FIBA WORLD CUP

Καζλάουσκας... τέλος!

Καζλάουσκας... τέλος!
INTIME SPORTS

Ο Γιόνας Καζλάουσκας υπενθύμισε ότι το συμβόλαιό του λήγει και πιθανότατα το παιχνίδι με την Ισπανία ήταν το τελευταίο του στον πάγκο της Εθνικής. Ο Λιθουανός έκανε απολογισμό, ευχαρίστησε τον Μπουρούση και... θυμήθηκε τον Βασιλειάδη.

Ο αγώνας με την Ισπανία μάλλον ήταν ο τελευταίος του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο της Εθνικής. Ο ίδιος υπενθύμισε πως το συμβόλαιό του λήγει.

"Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το συμβόλαιό μου λήγει. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Καλύτερα ρωτήστε την ομοσπονδία", αρκέστηκε να πει πριν κάνει τον απολογισμό αυτής της ατυχούς για την Εθνική μας ομάδα διοργάνωσης:

"Δεν έχει σημασία πώς παίζεις στους ομίλους. Σημασία έχει πώς παίζεις στα νοκ άουτ παιχνίδια. Κόντρα στην Ισπανία παίξαμε το καλύτερό μας παιχνίδι στο Μουντομπάσκετ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η ήττα είναι πάντα ήττα".

Πώς ήρθε, λοιπόν, αυτή η ήττα; "Κατ' αρχάς δεν είχαμε βοήθεια από τον πάγκο. Βάλαμε κάποιους παίκτες στο πρώτο και το δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά έχασαν τους παίκτες τους, φάγαμε εύκολους πόντους και χάσαμε το προβάδισμα που είχαμε. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους παίκτες, αλλά βλέποντας αυτό αποφασίσαμε να ποντάρουμε στους βασικούς. Έτσι κι αλλιώς νοκ άουτ παιχνίδι ήταν και αν κερδίζαμε, θα είχαμε τρεις μέρες ξεκούρασης, αν χάναμε... Ήμασταν πολύ κοντά, αλλά χάσαμε".

Έφταιγαν, όμως, κι άλλα: "Είχαμε ξανά πρόβλημα στη ζώνη. Χάσαμε ορισμένα ελεύθερα σουτ και στη συνέχεια ήμαστε διστακτικοί. Και τέλος το ποσοστό μας στις βολές ήταν πολύ κακό. Αν θέλεις να νικήσεις την Ισπανία, αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει να τα έχεις".

"Ευχαριστούμε τον Μπουρούση"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής θεώρησε χρέος του να ευχαριστήσει τον Γιάννη Μπουρούση: "Δεν βλέπω πολλά πράγματα που πήγαν λάθος σε αυτή τη διοργάνωση. Σήμερα, για παράδειγμα, δεν μας βοήθησε ο Μπουρουσης. Αλλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έπαιζε με σπασμένο χέρι. Τον ευχαριστούμε λοιπόν, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις με σπασμένο χέρι. Το κρατούσαμε μυστικό τόσο καιρό, αλλά τώρα μπορούμε να το αποκαλύψουμε".

Κατά τον Γιόνας υπήρξαν και κάποια ζητήματα που επηρέασαν την παρουσία της Εθνικής, ενώ αποκάλυψε και το γιατί δεν επέλεξε τελικά τον Βασιλειάδη στη 12άδα: "Ο καυγάς στο φιλικό με τη Σερβία μάς κατέστρεψε ψυχολογικά, ενώ παράλληλα χάσαμε σημαντικούς παίκτες για δύο αγώνες. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε πάρει τον Βασιλειάδη στην 12άδα, γιατί είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να μας βοηθήσει με τα τρίποντά του. Αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ήταν τραυματίας ο Μπουρούσης και είχαν τιμωρηθεί οι Φώτσης και Σχορτσανίτης".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ