FIBA WORLD CUP

Οι Γάλλοι τα έκαναν θάλασσα

Οι Γάλλοι τα έκαναν θάλασσα
ΓΑΛΛΙΑ-Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Οι Γάλλοι ήθελαν να κάνουν κόλπα και να ...εκδικηθούν τρόπο τινά την Ελλάδα, αλλά τα έκαναν θάλασσα, χάνοντας με τη διαφορά που δεν έπρεπε. Κι έτσι έπεσαν πάνω στην Τουρκία. Domage...

Εντάξει, ο Ντε Κολό πέρσι δεν το' θελε, αλλά το΄βαλε, το καλάθι που έστειλε τη Γαλλία κόντρα στην Ισπανία και ουσιαστικά την έβγαλε εκτός τροχιάς μεταλλίων στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Αυτό, όμως, που έπαθαν φέτος οι "τρικολόρ" δεν έχει...προηγούμενο. Προσπάθησαν να "χάσουν" από τη Ν.Ζηλανδία,αλλά αποδείχθηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Έπρεπε να χάσουν, αλλά μέχρι 11π. Μετά ... άρχιζαν τα προβλήματα, καθώς από το +12 και μετά οι Νεοζηλανδοί τερμάτιζαν τρίτοι κι οι Γάλλοι θα έπεφταν, όπως συνέβη τελικά, πάνω στην Τουρκία.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Βενσάν Κολέ στα αποδυτήρια είχε ζητήσει πάση θυσία τη νίκη: "Μη κοιτάτε τι έγινε στα προηγούμενα ματς, μη κάνετε υπολογισμούς. Πάμε να κερδίσουμε" ήταν το σύνθημά του.

Το λάθος έγινε όταν οι Γάλλοι άνοιξαν την τηλεόραση και είδαν το ματς της Ελλάδας με τη Ρωσία. Οι "τρικολόρ" τρελάθιηκαν, βλέποντας τους Έλληνες να... κάθονται να χάνουν και αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο. Όχι όλοι, πάντως. Οι μισοί ήθελαν να νικήσουν!

Πιο μπερδεμένος ήταν ο ίδιος ο Κολέ, που ζήτησε νίκη αλλά όπως παρατήρησε εύστοχα ο Ζελαμπάλ μετά το ματς "του ξέφυγε το ροτέισον"!

Όπως αναμενόταν οι Γάλλοι τα έκαναν θάλασσα, η διαφορά πήγε εκεί που ήθελαν οι Νεοζηλανδοί (όπως λέει κι ο Τριαντάφυλλος με τον Πέρο Κάμερον δεν...παίζεις) και οι "τρικολόρ" θα παίξουν, τελικά, κόντρα στην Τουρκία.

Η Equipe κυκλοφόρησε με ολοσέλιδο αφιέρωμα στις πέντε μεγαλύτερες "βλακείες" του γαλλικού μπάσκετ. Η φετινή, πάντως, ήταν από τις κορυφαίες!

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ