EUROBASKET

Χαράς Ευαγγέλια για Ιταλία

Χαράς Ευαγγέλια για Ιταλία

Μπορεί η Ιταλία να μην προκρίθηκε στα τελικά του Ευρωμπάσκετ μέσω των προκριματικών, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί του χρόνου στη Λιθουανία, όπως άλλωστε και οι Λετονία, Ουκρανία, Βοσνία, Γεωργία, Βουλγαρία και Πολωνία.

Στη συνεδρίαση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στα μέλη της FIBA Europe, αποφασίστηκε το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας να διεξαχθεί με τη συμμετοχή 24 ομάδων και όχι 16, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Έτσι... ανοίγουν αρκετές θέσεις, μία εκ των οποίων θα καταλάβει η Ιταλία. Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Ντίνο Μενεγκίν δεν μπορούσε να μην είναι χαρούμενος στο άκουσμα της είδησης, ότι η "σκουάντρα ατζούρα" θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ του 2011.

"Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Είμαι ευγνώμων στη λιθουανική ομοσπονδία που έκανε την πρόταση και η οποία έχει σαν στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο. Επίσης είναι μία σπουδαία ευκαιρία γιατί ας μην ξεχνάμε ότι το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Η Ιταλία δεν κατάφερε να προκριθεί λόγω διαφοράς πόντων στα προκριματικά του περασμένου Αυγούστου και έτσι με αυτό τον τρόπο θα αγωνιστεί στη Λιθουανία. Εμείς δεν αφαιρούμε τίποτα από κανέναν", κατάληξε ο Ντίνο Μενεγκίν.

Από την πλευρά του, ο Αντρέα Μπαρνιάνι ήταν χαρούμενος: "Είχαμε παίξει πολύ καλά στους τελευταίους αγώνες και με είχε στενοχωρήσει πολύ το γεγονός ότι θα έπρεπε να ξαναμπούμε σε προκριματικά".

Οι Ιταλία, Λετονία, Ουκρανία, Βοσνία, Γεωργία, Βουλγαρία και Πολωνία θα προστεθούν στις χώρες που προκρίθηκαν από τα προκριματικά (Μεγάλη Βρετανία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σκόπια, Ισραήλ) και όλες μαζί στις υπόλοιπες δέκα που είχαν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Ευρωμπάσκετ του 2011 και δεν είναι άλλες από τις Ισπανία, Σερβία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Λιθουανία, Ρωσία και Τουρκία.

Συνολικά, όλες οι παραπάνω χώρες φτάνουν τις 23 συνολικά και για να καλυφθεί η τελευταία θέση θα παίξουν κάποιους αγώνες η Φινλανδία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ