Ο Γ.Βασιλακόπουλος το ξεκαθάρισε, ευθύς εξ' αρχής: "Η εκδήλωση δεν αφορά στα επεισόδια. Οπότε, αν θέλετε, από αύριο... είμαι στη διάθεσή σας". Αύριο, βέβαια, θα είναι η παραμονή του μεγάλου φιλικού με τις ΗΠΑ (25/8, 6.30μμ, Ν/S 1) οπότε δύσκολα θα έχουμε θέση της ομοσπονδίας για το συμβάν.

Παρόλα αυτά, σε πηγαδάκια που στήθηκαν, μετά την εκδήλωση ο κ.Βασιλακόπουλος αμφισβητούσε τη δικαιοδοσία της FIBA, υποστηρίζοντας ότι ο κανονισμός που υπάρχει, διέπει τις σχέσεις των ομοσπονδιών, αλλά δεν μπορεί να γίνει εφαρμογή του σε ένα φιλικό παιχνίδι. "Δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει τιμωρίες", είπε χαρακτηριστικά. Και εξέφρασε την απορία του για τις δηλώσεις του Μπόρσιλαβ Στάνκοβιτς, ο οποίος προδίκασε τις ποινές!

"Κι άλλες χαρές στην Τουρκία"

Ο Γ.Βασιλακόπουλος προλογίζοντας την συμφωνία με την Eurobank, που παραμένει χορηγός των εθνικών ομάδων ως το 2014, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Εθνική θα συνεχίζει να χαρίζει μεγάλες στιγμές, με συνέχεια των επιτυχιών της στο Μουντομπάσκετ το οποίο ξεκινάει το Σάββατο.

«Συμπληρώνουμε δέκα χρόνια και μπαίνουμε στη δεύτερη δεκαετία της σχέσης της Eurobank και των Εθνικών ομάδων μπάσκετ. Μια σχέση που διατηρείται χωρίς τριγμούς και αντιδικίες. Οι δύο πλευρές έχουν επιδείξει έναν πρωτοφανή χαρακτήρα σχέσεων και η συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας έγινε με έναν διάλογο ούτε πέντε λεπτών.

Η συνεργασία αυτή άρχισε σε δύσκολες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Τότε η καμπύλη ήταν προς τα κάτω. Δεν ήταν μία ευκαιριακή συνεργασία, αφού φτάσαμε στο 2010 και συνεχίζουμε. Υπάρχει σωστός προγραμματισμός και καλές σχέσεις που συμβάλλουν ώστε η Εθνική να επανέλθει στο προσκήνιο και να φιγουράρει μεταξύ των πρώτων ομάδων στον κόσμο.

Η συμβολή της Eurobank είναι καθοριστική και θα συνεχίσει να είναι μέχρι το 2014, καθώς θα πηγαίνουμε χέρι-χέρι. Να είστε βέβαιοι ότι η Εθνική θα μας δώσει νέες χαρές στην Τουρκία, όπως και η Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών».


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γ.γ. της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης: « Εκ μέρους της ΕΟΚ θέλω να πω ότι αυτή η συνεργασία μάς έχει δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μία οικονομική ευχέρεια, ώστε οι Εθνικές ομάδες να είναι σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να πιστεύω πως και η νέα τετραετία θα μας φέρει επιτυχίες».

Γιόνας: "Ελπίζω να παραμείνουμε στην κορυφή"

Ο Γιόνας Καζλάουσκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας τονίζοντας: «Ευχαριστούμε την ΕΟΚ και τη Eurobank που μας παρέχουν όλες τις ανέσεις για να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε κάποια μικροπροβλήματα, αλλά πιστεύω πως θα έχουν λυθεί μέχρι την πρεμιέρα. Ελπίζω η Εθνική ομάδα να παραμείνει στις υψηλότερες θέσεις για να κάνει χαρούμενους όλους τους Έλληνες».

Όσο για τον Αντώνη Φώτση, δεν είχε καμία αμφιβολία: «Έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, είμαστε πανέτοιμοι για το Μουντομπάσκετ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Όλος ο κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από μας και θέλουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό».

Μίσσας: "Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη"

Στην εκδήλωση ήταν παρούσα σύσσωμη η Εθνική ανδρών, εκτός φυσικά του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Καστοριά για να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε τον συλλυπήθηκε δημοσίως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Παρούσες όμως ήταν και τρεις παίκτριες της Εθνικής γυναικών, που αυτό τον καιρό προετοιμάζονται στο Πήλιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και μαζί τους ήταν ο προπονητής τους Κώστας Μίσσας, που θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα της ταύτισης του χορηγού με τις Εθνικές ομάδες ανέφερε ένα περιστατικό.

"Πέρυσι ήμαστε στο αεροδρόμιο έτοιμοι για να πετάξουμε, όταν με πλησίασε μια κυρία από ένα γκρουπ τουριστών. '"Να σας ζητήσω μια χάρη;"", με ρώτησε. ""Μπορείτε να μεσολαβήσετε στη Eurobank για να μου βγάλει ένα δάνειο";

Ο "στρατηγός" έδωσε μεγάλη έμφαση στη σημασία του προγραμματισμού: «Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Όλος ο προγραμματισμός είναι σημαντικός σε δύο φάσεις: στην επιλογή παικτών σε όλη την Ελλάδα και στον έλεγχο όσους επιλεγούν. Είναι ένας σημαντικός προθάλαμος για να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα της Εθνικής. Η Εθνική Γυναικών κάνει μια δουλειά τεσσάρων χρόνων για να φτάσει εδώ. Η ομοσπονδία και η ΕΟΚ μάς παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις για να δουλέψουμε σωστά. Είναι τιμή για μας που θα λάβουμε για πρώτη φορά μέρος σε ένα Μουντομπάσκετ Γυναικών. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Νανόπουλος: "Γιατί όχι και μετά το 2014";

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Νανόπουλος, άφησε ανοικτό το παράθυρο της συνέχισης της συνεργασίας της τράπεζας με την ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ και μετά το 2014, οπότε λήγει η νέα σύμβαση χορηγίας:

«Έχουμε κλείσει μια δεκαετία και πάμε όχι πια για το 2004, αλλά για το 2014. Και βλέπουμε... Η ανανέωση αυτή δεν είναι για μας απλώς ένας ακόμα σταθμός στο πλαίσιο των πολύπλευρων χορηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank. Είναι μια νέα αρχή που ανοίγει μια ακόμα πιο δυναμική προοπτική συνεργασίας, σε μια πιστεύω μοναδική στο είδος και την ποιότητά της, σχέση. Μια σχέση στενή, ειλικρινή και δημιουργική, που οικοδομήθηκε επί σειρά ετών, ανάμεσα στον Όμιλό μας και τη μεγάλη οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ.

Σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά, και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια πως έχουμε χτίσει την μακροβιότερη συνεργασία στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Για την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα για τους νέους μας, η λαμπερή πορεία του ελληνικού μπάσκετ και τα θετικά μηνύματα που εμπεριέχει, πρέπει να αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης, και αισιοδοξίας.

Τους φέρνουν δε πιο κοντά με διαχρονικές αξίες, όπως η συνεχής προσπάθεια, το ομαδικό πνεύμα, η προσήλωση στο στόχο, το ευ αγωνίζεσθαι και η κατάκτηση της επιτυχίας. Όλα αυτά τα θετικά μηνύματα που εκπέμπονται σε παγκόσμια εμβέλεια, σε συνδυασμό με την κατάρριψη μύθων και την ανατροπή στερεοτύπων για τη χώρα μας, είναι πράγματα που έχει μεγάλη ανάγκη η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή που διανύουμε.

Όταν μιλάμε για το ελληνικό μπάσκετ αναφερόμαστε στην Εθνική Ανδρών, αλλά υπάρχουν δέκα Εθνικές ομάδες και όλες έχουν φέρει επιτυχίες. Σε αυτά τα δέκα χρόνια έχουν κατακτηθεί έντεκα μετάλλια. Αυτό δείχνει ότι το μπάσκετ έχει βάθος, συνέχεια και προοπτική και αυτό οφείλεται στις υποδομές και τους ανθρώπους του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της συνεργασίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις Εθνικές ομάδες».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ