FIBA WORLD CUP

Κρστιτς: "Συγνώμη αλλά..."

Κρστιτς: "Συγνώμη αλλά..."
INTIME SPORTS

Την απορία του για το γεγονός ότι μόνο αυτός πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο εξέφρασε ο Νέναντ Κρστιτς που δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη για τα επεισόδια στο Ελλάδα-Σερβία.

Συγνώμη για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του φιλικού Ελλάδα-Σερβία ζήτησε ο Νέναντ Κρστιτς, που αναρωτήθηκε γιατί μόνο αυτός πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο.

Ο 27χρονος σέντερ δήλωσε στο περιοδικό "PEOPLE" για:

Την αιτία των θλιβερών επεισοδίων στο ΟΑΚΑ, αλλά και την μεταμέλειά του:

" Ίσως η απόφαση των διαιτητών να αποβάλουν τον προπονητή μας, έκανε κι εμάς περισσότερο νευρικούς. Μετά αρχίσαμε να προκαλούμε ο ένας τον άλλον, η εξέλιξη των επεισοδίων ήταν ραγδαία και τώρα νιώθουμε όλοι ένοχοι γι' αυτά που συνέβησαν. Σίγουρα, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που έγιναν επεισόδια σε φιλικά προετοιμασίας".

Τη σύλληψή του, την αντιμετώπιση που είχε από τις αστυνομικές αρχές, αλλά και το παράπονό του:

" Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ήμουν ο μόνος που έτυχε αυτής της αντιμετώπισης απ' όλους τους "μποξέρ" του ΟΑΚΑ. Ήμουν ο μόνος που πέρασε όλο το βράδυ στην αστυνομία και περίμενα μέχρι το πρωί, όταν θα άνοιγαν τα δικαστήρια, για να αφεθώ ελεύθερος. Σίγουρα δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί πέρασα μόνο εγώ το βράδυ στο τμήμα".

"Ο Τεόντοσιτς, ο οποίος επίσης κλήθηκε να δώσει κατάθεση, αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, γιατί μένει στην Αθήνα. Δεν ξέρω, όμως, γιατί δεν ήρθε μαζί μας για κατάθεση και ο Σχορτσιανίτης. Αν δεν είχα τη βοήθεια της υπουργού των Σπορ της Σερβίας και του πρέσβη μας στην Αθήνα, δεν θα έφευγα τόσο σύντομα".

"Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα δευτερόλεπτο. Τα φώτα ήταν συνεχώς ανοικτά και οι αστυνομικοί σε εγρήγορση, καθώς είχαν ενημερωθεί να περιμένουν τον εισαγγελέα. Είχα διαρκώς παρέα. Ακόμα κι όταν πήγαινα στην τουαλέτα, δεν ήμουν μόνος. Ξέρω, βέβαια, πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Η αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα".

"Όταν, λοιπόν, το πρωί με πήγαν στον εισαγγελέα, αφέθηκα ελεύθερος. Έπειτα, όπου κι αν πήγα με περίμεναν κάμερες. Τα επεισόδια προβάλλονταν διαρκώς στην τηλεόραση. Διάβασα σε μια εφημερίδα πως έθεσα τη ζωή του Μπουρούση σε κίνδυνο. Αυτό είναι μεγάλη βλακεία! Ζητώ συγνώμη, αλλά έπ' ουδενί έθεσα τη ζωή του σε κίνδυνο".

Την συγγνώμη που προσπάθησε να ζητήσει από τον Γιάννη Μπουρούση:

" Προσπάθησα να του ζητήσω συγνώμη στο ξενοδοχείο. Τον πλησίασα και του έτεινα το χέρι μου, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Κατανοώ την αντίδρασή του, γιατί μπήκε στη μέση για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Θα επαναλάβω πως δεν ήθελα να τραυματίσω κανέναν. Αντέδρασα κάτω από τεράστια πίεση, δεν είχα καθαρό μυαλό. Είπα και στον εισαγγελέα πως ο Μπουρούσης δεν είχε καμία συμμετοχή. Αντιθέτως, προσπάθησε να μας ηρεμήσει. Του ζητώ για μια ακόμα φορά συγνώμη".

"Ξέρω πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι' αυτό που έκανα. Το να συγχωρείς, όμως, είναι μέσα στη ζωή. Ελπίζω ότι κάποια ημέρα ο Γιάννης Μπουρούσης, που είναι πολύ καλό παιδί, θα προσπαθήσει να με συγχωρέσει. Δεν θα κρυφτώ από τις συνέπειες της πράξης μου. Περιμένω να μάθω αν και πόσο θα τιμωρηθώ. Όλα αυτά που σας είπα τα έχω γράψει και στην αναφορά που έδωσα στην ελληνική δικαιοσύνη και τα ίδια θα γράψω και στην αναφορά που ζήτηση η FIBA".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ