FIBA WORLD CUP

Ντεσαρζέν: "Μακάρι να νικήσετε"

Ντεσαρζέν: "Μακάρι να νικήσετε"
INTIME SPORTS

Την απόφασή τους να μη συνεχίσουν να εργάζονται σε Ρωσία και Ακτή Ελεφαντοστού αντίστοιχα ανακοίνωσαν οι Ντέιβιντ Μπλατ και Ραντοάλντ Ντεσαρζέν. Ο τελευταίος μάλιστα αποθέωσε την Εθνική μας και ευχήθηκε: "Μακάρι να νικήσετε την Τουρκία μετά από 5 παρατάσεις"!

Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Ραντοάλντ Ντεσαρζέν, ανακοίνωσε πως μετά το Μουντομπάσκετ θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της Εθνικής μας ομάδα, την οποία η Ακτή Ελεφαντοστού αντιμετωπίζει την Τετάρτη. "Η Ελλάδα είναι μια πραγματική μηχανή", είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Επιστρέφουν και τρεις παίκτες-κλειδιά γι' αυτήν, επομένως θα είναι πιο δυνατή. Αν έλειπαν από εμάς τρεις παίκτες, θα τρέχαμε στα γυμναστήρια για να βρούμε κανέναν παίκτη για να συμπληρώσουμε! Αυτό είναι και το πρόβλημά μας. Δεν έχουμε βάθος. Παρ' όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να είμαστε δυνατοί".

Ο Ελβετός προπονητής εξήγησε πού ποντάρει η ομάδα του για να δυσκολέψει την Εθνική μας και έκανε μια ενδιαφέρουσα ευχή: "Θα παλέψουμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι από τις πιο ποιοτικές του κόσμου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την κούρασή της. Ο αγώνας με την Τουρκία θα τελειώσει αργά, αύριο θα πρέπει να παίξει πιο νωρίς με μας, άρα δεν θα έχει ούτε 24 ώρες για να ξεκουραστεί. Εύχομαι λοιπόν να παίξει... πέντε παρατάσεις με την Τουρκία! Να κερδίσει, αλλά να παίξει πέντε παρατάσεις, έτσι ώστε να μην έχει χρόνο να συνέλθει".

Αιχμές Μπλατ κατά Κιριλένκο, Χόλντεν

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα της Ρωσίας μετά το τέλος του Μουντομπάσκετ ανακοίνωσε και ο Ντέιβιντ Μπλατ. Παρά τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Αμερικανός προπονητής εμφανίστηκε πικραμένος για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του.

"Για διάφορους λόγους οι καλύτεροι παίκτες μας λείπουν. Και ένας που βρίσκεται εδώ (σ.σ. Κριάπα) είναι τραυματίας και δεν μπορεί να βοηθήσει. Δυστυχώς η ομάδα μας φέτος δεν είναι τόσο δυνατή όσο τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει μετάλλιο, ελπίζω όμως να μπορέσει να φανεί ανταγωνιστική ως το τέλος".

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν παρέλειψε να αφήσει τις αιχμές του κατά των Κιριλένκο και Χόλντεν που επέλεξαν να μη βοηθήσουν τη Ρωσία αυτό το καλοκαίρι: "Αυτή η διοργάνωση είναι σπουδαία. Κι ο κόσμος στην Τουρκία αγαπά το μπάσκετ και σε κάνει να νιώθεις πολύ όμορφα που βρίσκεσαι εδώ. Εμένα μου αρέσουν περισσότερο τα παγκόσμια πρωταθλήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί εδώ υπάρχουν περισσότερες ομάδες, πιο πολλά και διαφορετικά στιλ μπάσκετ. Είναι πιο ωραία και λυπάμαι πραγματικά που οι κάποιοι παίκτες μας δεν θέλησαν να έρθουν".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ