FIBA WORLD CUP

Σιζέφσκι: "Αγαπώ τον Διαμαντίδη"

Σιζέφσκι: "Αγαπώ τον Διαμαντίδη"
INTIME SPORTS

Το εγκώμιο της ελληνικής ομάδας έπλεξε ο Μάικ Σιζέφσκι στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε την παραμονή του φιλικού με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αμερικανός τεχνικός έσταζε μέλι για Διαμαντίδη, Σπανούλη, Σχορτσανίτη και Μπουρούση!

Ο "Κόουτς-Κ" μας... έμαθε καλά. Όταν το 2006 η Ελλάδα είχε νικήσει στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ τους Αμερικανους, δεν είχε... συγκρατήσει ούτε ένα όνομα. Τέσσερα χρόνια μετά, όμως, ήξερε απ' 'έξω κι ανακατωτά τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας. Λογικό μιας κι η Εθνική μας είναι η τελευταία ομάδα που κέρδισε τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ (και "αρχιτέκτονας" του Ντιουκ) μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους διεθνείς μας. "Μου αρέσουν πολλοί παίκτες από την Ελλάδα και θα ήθελα να έχω πολλούς από αυτούς στην ομάδα μου" τόνισε αρχικά.

"Ο Διαμαντίδης είναι ασυνήθιστος παίκτης! Παίζει εκπληκτική άμυνα κι αγαπώ τον τρόπο που πασάρει" είπε συγκεκριμένα για να προσθέσει: "Ο Σπανούλης είναι πολύ ανταγωνιστικός. Για την ακρίβεια είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες στον κόσμο".


Και τα εγκώμια συνεχίστηκαν: "Ο Σχορτσανίτης θα μας έδινε πολλές λύσεις. Εξάλλου δεν έχουμε πολλούς ψηλούς. Μου αρέσει κι ο Μπουρούσης, γιατί δεν βλέπεις συχνά ψηλούς να έχουν τόσο φιλική σχέση με τη μπάλα".


Και υπογράμμισε: "Οι Έλληνες παίζουν με καρδιά κι αυτό μου αρέσει πολύ".

Αναλυτικά ο Μάικ Σιζέφσκι δήλωσε: "Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ. Είναι σπουδαίο για την προετοιμασία μας που ήρθαμε σε δύο μεγάλες μπασκετικές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. Έχω έρθει τέσσερις φορές στην Ελλάδα κι έχω αναπτύξει στενές σχέσεις με Έλληνες προπονητές. Ανυπομονώ για το παιχνίδι της Τετάρτης κι ελπίζω να παίξουμε καλά.

Το 2006 ήταν τέσσερα χρόνια πριν. Το 2008 κατακτήσαμε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με άλλη ομάδα και τώρα έχουμε άλλη ομάδα. Δεν έχει σημασία τι έγινε το 2006 ή το 2008. Τώρα έχουμε μία νεανική, αθλητική και πολύ ενθουσιώδη ομάδα που πιστεύουμε ότι θα παίξει καλά στο Μουντομπάσκετ».

Πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες που παίζονται διεθνώς. Υπάρχουν κάποιες διαφορές στα βήματα και πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτές τις αλλαγές.

Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στη δική μας δουλειά. Έχουμε παίξει μόνο τρία φιλικά και είμαστε νέα ομάδα. Το παιχνίδι της Τετάρτης θα είναι για να συνηθίσουμε να παίζουμε μαζί και να προσαρμοστούμε στους κανονισμούς. Θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες, όπως η Ελλάδα.

Σαν προπονητής πρέπει να προσαρμόζομαι στους παίκτες που έχω κι όχι να προσαρμόζονται αυτοί σε μένα. Οι παίκτες μου στο κολέγιο δεν είναι επαγγελματίες. Αυτή η ομάδα που είναι εδώ, αν εξαιρέσουμε τον Όντομ και τον Μπίλαπς, έχουμε νέους επαγγελματίες.

Ίσως παίξουμε ζώνη στο φιλικό. Δεν έχουμε τόσο ψηλή ομάδα και θα χρειαστεί να την εφαρμόσουμε κάποιες στιγμές. Στην πρώτη εβδομάδα προπονήσεων χάσαμε από τη φροντ λάιν τους Λόπεζ, Στούντεμαϊρ και Λι, δεν μπορέσαμε να βρούμε αντικαταστάτες και υποχρεωθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τα αγωνιστικά μας πλάνα. Όταν σου λείπουν τα ύψη, τα περιθώρια λάθους είναι μεγαλύτερα".

Όταν έχεις καλούς παίκτες προπονείς περισσότερα χρόνια. Αυτοί σε κρατούν νεότερο από όταν έχεις κακούς παίκτες. Αρκεί φυσικά να κρατάς τη δουλειά σου.

Θα ανακοινώσω τη δωδεκάδα την Πέμπτη, πριν φύγουμε για την Τουρκία.


Κάθε φορά που έχεις την ευκαιρία να κατακτήσεις έναν τίτλο με την εθνική σου ομάδα είναι μεγάλη τιμή. Έχω κατακτήσει τίτλους στο κολεγιακό πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν συγκρίνεται με την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου.

Είμαι καλά στις ΗΠΑ και στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Αν είσαι καλός σε μία ομάδα, δεν σημαίνει ότι θα είσαι καλός κα σε κάποια άλλη. Λατρεύω αυτό που κάνω και η μεγαλύτερη τιμή είναι να προπονείς την εθνική σου ομάδα".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ