EUROBASKET

"Θα είναι ανταγωνιστική διοργάνωση"

"Θα είναι ανταγωνιστική διοργάνωση"

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε για το Ευρωμπάσκετ του 2011 το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Λιθουανία, την παράδοση της χώρας στο μπάσκετ, την αύξηση των ομάδων σε 24 αλλά και την προσπάθεια της Ισπανίας.

Στο τιμόνι της Εθνική Ισπανίας θα βρεθεί για ένα ακόμα Ευρωμπάσκετ, ο Σέρτζιο Σκαριόλο ο οποίος ξεκαθαρίζει πως θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο το 2012.

Βέβαια, για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και όπως τονίζει ο Ιταλός προπονητής, αυτό είναι πολύ μακρινός στόχος από τη στιγμή που πρώτα η Ισπανία θα περιμένει να μάθει τους επόμενους αντιπάλους της, την ερχόμενη Κυριακή όταν και θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ.

"Το γεγονός ότι παίζουμε σε μία χώρα με μία τόσο μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ όπως η Λιθουανία θα περιπλέξει τα πράγματα. Εκεί τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα, οι φίλαθλοι είναι απίστευτοι και το επίπεδο της μπασκετικής γνώσης είναι πολύ υψηλό", τόνισε ο Σκαριόλο και συνέχισε χρίζοντας τους Λιθουανούς φαβορί:

"Οι Λιθουανοί είναι το φαβορί, ειδικά μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Είναι σίγουρα δύσκολο να αναλύσουμε το τι θα συμβεί και πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες με δεδομένο ότι το λοκ άουτ του ΝΒΑ θα επηρεάσει σημαντικά και πολλοί παίκτες ίσως αποφασίσουν να παίξουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει μία ανταγωνιστική διοργάνωση και πιστεύω ότι θα είναι ίσως η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών".

Όσον αφορά την Εθνική Ισπανίας, ο Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν ξεκάθαρος: "Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να φτάσουμε στον τελικό αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν το καταφέρουμε αυτό μετά θα έχουμε την τιμή και την περηφάνια να υπερασπιστούμε το χρυσό στο Κατοβίτσε. Θα πρέπει να είμαστε από την πρώτη μέρα συγκεντρωμένοι και να μην κοιτάμε πολύ μακριά και να βλέπουμε ένα ένα τα βήματα μας".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ