FIBA WORLD CUP

Respect!

Respect!
INTIME SPORTS

Αποφασισμένοι για νίκη κόντρα στην Ισπανία εμφανίστηκαν οι Έλληνες διεθνείς στις δηλώσεις τους μία ημέρα μετά την ήττα με την Ρωσία. Ταυτόχρονα, όμως, ζητούν σεβασμό. "Πολλοί μας... κράζουν και δεν σέβονται την Εθνική", είπε ο Γιάννης Μπουρούσης. "Η ομάδα απαιτεί σεβασμό", πρόσθεσε ο Βασίλης Σπανούλης

Τα ψέματα τελείωσαν και η Εθνική καλείται να αποκλείσει της τον κακό της δαίμονα, την Ισπανία, και να συνεχίσει το δρόμο της προς το βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Λίγη ώρα μετά την άφιξή τους στην Κωνσταντινούπολη και πριν από την τελευταία προπόνηση ενόψει του κρίσιμου αγώνα του Σαββάτου, οι διεθνείς δήλωσαν αποφασισμένοι να σπάσουν την κακή παράδοση με την Ισπανία.

Συγχρόνως, όμως, και με αφορμή όσα ακούγονται στην Ελλάδα και όχι μόνο μετά τον αγώνα με τη Ρωσία και την εξέλιξη που αυτός είχε, ζητούν σεβασμό.

"Τώρα ξεκινά το τουρνουά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από σήμερα που ήρθαμε στην Κωνσταντινούπολη, διότι θα παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Διαβάζουμε ότι οι Ισπανοί νομίζουν ότι θα μας κερδίσουν άνετα. Εμείς θα μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο, γιατί έχουμε τραβήξει πολλά τα τελευταία χρόνια από τους Ισπανούς και πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα", είπε ο Γιάννης Μπουρούσης και μετά ξέσπασε:

"Με όλα αυτά που συμβαίνουν οι περισσότεροι μας κακολογούν, μας... κράζουν και μας... θάβουν! Υπάρχουν μερικοί που θέλουν το κακό της Εθνικής, παρ' όλο που αυτή έχει προσφέρει τόσα πολλά. Έχουν ξεχάσει ότι όλοι εμείς εδώ θέλουμε το καλό της Εθνικής. Είμαστε μαζί δύο μήνες και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε με την Ισπανία για να τους δείξουμε πως είμαστε ακόμα εδώ. Όλα τα παιδιά είμαστε εδώ, οι προπονητές, οι φροντιστές, όλοι. Γιατί θέλουμε το καλό της ομάδας. Και να σταματήσουν να μας κριτικάρουν, γιατί αυτή η Εθνική είναι η μοναδική ομάδα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ελλάδα. Και πιστεύω ότι δεν τη σέβονται"!



Ο Μπλατ και ο Τάνιεβιτς

Ο Μπουρούσης επανέλαβε πως... "έχουμε πρόβλημα απέναντι στη ζώνη. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε. Είμαστε πεισμωμένοι και θέλουμε να δείξουμε το χαρακτήρα μας". Και στη συνέχεια απάντησε σε όσα είπαν από την Πέμπτη οι Μπλατ και Τάνιεβιτς:

" Απορώ πώς ένας προπονητής όπως ο Μπλατ, που κέρδισε ένα ματς βγαίνει και κάνει τέτοιες δηλώσεις". Όσο για τον Τάνιεβιτς... "πως γίνεται να έρχεται στον πάγκο και να μας κριτικάρει. Ακόμα και όταν τελείωσε το παιχνίδι ήρθε ξανά και μας...την είπε. Δεν μπορώ να το καταλάβω πως γίνεται αυτό".

Οι απουσίες των Ισπανών δεν απασχολούν τον Γιάννη Μπουρούση: "Κι εμείς έχουμε προβλήματα. Εγώ παίζω τόσο καιρό με ένα χέρι, ο Αντώνης είναι τραυματίας, το ίδιο και ο Σχορτσανίτης. Δεν μετράνε όμως αυτά. Αυτοί που θα μπουν να παίξουν, θα είναι δυνατοί. Δεν κοιτάμε απουσίες και προβλήματα.



Βασίλης Σπανούλης: " Δεν έχουμε χαλαρώσει. Για να προχωρήσεις σε μία μεγάλη διοργάνωση πρέπει να κερδίσει μεγάλα ματς είτε αυτό γίνει νωρίς είτε αργά. Η ομάδα απαιτεί σεβασμό γιατί έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες. Είμαστε υπερήφανοι που παίζουμε και έχουμε υψηλούς στόχους για ένα μετάλλιο ή την τετράδα.

Η Ισπανία είναι μία μεγάλη ομάδα όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μία από τις δύο ομάδες θα αποκλειστεί. Ελπίζω να είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε στο τέλος".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ