ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκό Κορασίδων

Η συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκό Κορασίδων

Η αυλαία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα ανοίγει αύριο Πέμπτη και πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου παρουσία και του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Στη Νομαρχία Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου εν όψει του 22ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων παρουσία πολλών ανθρώπων του μπάσκετ αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πάνελ έδωσαν το παρών ο Νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, ο αντιπρόεδρος της FIBA Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο Αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας, Απόστολος Καΐδης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, Χριστόδουλος Οικονομίδης, το μέλος της ΚΕΔ της ΕΟΚ, Στέλιος Συμεωνίδης και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, Σάββας Λόρτος.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής: " Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τον αντιπρόεδρο της FIBA, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και τους εκπροσώπους της ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μας έχει τιμήσει σαν έθνος και σαν κράτος σε διεθνές επίπεδο. Η διοργάνωση που φιλοξενούμε μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία.

Ανοίγει ένας δρόμος και για άλλες μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Αγκαλιάσαμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βασιλακόπουλο, διότι χάρη σε αυτόν γίνεται στον τόπο μας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρο Σαββίδη. Οι συμπατριώτες μας θα μπορέσουν να απολαύσουν τους αγώνες. Όλοι όσοι συμμετέχουν στους αγώνες θα τύχουν μιας πολύ θερμής φιλοξενίας. Ελπίζω όλοι να επισκεφτούν τις ομορφιές του τόπου μας. Τους καλωσορίζουμε και ευχόμαστε όμορφα παιχνίδια και καλούς αγώνες.
Βασιλακόπουλος: "Ευχαριστώ για την προσπάθεια που καταβάλατε"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε: " Πριν μερικούς μήνες πάλι εδώ στην Κοζάνη βάλαμε τις βάσεις για τη διοργάνωση, που είναι μια εκδήλωση πανευρωπαϊκού επιπέδου. Είναι γεγονός ότι δικαιώσατε την επιλογή για την ανάληψή της, καθώς το θέλατε και το μπορέσατε. Ελπίζω και είναι σίγουρο ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μεγάλων διοργανώσεων στην περιοχή. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα την συμβολή της Νομαρχίας και του προέδρου της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρου Σαββίδη, ο οποίος έχει μεγάλη προοπτική, καθώς πρόκειται για εκλεκτό μέλος της μπασκετικής οικογένειας.

Εκ μέρους του ελληνικού μπάσκετ, ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προσπάθεια που καταβάλλατε. Υποχρέωσή μας ήταν να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες σε έναν εθνικά ευαίσθητο χώρο, για να προβληθεί και η άλλη Ελλάδα. Όχι μόνο αξίζει η παρουσία μας εδώ, αλλά μας διδάσκει και αρκετά πράγματα. Ελπίζω ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία. Οι εκπρόσωποι των ομάδων μου έδωσαν ήδη τα πρώτα συγχαρητήρια".

Μαλούτας: "Μπήκαμε στην τελική ευθεία"


Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας: "Να καλωσορίσω τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, είναι χαρά που τον έχουμε και πάλι μαζί μας, τους εκπροσώπους της ΕΟΚ και τους τοπικούς φορείς. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες μπαίνει στην τελική ευθεία. Η απόφαση να διοργανώσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μαζί με την Νομαρχία και τους δύο Δήμους είναι πολύ σημαντική.

Δεν θα πω απλά ότι βγάζει την περιοχή μας από την αφάνεια. Το σημαντικότερο είναι ότι θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά μας να δουν άλλες αθλήτριες από άλλες χώρες να αγωνίζονται. Θέλουμε και ελπίζουμε να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά στα γήπεδα. Κοινός στόχος όλων μας ο αθλητισμός να φτάσει ψηλά, ακόμα πιο ψηλά από εκεί που έχει φτάσει ο κ. Βασιλακόπουλος. Όλοι οι φορείς κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για τη διοργάνωση και όλες οι υπηρεσίες είναι σε επαγρύπνηση.

Η Δυτική Μακεδονία έρχεται στη δημοσιότητα για διάφορα θέματα, όπως η άγρια ζωή και η φύση που διαθέτουμε. Στην περιοχή μας είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς η αρκούδα και η άγρια ζωή που πρέπει να προβληθούν και γίνουν γνωστά στην Ελλάδα. Εμείς θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό σας. Να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρο Σαββίδη που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γίνει αυτή η διοργάνωση".

Καϊδης: "Να δώσει το παρών ο κόσμος"


Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας, Απόστολος Καΐδης, δήλωσε: "Χαίρομαι για την ανάληψη της διοργάνωσης και από την πόλη μας και ευχαριστούμε για αυτό. Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους από όλη την Ευρώπη.

Η άψογη συνεργασία όλων των αρχών είναι πολύ σημαντική και μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη υποδομών που υπάρχει στην περιοχή. Πρέπει να δώσει το παρών ο κόσμος, καθώς συμμετέχουν στους αγώνες μεγάλες ομάδες και πολλές εξελίξιμες παίκτριες".

Τσαγκρώνης: "Μετάλλιο στις επιτυχημένες διοργανώσεις"


Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, πρόσθεσε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Νομάρχη και τους δύο Δημάρχους που με την συμπαράστασή τους θα ξεκινήσουμε ακόμα ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα προσθέσουμε ακόμα ένα «μετάλλιο» στις επιτυχημένες διοργανώσεις που έχουμε κάνει στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Λάζαρο Σαββίδη για την συνεχή επικοινωνία που είχαμε για όλα τα θέματα που αφορούν στην διοργάνωση. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει τους αγώνες. Αξίζει τον κόπο να δουν αυτές τις αθλήτριες να αγωνίζονται".


Σαββίδης: "Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν"

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, είπε: "Καλωσορίζω όλους τους επισήμους και τις αποστολές των ομάδων. Εδώ και έξι μήνες δόθηκε αγώνας από όλους τους τοπικούς παράγοντες για να επιτύχει η διοργάνωση. Πιστεύω ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και κάτι παραπάνω.

Είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες. Καλώ τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της διοργάνωσης και να αποδείξουμε όλοι ότι, όταν θέλουμε, μπορούμε. Ευχαριστούμε τον κ. Βασιλακόπουλο για την ανάληψη της διοργάνωσης και όλους τους φορείς που βοήθησαν γι΄ αυτή".


Οικονομίδης: "Καλώ τον κόσμο στο γήπεδο"

Στη συνέχεια, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, Χριστόδουλος Οικονομίδης, δήλωσε: " Η φιλοξενία είναι άριστη. Αν δεν ήταν η τοπική κοινωνία, δεν θα πετύχαινε καμία διοργάνωση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση θυσιάζει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις αφιερώνει στην συγκεκριμένη διοργάνωση και αυτό γίνεται διότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει δώσει χαρά στην πατρίδα μας και το δύσκολο σήμερα είναι να δίνεις χαρά στους πολίτες. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Γιατί όχι στο μέλλον να αναλάβετε και μεγαλύτερες διοργανώσεις".

Συμεωνίδης: "Έχουμε πολύ καλούς και άξιους διαιτητές"


Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΟΚ, Στέλιος Συμεωνίδης, συμπλήρωσε: " Εδώ και 30 χρόνια, πιστή στην αποκέντρωση, η ΕΟΚ εκδηλώνει διοργανώσεις σε όλα τα άκρα της Ελλάδας για να προσφέρουν στην ανάπτυξη. Η συγκεκριμένη ανάληψη είναι απόρροια και της καλής παρουσίας της πόλης της Πτολεμαΐδας στο γυναικείο μπάσκετ με ομάδες που πρωταγωνιστούν στις εθνικές κατηγορίες.

Αξίζει οι φίλαθλοι και των δύο πόλεων να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να δηλώσουν συμμετοχή για τις επόμενες διοργανώσεις. Ως μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ δηλώνω ότι η ΕΚΑΣΔΥΜ έχει πολλούς καλούς και άξιους διαιτητές που καλύπτουν με επιτυχία τα πρωταθλήματα".


Λόρτος: "Περιοχή ενεργή στο μπάσκετ"

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, Σάββας Λόρτος, κατέληξε: " Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ. Πάρα πολλές φορές έχουμε έρθει σε αυτή την περιφέρεια. Η περιοχή ήταν ενεργή στο μπάσκετ από πολύ παλιά.

Η καλαθοσφαίριση από τη δεκαετία του 1960 ασχολείται με τις μικρές ηλικίες και για αυτό το άθλημα πάει τόσο καλά στη χώρα μας. Ο κόσμος πιστεύω θα έρθει και θα χαρεί τους αγώνες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί χωρίς τους ανθρώπους που την απαρτίζουν δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ