ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσαρτσαρής: "Δεν έχω αποφασίσει αν θα σταματήσω"

Τσαρτσαρής: "Δεν έχω αποφασίσει αν θα σταματήσω"
INTIME SPORTS

Οδηγώντας με προορισμό τη Λευκάδα ο Κώστας Τσαρτσαρής έβαλε το Sport24.gr σε «ανοικτή ακρόαση» και μοιράστηκε τις σκέψεις του για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και την «αποχώρησή» του από την Εθνική ομάδα.

Εξέφρασε τους προβληματισμούς του, μίλησε για την καλύτερη προετοιμασία σε επίπεδο παρέας (ναι, και με τους παίκτες του Ολυμπιακού) και σχολίασε την αμφιλεγόμενη αναμέτρηση με τη Ρωσία.

-Σταματάς από την Εθνική;

«Αν ισχύει η είδηση που άκουσα στον ‘Ionian G’, τότε μάλλον ναι. Πέρα από την πλάκα, πληροφορήθηκα την απόφασή μου ακούγοντας έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό την ώρα που οδηγούσα το αυτοκίνητό μου. Εν τάξει, ήταν χαριτωμένο. Πόσο σοβαρά να το πάρω, αφού ακόμη δεν έχω αποφασίσει σχετικά με το τι θα κάνω».

-Εάν έπρεπε να αποφασίσεις σήμερα τι θα έκανες;

«Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να ηρεμήσουμε και σιγά σιγά θα τα δούμε όλα. Ακόμη δεν έχω πάρει καμία απόφαση και ειλικρινά με εκπλήσσει η ευκολία με την οποία βγαίνουν κάποια αυθαίρετα συμπεράσματα. Αναρωτιέμαι τι θα πουν όλοι αυτοί που είπαν ότι σταμάτησα, εάν με δουν του χρόνου στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας».

-Το περυσινό καλοκαίρι σου, πάντως, δεν είχε Εθνική...

«Πέρυσι η απόφασή μου ήταν συνειδητοποιημένη. Το είχα σκεφτεί πολύ καλά και αποφάσισα να πάρω τάιμ άουτ από την Εθνική. Τώρα είναι ακόμη νωπά τα πράγματα από το Μουντομπάσκετ, έχουν περάσει ελάχιστες ημέρες. Υπάρχει κούραση, κυρίως πνευματική, οπότε είναι ακόμη νωρίς για αποφάσεις».

-Αισθάνεσαι ότι θα μπορούσε να σε επηρεάσει η απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη; Ισως κάποιοι να παρασύρθηκαν από αυτό.

«Αυτή ήταν η απόφαση του Δημήτρη και δεν έχει να κάνει με μένα. Ούτε να με παρασύρει στην αποχώρηση πρέπει, ούτε να με οδηγήσει στην απόφαση να συνεχίσω. Για τον Δημήτρη το γνωρίζαμε από καιρό. Το είχαμε κουβεντιάσει και δεν με εξέπληξε καθόλου η ανακοίνωση της αποχώρησής του. Σίγουρα αποτελεί πλήγμα το να αποσύρεται από την Εθνική ένας τόσο πολυδιάστατος παίκτης. Παίκτες σαν τον Μήτσο, δεν βγαίνουν κάθε μέρα».

-Σε ενόχλησε η αγωνιστική περιθωριοποίησή σου από τη στιγμή που επέστρεψαν οι τιμωρημένοι Φώτσης και Σχορτσανίτης, με αποκορύφωμα τον κρίσιμο νοκ άουτ αγώνα με την Ισπανία;

«Ετσι αποφάσισε ο προπονητής και σέβομαι την απόφασή του. Εμείς είμαστε απλά παίκτες, δεν μπορούμε να κρίνουμε τον προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν πολύ καλά σε αυτό το Μουντομπάσκετ και θα μπορούσα να δώσω κάποιες ανάσες στα παιδιά που κουράστηκαν κάποιες στιγμές, ώστε να ξαναμπούν στο τέλος, αφού αυτό ήταν το πλάνο του προπονητή».

-Τελικά τι έφταιξε για την πορεία της Εθνικής στην Τουρκία;

«Θα ξεκινήσω από τον καβγά που είχαμε στον αγώνα με τη Σερβία. Ολο αυτό επηρέασε το κεφάλι όλων. Μετά ήλθαν οι τιμωρίες, αναγκαστήκαμε να παίξουμε με δύο πολύ σημαντικούς παίκτες στους δύο πρώτους αγώνες της διοργάνωσης. Και ήταν κακό για την ομάδα, γιατί μέσα από αυτούς τους αγώνες έπρεπε να βρούμε ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Αντιθέτως, στα πρώτα ματς και καταπονήθηκαν επιπλέον κάποια παιδιά και δεν κάναμε το παιχνίδι μας. Ο Μπουρούσης ήταν τραυματίας και το παιδί δεν μπορούσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε. Ο Αντώνης και αυτός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά επηρέασαν την ομάδα».

-Δεδομένου ότι και ο Γιόνας Καζλάουσκας και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησαν για οπαδικό δηλητήριο που χύθηκε στις φλέβες της Εθνικής, πόσο και αν επηρέασε την ομάδα;

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτό το ακούσαμε για πρώτη φορά όταν αναφέρθηκε ο Καζλάουσκας. Και κοιτιόμασταν! Οταν μάθαμε αυτά που είπε ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου αναρωτιόμασταν για ποιο λόγο το έκανε, αν είχε συμβεί κάτι. Οι περισσότεροι από εμάς, που παρακολουθούμε τα σάιτ, δεν είχαμε αντιληφθεί να μπαίνει στην ομάδα οπαδικό δηλητήριο. Υστερα, φυσικά, έγινε κουβέντα. Μάθαμε από την Ελλάδα με δύο – τρεις παραλλαγές τι μπορεί να εννοούσε».

-Υπήρξε κάτι που προσωπικά σε ενόχλησε;

«Ναι, υπήρχαν κάποια πραγματάκια, που ήταν εξοργιστικά. Οτι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν πρόβλημα με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ακουσον άκουσον! Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Φέτος πέρασα την καλύτερη προετοιμασία από όλες όσες έχω κάνει με την Εθνική. Τέτοια παρέα δεν είχαμε ποτέ άλλοτε. Σας λέω ποτέ»!

-Υπήρξε κάποια στιγμή που να αισθανθήκατε ανόητοι για την επιλογή σας στην αναμέτρηση με τη Ρωσία;

«Ανόητοι, για να μην πω κάτι άλλο, είμαστε, γιατί χάσαμε από την Τουρκία. Εάν βγαίναμε πρώτοι, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Στο παιχνίδι με τη Ρωσία δεν μπορούσαμε να ξέρουμε με ποιον θα παίξουμε. Είδατε ότι στη συνέχεια, ένα ματς έκρινε τρεις θέσεις. Και αυτό το παιχνίδι της Γαλλίας με τη Νέα Ζηλανδία έγινε μετά το δικό μας».

-Και τελικά ποιος ο λόγος για όλο αυτό το κομφούζιο, που έβλαψε και εκ του αποτελέσματος την Εθνική;

«Θέλαμε να αποφύγουμε τους Αμερικανούς στους οκτώ. Ούτε οι Ισπανοί ήταν το φόβητρο των προηγούμενων χρόνων, ούτε οι Γάλλοι είχαν κάτι το τρομερό. Απλώς, είπαμε να γλιτώσουμε τους Αμερικανούς. Οταν σκέφτεσαι τα μετάλλια και την ίδια στιγμή γνωρίζεις το σύστημα μέχρι τον τελικό, το μυαλό σε βάζει σε διάφορες σκέψεις. Δεν τα δώσαμε όλα σε μια μάχη, αυτό ήταν όλο. Τι συζητάμε, όμως, τώρα, αφού είμαστε έξω;»...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ