FIBA WORLD CUP

Σιζέφσκι: "Δεν είμαστε ανίκητοι"!

Σιζέφσκι: "Δεν είμαστε ανίκητοι"!
MAΪΚ ΣΙΖΕΦΣΚΙ

Ο Μάικ Σιζέφσκι δεν θεωρεί ότι η ομάδα του είναι ανίκητη, εξηγεί γιατί παίζει ζώνη και ο Τσόνσι Μπίλαπς μιλάει για το όνειρο του τίτλου και την μεγάλη θυσία του καλοκαιριού.

Απολαυστικός ως συνήθως ο Μάικ Σιζέφσκι, όταν ρωτήθηκε, λίγο μετά το ματς με την Αγκόλα, αν θεωρεί ότι η ομάδα του είναι ανίκητη, απάντησε αυθόρμητα: "Όχι, δεν θα το έλεγα. Νομίζω ότι μπορούμε να ...χάσουμε".

Ο "κόουτς Κ" εξήγησε: " Είμαι στον πάγκο της ομάδας των ΗΠΑ τα τελευταία πέντε χρόνια. Κανείς άλλος δεν έχει τόσο σεβασμό όσο εγώ στο διεθνές μπάσκετ. Ξέρω σε ποια διοργάνωση έχουμε έρθει και πόσο καλοί είναι οι αντίπαλοί μας. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαστε ανίκητοι".

Τι θα ήθελε, ακόμη, να έχει στα χέρια του: " Κανένα δυο ψηλούς ακόμη, δεν θα ήταν ...άσχημα" είπε με χιούμορ για να προσθέσει: " Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά που είμαστε μαζί. Αντίθετα, σήμερα παίξαμε πολύ καλά. Παίξαμε δυνατά και με μεγάλη ένταση, ίσως γιατί κάναμε δυο-τρεις προπονήσεις που είχαμε ανάγκη. Θα έλεγα ότι παίξαμε όπως προπονούμαστε, το όνειρο κάθε κόουτς. Ήταν πολύ καλό το παιχνίδι μας. Με 30 ασίστ και κυρίως χωρίς εγωισμό, κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια".

Ο Σιζέφσκι ρωτήθηκε και για την άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε σε αρκετά σημεία του ματς: "Δεν το κάνουμε επειδή παίζουν κι οι άλλες ομάδες. Την έχουμε ως εναλλακτική λύση στην άμυνά μας, για να προφυλάξουμε την ομάδα από φάουλ, ή να φέρουμε σε δύσκολη θέση τον αντίπαλό μας. Στο επιτελείο, άλλωστε, έχω την τύχη να έχω μαζί μου ένα πραγματικό δάσκαλο του μπάσκετ και της ζώνης, όπως είναι ο Τζιμ Μποχάιμ".

Οι Αγκολέζοι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν γιατί ένας παίκτης από την πατρίδα τους δεν έχει, ακόμη, παίξει στο ΝΒΑ: " Μα δεν είμαι προπονητής ΝΒΑ" απάντησε χαμογελώντας ο Σιζέφσκι προσθέτοντας: "Είχα την ευκαιρία, αλλά παρέμεινα στο κολέγιο. Αν θέλετε να βοηθήσω κάποιον παίκτη στο Ντιουκ ... τον δέχομαι ευχαρίστως".

Μπίλαπς: Γι αυτό θυσιάσαμε το καλοκαίρι

Και ο Τσόνσι Μπίλαπς ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του: "Παίξαμε πολύ δυνατά. Το ευχαριστηθήκαμε και μας έκαναν καλό οι τελευταίες προπονήσεις. Ειδικά, αυτές που είχαν επικεντρωθεί στην κίνησή μας, την κυκλοφορία της μπάλας και την πάσα. Τα αποτελέσματα τα είδατε σήμερα".

Πόσο σημαντικός είναι ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή; Ο άσος των Ντένβερ Νάγκετς, παραδέχθηκε: "Πάρα πολύ. Για αυτό θυσιάσαμε το φετινό καλοκαίρι, την ξεκούραση και τις οικογενειές μας. Θέλουμε όλοι να κατακτήσουμε τον τίτλο"

Ο Μπίλαπς, που βελτίωσε πολύ τα ποσοστά του, σουτάροντας 5/6 τρίποντα : "Δεν έχει σημασία. Κάποιες φορές μπαίνουν τα σουτ, κάποιες άλλες όχι. Είναι σημαντικό, να είσαι καλά. Κι εγώ νιώθω έτσι" απάντησε...

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ