FIBA WORLD CUP

Δύο αγωνιστικές για Σόφο, Φώτση

Δύο αγωνιστικές για Σόφο, Φώτση
INTIME SPORTS

Τελικά, η FIBA φαίνεται πως δεν... πείστηκε από όλα όσα υποστήριξαν Έλληνες και Σέρβοι κατά την απολογία τους και μοίρασε ποινές.

Ποινή δύο αγωνιστικών στους Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Αντώνη Φώτση επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τα εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Τρεις αγωνιστικές στον Κρστιτς και δύο στον Τεόντοσιτς.

Τα... αυτιά των ανθρώπων της FIBA δενν ίδρωσαν με όσα υποστήριξαν η ελληνική και η σέρβικη ομοσπονδία και μοίρασαν καμπάνες στους πρωταγωνιστές των σοβαρών επεισοδίων του ΟΑΚΑ.

Έτσι, λοιπόν, η Εθνική μας θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Αντώνη Φώτση και Σοφοκλή Σχορτσανίτη στα δύο πρώτα παιχνίδια του Μουντομπάσκετ με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο, εφόσον δεν αλλάξει κάτι και η τιμωρία παραμείνει. Κι αυτό γιατί οι δύο ομοσπονδίες έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν έφεση, ζητώντας μείωση των ποινών.

Από την άλλη πλευρά, ο Νέναντ Κρστιτς που πέταξε μία καρέκλα με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον Μπουρούση τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών από τα παιχνίδια της Σερβίας, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς θα απουσιάσει από τα πρώτα δύο παιχνίδια. Ο Σέρβος σέντερ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 45.000 ελβετικών φράγκων. Το πρόστιμο του Τεόντοσιτς ανέρχεται σε 20.000 ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό για την ελληνική ομοσπονδία

Οι Σέρβοι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης παίζουν με την Αγκόλα, την Κυριακή κόντρα στη Γερμανία και τη Δευτέρα με την Ιορδανία.

"Πρωτοφανή για την ταχύτητα και την δημοκρατική διαδικασία" χαρακτήρισε την απόφαση ο Γ.Βασιλακόπουλος που πρόσθεσε: "Αποδεικνύεται ότι το σύστημα της FIBA είναι μονοκρατορία και πρέπει να εκδημοκρατιστεί. Είχα καταθέσει ξεκάθαρο σχέδιο διαχωρισμού της εκτελεστικής εξουσίας και η αντίδρασή τους ήταν ο αποκλεισμός μου. Εύχομαι η απόφαση αυτή να μη προδιαγράφει ανάλογες προθέσεις και για την Εθνική Ομάδα".

Η απόφαση έγινε γνωστή και στην ομάδα, χωρίς να υπάρξει κάποιο σχόλιο από τους, ήδη, τιμωρημένους. Υπήρξε, ωστόσο, έκπληξη για το ότι ο Κρίστιτς που έριξε την ...καρεκλιά τιμωρήθηκε μόνο με μια αγωνιστική περισσότερο από τους υπόλοιπους.

FIBA: Μήνυμα προς όλους

Στην ανακοίνωσή της η διεθνής ομοσπονδία αναφέρει ότι η απόφασή της στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους παίκτες, για την συμπεριφορά τους εκτός γηπέδου καθώς υπερέβησαν τα όρια των κανονισμών, σε κάθε περίπτωση. Σημείωσε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την υποστήριξη του προγράμματος εκπαίδευσης νέων παικτών, ενώ όλες οι πλευρές έχουν δικαίωμα έφεσης, το οποίο πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσει την Παρασκευή η ΕΟΚ

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ