EUROBASKET

Για πρώτη φορά στην Σλοβενία

Για πρώτη φορά στην Σλοβενία

Το Ευρωμπάσκετ του 2013 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Σλοβενία μετά την απόφαση του Συμβουλίου της FIBA την Κυριακή στο Μόναχο.

Η απόφαση προκάλεσε πανηγυρισμούς στη Σλοβενία και ειδικά ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής διεκδίκησης η οποία βρέθηκε σύσσωμη στο Μόναχο για να υποστηρίξει το φάκελο.

Εκεί βρέθηκε και ο Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού Δόκτωρ Ιγκόρ Λούκσιτς ο οποίος αναφέρθηκε στην ψήφο εμπιστοσύνης που δόθηκε στη χώρα του, κάτι που ήταν φυσικό κι επόμενο άλλωστε μετά την αποχώρηση της Ιταλίας από τη διεκδίκηση της διοργάνωσης.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που το κατέστησαν δυνατό. Αυτή είναι μια ξεχωριστή μέρα και μια τεράστια ιστορία για τη χώρα της Σλοβενίας. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που θα διοργανώσει στο άμεσο μέλλον. Το γεγονός αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία, την προώθηση της χώρας, τον τουρισμό και αθλητισμό για πάρα πολλά χρόνια ", τόνισε ο κ. Λούκσιτς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIBA Europe Όλαφουρ Ράφσον, επισήμανε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που η Σλοβενία θα είναι η διοργανώτρια χώρα του 2013. Είχα το προνόμιο να επισκεφθώ τη χώρα τρεις φορές κατά τη διάρκεια αυτού ημερολογιακού έτους.

Η μία ήταν για τα εγκαίνια νέας αρένας στη Λιουμπλιάνα για το φιλικό παιχνίδι μεταξύ Σλοβενίας και Ισπανίας και η δεύτερη για την επέτειο των 60 χρόνων της σλοβενικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Έχω να πω ότι μου αρέσουν οι άνθρωποι, μου αρέσει το μπάσκετ - και είμαι οπαδός των οπαδών τους. Συγχαρητήρια μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου".

Τέλος, ο Ναρ Ζανολίν σχολίασε: " Είμαι πραγματικά συγκινημένος από το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά ΜΜΕ της Σλοβενίας εδώ σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη χώρα σας. Σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη σε σας ως Τύπο, γιατί όλοι θα είστε πολύ σημαντικοί για την διοργάνωση".

Όσον αφορά το Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2013 θα γίνει στη Γαλλία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ