EUROLEAGUE

Πέταξε για το... τελευταίο φάιναλ-φορ

Πέταξε για το... τελευταίο φάιναλ-φορ

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου θα διεκδικήσει τον 7ο ευρωπαϊκό τίτλο και μαζί το ιδανικό... φινάλε για την εποχή Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού για ακόμη μια φορά τόνισε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του φάιναλ-φορ με το "τριφύλλι".

Ο Σέρβος προπονητής επανέλαβε αυτό που έχει πει αρκετές φορές μες στη σεζόν, προσπαθώντας προφανώς να δώσει ένα ακόμη κίνητρο στους παίκτες του! Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά τα ρεπορτάζ που θέλουνε τους αδερφούς Γιαννακόπουλους να παραμένουν στο τιμόνι του Παναθηναϊκού και την ερχόμενη χρονιά.

"Το να πούμε αν είμαστε έτοιμοι ή όχι είναι πολύ εύκολο. Η ΤΣΣΚΑ μας έχει κερδίσει δυο φορές. Αυτή την φορά θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και να σκοράρουμε περισσότερους πόντους" ήταν τα πρώτα λόγια του "Ζοτς" που δεν προτρέχει.

"Κάθε ημιτελικός είναι δύσκολος. Το καλοκαίρι περάσαμε δύσκολα, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ" δήλωσε για να ρίξει ξανά τη... βόμβα της αποχώρησης. "Ναι θα είναι το τελευταίο μου φάιναλ-φορ. Ειλικρινά πιστεύω ότι ως προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι το τελευταίο μου φάιναλ-φορ". Η δήλωση έγινε με τον προπονητή του "τριφυλλιού" να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Γενικά, πάντως, η πεποίθηση είναι ότι δεν πρέπει να την πάρουμε και τοις μετρητοίς, καθώς είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα.

"Δεν μας ενδιαφέρουν τα φαβορί"

Ο Ίαν Βουγιούκας δήλωσε: "Είμαστε πανέτοιμοι. Τα έχουμε όλα προσχεδιάσει και θα πάμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια σπουδαία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες.. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα εδώ και δυο εβδομάδες και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προκριθούμε στον τελικό. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καιρό.

Σίγουρα, πολλοί η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί, εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Εμείς πάμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να πάρουμε τη νίκη και να πάμε στον τελικό,. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εκτός από την ΤΣΣΚΑ»

Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που θα είναι στο πλευρό μας. Έχουμε ανάγκη τη βοήθεια τους, θέλουμε να στηρίξουμε με την φωνή τους και ελπίζουμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί" .

"Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης"

Από τη δική του πλευρά ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε: "Τα δεδομένα σε σχέση με το Βερολίνο είναι τελείως διαφορετικά. Δεν έχει καμία σχέση το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ τώρα με εκείνο. Παίζουμε με μια ομάδα που δικαίως έχει τον ρόλο του φαβορί. Έχουμε παίξει δυο φορές μαζί τους και έχουμε ηττηθεί,. Είχαμε πολλές μέρες για να δουλέψουμε την κάθε λεπτομέρεια".

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε και στην ταυτόχρονη παρουσία των δύο ελληνικών ομάδων λέγοντας: "Ιστορικά, εκεί που θέλετε να οδηγήσετε το θέμα, σημαίνει πολλά για τους έλληνες. Μπασκετικά δεν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα, πάρα μόνο για παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια διοργάνωση".

Και συνέχισε: "Δεν ξέρω αν είμαστε η ποιο έμπειρη ομάδα Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν εμπειρία, αλλά χρειάζεται ένας συνδυασμός ταλέντου και εμπειρίας. Όσο αφορά τον δικό μας παιχνίδι, πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι". Ακολούθως αναφέρθηκε και στην έλλειψη αγώνων το τελευταίο διάστημα λέγοντας: "Υπάρχουν πολλά στοιχεία στα οποία δουλέψαμε. Μέσα σε δυο λεπτά, έτρεξε ένα σερί 14-0. Είμαστε ομάδα που μπορεί να μάθει από τα λάθη της".

Και κατέληξε: "Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τι είπε ο κόουτς. Λόγω των τοποθετήσεων του καλοκαιριού, ο κόουτς είπε πως αν είχαμε υποχρεώσεις Α, τώρα έχουμε Α++. Η παρουσία στο Final 4 είναι επιτυχία. Το γεγονός πως κατακτήσαμε ένα τρόπαιο, όπως το κύπελλο, αλλά και είμαστε στον τελικό είναι επιτυχία. Μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης".

Περπέρογλου: "Λεπτομέρειες και συγκέντρωση"

Ο Στράτος Περπέρογλου πρόσθεσε: "Καταρχήν είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εκεί. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φτάσουμε στον στόχο μας. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τα ατού της ΤΣΣΚΑ, να κρατήσουμε χαμηλό σκορ και να πάρουμε τη νίκη. Εμείς πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Είναι ωραία να έχεις μαζί σου τους δικούς σου ανθρώπους. Οι λεπτομέρειες και η συγκέντρωση κάνουν τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια".

Η πρώτη φορά του Λόγκαν

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν, πριν το παρθενικό του φάιναλ-φορ, σχολίασε ότι: "Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Έχω εμπειρία αλλά δεν έχω παίξει ποτέ σε Final 4. Θα είμαι συγκεντρωμένος για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Έχουμε χάσει δυο παιχνίδια από την ΤΣΣΚΑ και τώρα ξέρουμε τι μας περιμένει".

Σάτο: "Κατάλληλα προετοιμασμένοι"

Μετρημένος στις δηλώσεις του ο Ρομέιν Σάτο υπογράμμισε: "Είμαστε πανέτοιμοι. Τα έχουμε όλα προσχεδιάσει και θα πάμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια σπουδαία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες.. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα εδώ και δυο εβδομάδες και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προκριθούμε στον τελικό".

Τα όνειρα του Μάριτς κι οι... αλά μπρατσέτα επιβιβάσεις

Πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο ο Άλεξ Μάριτς έγραψε στο Twitter ότι: "Στο Final-4 γίνοτναι πρωταθλητές και τα όνειρα βγαίνουν αληθινά... μια ολόκληρη σεζόν κρίνεται σε ένα και μόνο σαββατοκύριακο".

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους στην Κωνσταντινούπολη και τις συζύγους/συντρόφους τους, αλλά υπήρχαν και ορισμένοι (ξένοι) που προτίμησαν να ταξιδέψουν μόνοι τους. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Στίβεν Σμιθ (η γυναίκα του είναι έγκυος), ο Πατ Καλάθης κι ο Μάικ Μπατίστ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ