FIBA WORLD CUP

Ο Kill Bill, ο Τσαρτσαρής και τα ρεκόρ

Ο Kill Bill, ο Τσαρτσαρής και τα ρεκόρ
INTIME SPORTS

Στη δεύτερη μόλις αγωνιστική των ομίλων στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, ο Βασίλης Σπανούλης με τους 28 πόντους που πέτυχε μας ανάγκασε να ψάξουμε τα... κιτάπια μας και έτσι το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα ρεκόρ πόντων και των 12 διεθνών.

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο τέταρτος παίκτης της Εθνικής που ξεπέρασε τους προσωπικούς του πόντους στα φετινά φιλικά ματς της Εθνικής, καθώς είχαν προηγηθεί οι Νίκος Καλάθης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Κώστας Τσαρτσαρής.

Οι τέσσερις από τους 12 παίκτες κατέρριψαν τα προσωπικά τους ρεκόρ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και αυτό μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι η Εθνική στηρίζεται σε όλους τους παίκτες της και ότι κάθε βράδυ στην Τουρκία θα είναι διαφορετικός ο πρωταγωνιστής.

Άλλωστε, είναι φανερό, πως πολλοί από τους διεθνείς βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και πολλά από τα ρεκόρ τους θα αποτελέσουν παρελθόν σύντομα. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες βραδιές όλων για να είστε ενήμεροι...

Αντώνης Φώτσης: 23 πόντοι

Στις 20 Αυγούστου του 2007, η Εθνική νίκησε 78-71 τη Λιθουανία με σκορ 78-71 στο τουρνουά Ακρόπολις και ο Έλληνας άσος έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι με αποτέλεσμα να πετύχει 23 πόντους. Στα φιλικά έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και είναι ένας από αυτούς που ίσως σπάσει το ατομικό του ρεκόρ πόντων.

Βασίλης Σπανούλης: 28 πόντοι

Με το καλημέρα στην Τουρκία, ο Βασίλης Σπανούλης πήρε στις πλάτες του την Εθνική και την οδήγησε σε νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο, πετυχαίνοντας 28 πόντους. Αυτό είναι και το νέο του ατομικό ρεκόρ πόντων, καθώς το προηγούμενο που είχε από από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007 στη Μαδρίτη με 24 πόντους κόντρα στην Ισπανία συνετρίβη.

Νίκος Ζήσης: 23 πόντοι

Το "alter ego" του Σπανούλη, είναι ο Νίκος Ζήσης και με τη σειρά του πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007. Στο παιχνίδι με τη Λιθουανία, ο Ζήσης ισοφάρισε τη συγκομιδή του καθώς πέτυχε 23 πόντους στην ήττα της Εθνικής με σκορ 78-69. Πάντως, στους 23 πόντους είχε σταματήσει και στο Βελιγράδι το 2005, όταν η Ελλάδα είχε επικρατήσει 67-61 του Ισραήλ.

Δημήτρης Διαμαντίδης: 23 πόντοι

Ίδια συγκομιδή πόντων και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνει δράση στην επίθεση όταν βλέπει πως υπάρχει πρόβλημα. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, βρέθηκε κι αυτός στην καλύτερη του βραδιά στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007, όταν στις 9 Σεπτεμβρίου οδήγησε σε νίκη την Εθνική με σκορ 81-78, σταματώντας στους 23 πόντους.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: 24 πόντοι

Στη φετινή πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δεν... λυπήθηκε τον Καναδά και σφυροκόπησε το καλάθι του με 24 πόντους, παίζοντας σαν αφηνιασμένος. Βοήθησε μάλιστα σημαντικά στην επίτευξη της ευρύτερης νίκης της Εθνικής (+74 πόντοι), ενώ το προηγούμενο ρεκόρ του κρατούσε από τον περσινό Σεπτέμβριο στην Πολωνία, όταν είχε πετύχει 23 πόντους.

Γιάννης Μπουρούσης: 22 πόντοι

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Γιάννης Μπουρούσης σημείωσε 22 πόντους στο παιχνίδι της 16η Αυγούστου του 2008. Στη νίκη με σκορ 102-61 της Εθνικής επί της Αγκόλας, ο σέντερ του Ολυμπιακού έκανε πάρτι μέσα στις δύο ρακέτες, κόντρα σε μία ούτως ή άλλως αδύναμη ομάδα.

Γιώργος Πρίντεζης: 14 πόντοι

Στο ίδιο παιχνίδι (κόντρα στην Αγκόλα δηλ. το 2008), ο Γιώργος Πρίντεζης είχε προσθέσει άλλους 14 πόντους. Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ είναι ίσως ο πιο πιθανός να καταρρίψει το ρεκόρ του, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να στείλει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, είτε καρφώνοντας, είτε με το μακρινό του σουτ.

Κώστας Τσαρτσαρής: 24 πόντοι


Το πιο πρόσφατο από τα ατομικά ρεκόρ πόντων των παικτών, με τον Κώστα Τσαρτσαρή να πετυχαίνει 24 πόντους στην ήττα της Εθνικής από τις ΗΠΑ, στο τελευταίο της φιλικό τεστ πριν αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου θα λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ. Στα 31 του, ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ξεπερνώντας τη συγκομιδή των 23 πόντων που είχε από το 2003 (κόντρα στη Σερβία-Μαυροβούνιο).

Κώστας Καϊμακόγλου: 10 πόντοι

Από τα νεότερα μέλη της Εθνικής ομάδας Ανδρών, ο Κώστας Καϊμακόγλου στην καλύτερη του βραδιά φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα έχει πετύχει 10 πόντους. Στο περσινό Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στο Ισραήλ, στη νίκη της Ελλάδας με 106-80.

Στράτος Περπέρογλου: 13 πόντοι

Τα τελευταία χρόνια, ο Στράτος Περπέρογλου έχει σταθερά μία θέση στην 12άδα της Εθνικής, αντικαθιστώντας τον Βασιλόπουλο στο "3". Η καλύτερη του επιθετική βραδιά επιτεύχθηκε στα φιλικά προετοιμασίας της περσινής χρονιάς, όταν πέτυχε 13 πόντους στο φιλικό παιχνίδι του ΟΑΚΑ με αντίπαλο τη Σερβία (82-83).

Νικ Καλάθης: 22 πόντοι


"Φρεσκότατο" και το ατομικό ρεκόρ πόντων του Νικ Καλάθη, καθώς ο Έλληνας διεθνής φρόντισε να... βγάλει μάτια με τις εμφανίσεις του στα φιλικά προετοιμασίας και σε ένα από αυτά πέτυχε 22 πόντους. Κόντρα στην Κροατία, ο Ελληνοαμερικανός έκανε εκπληκτική εμφάνιση δίνοντας και εννιά ασίστ πλην της επιθετικής του συγκομιδής (22π.). Προηγούμενο ρεκόρ οι 16 πόντοι σε φιλικό με τη Λετονία (80-52) στις 20 Αυγούστου 2009, το ισοφάρισε πριν λίγες μέρες κόντρα στη Σλοβενία.

Ίαν Βουγιούκας: 15 πόντοι

Πέρσι το καλοκαίρι ο Ίαν Βουγιούκας δεν αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα των ανδρών, αλλά σε εκείνη που αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα πετυχαίνοντας 15 πόντους στο παιχνίδι της Εθνικής κόντρα στην Κροατία, στις 29 Ιουνίου του 2009.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ