FIBA WORLD CUP

Ιορδανία-Ανγκόλα: 65-79

Angola's Joaquim Gomes (R) and Jordan's Zaid Alkhas (L) during their group A preliminary round match at the World Basketball Championships at the Kadir Has arena in Kayseri on August 29, 2010.  AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI (Photo credit should read BEHROUZ MEHRI/AFP/Getty Images)
Angola's Joaquim Gomes (R) and Jordan's Zaid Alkhas (L) during their group A preliminary round match at the World Basketball Championships at the Kadir Has arena in Kayseri on August 29, 2010. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI (Photo credit should read BEHROUZ MEHRI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Την πρώτη της νίκη στο τουρνουά πέτυχε η Ανγλόλα, που... πάτησε το γκάζι στην τέταρτη περίοδο και κατάφερε να επικρατήσει της Ιορδανίας με 79-65 . Οι "παλιοσειρές" Λουτόντα και Μίνγκας έκαναν τη διαφορά στο φινάλε για τους Αφρικανούς που όταν κατάφεραν να σταματήσουν τον Ρασίμ Ράιτ πήραν σαφές προβάδισμα.

Οι Γκόμες και Αλμέιδα "κουβάλησαν" τους Αφρικανούς για τρία δεκάλεπτα, που "μονοπώλησαν" στο τελευταίο, όπως μαρτυρά και το επιμέρους 33-18.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν και την... απογοήτευση από την ήττα στην πρεμιέρα οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, το οποίο αποδείχτηκε "κλειστό" στο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά το υπέρ τους 17-16 οι παίκτες της Ιορδανίας κατάφεραν να ξεφύγουν στο ημίχρονο (35-29) χάρις στον εκπληκτικό Ρασίμ Ράιτ που ευστόχησε σε συνεχόμενα τρίποντα.

Η εικόνα, όμως, του αγώνα άλλαξε στην επανάληψη με τους Αγκολέζους να περνούν τη μπάλα μες στο καλάθι και να βλέπουν τους Γκόμες και Μοράις να κάνουν τη ζημιά μέσα από τη ρακέτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αφρικανοί πέρασαν μπροστα στο σκορ, πριν ο Αμπάς κάνει το 47-46 με ένα φόλοου στην εκπνοή της τρίτης περιόδου.

Το momentum, όμως, ανήκε στους Ανγκολέζους. Οι έμπειροι Λουτόντα-Μίγκας βρήκαν συμπαράσταση στον Αλμέιδα και κάπως έτσι έχτισαν μια διαφορά 12 πόντων (61-49), στην οποία ο μόνος που κατάφερε να απαντήσει ήταν ο Ζαΐντ Αμπάς που αποτελούσε και τη μοναδική πηγή κινδύνου. Μόνος του, ωστόσο, δεν κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα, με αποτέλεσα η Ανγκόλα να φτάσει στην πρώτη της νίκη με 79-65.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-17, 29-35, 46-47, 79-65

Ανγκόλα: Σιπριάνο 4 (1), Γκόμες 13, Μίνγκας 8, Λουτόντα 16 (3), Μοράις 14 (4), Αλμέιδα 11 (2), Πάουλο 3, Μπονιφάσιο 2, Φόρτες, Αμπρόζιο 8.

Ιορδανία: Αμπάς 14, Ιντάις 9 (1), Ντάγκλες 8 (1), Σόομπζόκοφ 3 (1), Ράιτ 18 (6), Ζαγκντάμπ, Αλαγουάμπι 7 (1), Ακχάς 6, Χαντράμπ, Αλνιάρ.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ