ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Ιαπωνία 59-63

Ελλάδα - Ιαπωνία 59-63
INTIME SPORTS

Μετά από ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε από την Ιαπωνία με 63-59 και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Καναδά για την 11η θέση του Μουντομπάσκετ.

Με ένα συγκλονιστικό ματς ξεκίνησαν οι αγώνες της τελικής φάσης του Μουντομπάσκετ, στο Κάρλοβι Βάρι. Η Εθνική Γυναικών έχασε έπειτα από δικά της λάθη με 63-59 από την Ιαπωνία και πλέον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την 11η θέση στο ματς του Σαββάτου.

Επόμενος αντίπαλος για τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα ο Καναδάς που ηττήθηκε στο μεσημβρινό ματς της Παρασκευής από την Βραζιλία που ηττήθηκε με 64-58.

Η Εθνική έχασε το παιχνίδι από δικά της λάθη καθώς σε καμία περίπτωση να επιβάλει το ρυθμό της, πλην ενός τριλέπτου στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου που της επέτρεψαν μάλιστα να προσπεράσει στο σκορ και να χτίσει μια διαφορά 11 πόντων την οποία όμως δεν διατήρησε.

Η Μάλτση που ήταν και πάλι η πρώτη σκόρερ για την ελληνική ομάδα με 27 πόντους δεν μπόρεσε στα 9'' πριν τη λήξη να μειώσει μετά από διαδοχικές προσπάθειες. Στη συνέχεια, η Καλέντζου έκανε το φάουλ και η Όγκα διαμόρφωσε στα 5'' το τελικό 59-63 με 2/2 βολές. Από εκεί και έπειτα η Εθνική δεν προλάβαινε να κάνει κάτι παραπάνω, ενώ η Χατζηνικολάου έχασε το λέι απ.

Ο αγώνας:


Η Εθνική μπήκε με μειωμένη ενέργεια στο παρκέ, ίσως και εξαιτίας του πολύ πρωινού ξυπνήματος, καθώς ο αγώνας διεξαγόταν 9 ώρα Τσεχίας. Με τη Νάγκι η Ιαπωνία προηγήθηκε με 3-7, αλλά οι Χατζηνικολάου και Μάλτση έφεραν το ματς στα ίσα.

Πάντως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπορούσε να προσπεράσει στο σκορ, κάνοντας αρκετά λάθη. Στα θετικά η επανεμφάνιση της Σούλις μετά τον τραυματισμό της στον ώμο, που όμως την επηρέασε. Η Δημητράκου έδωσει ενέργεια στην Εθνική, μπαίνοντας στο παρκέ και ισοφάρισει σε 11-11.

Πάντως, η Ιαπωνία προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή στο δεκάλεπτο (11-13), έχοντας επιβάλλει το ρυθμό της ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ελλάδα, ήταν καλύτερη σαν μονάδες.

Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε, καθώς η Εθνική... πούλησε αρκετές φορές την μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στις Γιαπωνέζες να διατηρούν το προβάδισμα. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Μίσσα έφτασε τα 10 λάθη, κόντρα σε μία ομάδα που δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο.

Απλά είχε παρασύρει την Ελλάδα στο γρήγορο τέμπο της. Η Σακουράντα όντας εύστοχη στις βολές έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα της προηγήθηκε με 19-25, έχοντας 8-12 βολές. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα δεν είχε πάει καμία φορά στη γραμμή για βολές.

Η Ιαπωνία έφυγε για τα αποδυτήρια στο +2 (26-28) και ήταν φανερό πως η Εθνική χρειαζόταν να μπει στην επανάληψη με παραπάνω ενέργεια για να ξεφύγει.

Ένα ξέσπασμα δεν ήταν αρκετό


Και το έκανε... Με ένα ξέσπασμα η Εθνική ξέφυγε στο σκορ με 36-28, κάνοντας ένα σερί 10-0 στο πρώτο τρίλεπτο της γ΄περιόδου. Η Μάλτση μάλιστα ευστόχησε και στις πρώτες βολές για την Ελλάδα, μετά από 21 ολόκληρα λεπτά συμμετοχής.

Η Ιαπωνία μείωσε στους 6 (36-30), όμως στο 15΄η Εβίνα Μάλτση με τρίποντο έφερε την Ελλάδα στο +11 (41-30) και όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους. Λάθος, όμως μία ανεξήγητη χαλάρωση οδήγησε την ελληνική ομάδα σε λάθη επί λαθών.

Το ίδιο διάστημα οι Γιαπωνέζες ροκανίζουν τη διαφορά και πετυχαίνουν την ολική επαναφορά με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0, έχοντας κάνει το σκορ 41-45. Η Εθνική μειώνει και τελικά η Ιαπωνία στο 30΄βρίσκεται και πάλι μπροστά στο σκορ έστω και με βραχεία κεφαλή.

Στο 32΄τα πράγματα αρχίζουν και πάλι από την αρχή με τη Μάλτση να είναι η μόνη αξιόπιστη επιθετική λύση της Ελλάδας και να ισοφαρίζει σε 49-49 για του λόγου το αληθές. Οι Γιαπωνέζες πάντως δεν τα παρατάνε και ξεφεύγουν με 49-55 στο 34΄.

Η Εθνική αντιδράει κυρίως με τη Δημητράκου που έχει δώσει ενέργεια στην ομάδα και δίνει συνέχεια στις καλές της εμφανίσεις στο τουρνουά, όμως τα κακά νέα έρχονται από την Καλτσίδου που έκανε στο 35΄το 5ο της φάουλ και έφυγε για τον πάγκο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε στον πόντο (54-55) και τελικά ισοφάρισε σε 59-59 στο ένα λεπτό πριν το τέλος.

Στα 37'' η Όγκα έχασε τις βολές, αλλά η Μάλτση κάνει διαδοχικές προσπάθειες για να πετύχει το καλάθι και τις χάνει όλες, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς.

Τα δεκάλεπτα:
11-13, 26-38, 46-47, 59-63

Ελλάδα: Καλέντζου 3(1), Δημητράκου 11, Χατζηνικολάου 5, Καλτσίδου 3(1), Μάλτση 27(4), Παπαμιχαήλ 6, Λύμουρα 4, Σωτηρίου, Σούλις.

Ιαπωνία: Νάγκι 10(1), Τακάντα 6, Σουζούκι 6, Σούα 2, Σακουράντα 10(1), Γιοσίντα 4, Όγκα 19(1), Τακαχάσι, Ισικάουα 6.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ