ΠΣΑΚΚ

Λήγει η απεργία

Λήγει η απεργία
INTIME SPORTS

Σε αναστολή της απεργίας προσανατολίζεται ο ΠΣΑΚ μετά και τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο. Την Τετάρτη η απόφαση έπειτα τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ. Επερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ.

Στον ΠΣΑΚ προσπαθούν να ηρεμήσουν και να ανασυνταχθούν μετά τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στην επεισοδιακή πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Από τη μια υπάρχει η άποψη πως, παρόλο που οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής διεξήχθησαν, εντούτοις το μπάχαλο που επικράτησε στους περισσότερους από αυτούς και η δυναμική παρουσία πολλών από τα μέλη του ΠΣΑΚ, έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας.

Από την άλλη όμως η εικόνα διαίρεσης που εμφάνισε ο σύνδεσμος πλήγωσε το προφίλ του και αποδυνάμωσε την προσπάθεια διεκδίκησης των αιτημάτων του. Κι αυτό είναι κάτι που παραδέχονται ουκ ολίγα νηφάλια μέλη του ΠΣΑΚ, τα οποία αποφεύγουν μεν να χαρακτηρίσουν πετυχημένη ή αποτυχημένη την κινητοποίηση, παραδέχονται ωστόσο πως το "σπάσιμο" της απεργίας από τους παίκτες κυρίως του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, καθώς και οι μαζικές παραιτήσεις μελών του δ.σ. λόγω διαφωνιών με τους χειρισμούς του Λάζαρου Παπαδόπουλου βλάπτουν τον σύνδεσμο γενικώς.

Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα; Όλα δείχνουν πως η απεργία θα ανασταλεί. Τα όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν ψυχοφθόρα και αυτό που εκτιμούν στον ΠΣΑΚ πως πρέπει να γίνει στην παρούσα φάση είναι να υπάρξει ηρεμία και ανασυγκρότηση. Ενδεχομένως και ένα ξεκαθάρισμα των προθέσεων των παικτών, ώστε να χαραχτεί μια κοινή γραμμή πλεύσης και όχι να δίνεται η εικόνα διχασμού, που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες.

Όλα αυτά θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΣΑΚ, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης. Κάποιοι λένε πως θα πρέπει να συγκληθεί γενική συνέλευση. Σε κάθε περίπτωση ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη, που θα γίνει το πρωί της Τετάρτης παρουσία και εκπροσώπων της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ.

Επερώτηση από το ΚΚΕ

Πριν από αυτή τη συνάντηση και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Νικητιάδης καλείται να απαντήσει στη Βουλή στην επερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Πρωτούλης σχετικά με τα αιτήματα των καλαθοσφαιριστών, αλλά και όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Α1 και κυρίως την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και την αντιπαράθεσή τους με τους απεργούς παίκτες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση με την οποία "καλεί τους φιλάθλους, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλάι των αγωνιζόμενων καλαθοσφαιριστών, και να καταδικάσουν την κυβέρνηση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του μπάσκετ που από κοινού επιχειρούν με τη βία των ΜΑΤ, με απειλές, συκοφαντίες και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το δίκαιο αγώνα τους".

TAGS ΠΣΑΚΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ