FIBA WORLD CUP

ΗΠΑ-Βραζιλία: 70-68

Lamar Odom (R) of USA vies with Joao Batista (L) of Brazil during the preliminary round group B match between Brazil and USA, at the FIBA World Basketball Championships at the Abdi Ipekci Arena in Istanbul, on August 30, 2010. AFP PHOTO / MUSTAFA OZER (Photo credit should read MUSTAFA OZER/AFP/Getty Images)
Όντομ AFP/GETTY IMAGES

Σ' ένα παιχνίδι που διεκδικεί άνετα τον τίτλο του πιο συναρπαστικού ως τώρα στο Μουντομπάσκετ, η Βραζιλία πέταξε στα... σκουπίδια την ευκαιρία που είχε να νικήσει τις ΗΠΑ από τις οποίες ηττήθηκε με 68-70.

Απέναντι στην σκληροτράχηλη Βραζιλία τα βρήκαν μπαστούνια οι Αμερικάνοι που επικράτησαν με 70-68, αλλά οι αντίπαλοί τους έχασαν διπλή ευκαιρία να "κλέψουν" τη νίκη.

Οι παίκτες του Σιζέφσκι είχαν το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να οικοδομήσουν διαφορά και να "καθαρίσουν" το ματς. Έτσι οι Βραζιλιάνοι με πρωτεργάτη τον Σπλίτερ, που ήταν ηγέτης των αιθέρων, άντεξαν ως το τελευταίο λεπτό.

Συγκεκριμένα ενώ ήταν πίσω με 70-68 είχαν επίθεση 11 δευτερολέπτων. Ο Μαρσελίνιο αποφάσισε να πάει μόνος του στο λέι απ. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αλλά κερδισε φάουλ.

Με 3'' να απομένουν, έχασε την πρώτη βολή και αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη. Οι Βραζιλιάνοι πήραν όμως το επιθετικό ριμπάουντ και η μπάλα κατέληξε στον Μπαρμπόσα κάτω από το καλάθι. Αυτός σηκώθηκε και υπό πίεση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Έτσι η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι πήρε την πιο δύσκολη νίκη της -μέχρι στιγμής- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φάνηκε για πρώτη φορά ότι σίγουρα δεν είναι το απόλυτο φόβητρο.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 43-46, 61-59, 70-68

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Μπίλαπς 15 (1), Ουέστμπρουκ 2, Κάρι, Γκόρντον, Ρόουζ 11, Γκρέιντζερ, Ιγκουοντάλα 3, Λοβ 3 (1), Όντομ 8, Γκέι 1, Τσάντλερ, Ντουράντ 27 (4)

Βραζιλία (Μαγκνάνο): Μασάδο 7 (1), Ντος Σάντος, Μπέκερ, Γκαρσία 5 (1), Χουέρτας 8, Μπαρμπόσα 14 (3), Τζιοβανόνι 5 (1), Σπλίτερ 13, Νέτο, Μπατίστα, Βιέιρα 16 (4)

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ