FIBA WORLD CUP

Το παράδοξο του Ράσελ

Το παράδοξο του Ράσελ
INTIME SPORTS

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ –συμπαίκτης του Κέβιν Ντούραντ στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ- μίλησε στο Sport24.gr για την παρουσία του στην Εθνική ΗΠΑ, για τον (25/8) φιλικό αγώνα με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ και για τις προσδοκίες του στο επικείμενο Μουντομπάσκετ. Η τελευταία απάντησή του, πάντως, μας… έστειλε τελείως!


-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την Ελλάδα;

"Είμαστε λίγες ώρες στη χώρα σας και δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Μέχρι στιγμής, όμως, η παραμονή της ομάδας στην Αθήνα είναι τέλεια. Εχουμε έλθει εδώ για έναν σκοπό και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτό το φιλικό παιχνίδι με την Ελλάδα".

-Πόσο εποικοδομητική είναι η παρουσία σου στην εθνική ομάδα της χώρας σου;
"Πραγματικά, είναι φοβερή εμπειρία το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά και να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Και είναι ξεχωριστό το γεγονός ότι στην ομάδα παίζουν τόσες διαφορετικές προσωπικότητες, οι οποίες προσπαθούν να συγχρονιστούν και να εκπληρώσουν έναν κοινό στόχο. Αυτό είναι το πιο ωραίο".

-Ποιες είναι οι δικές σου προσδοκίες από τον εαυτό σου; Από σημαντική μερίδα φιλάθλων και δημοσιογράφων θεωρείσαι ένας από τους πιο ταλαντούχους αθλητές αυτής της εθνικής ΗΠΑ.

"Αυτό που θέλω είναι να βγαίνω στο παρκέ και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Να παίζω σκληρά και να βελτιώνομαι διαρκώς. Δεν σταματώ ποτέ την προπόνηση και την αφοσίωση στο παιχνίδι".

-Πώς φαντάζεσαι τη διοργάνωση στην Τουρκία σε επίπεδο ανταγωνισμού;

"Δεν ξέρω τι να περιμένω. Είναι η πρώτη μου φορά σε μια διεθνή διοργάνωση εκτός ΝΒΑ. Από όλα όσα έχω ακούσει, όμως, βγάζω το συμπέρασμα ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχει υψηλό ανταγωνισμό και ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα συναντήσουμε στην Τουρκία".

-Αισθάνεσαι εξοικείωση –σε σχέση με το επικείμενο Μουντομπάσκετ- έχοντας συνυπάρξει με 83 μη Αμερικανούς παίκτες στο περυσινό ΝΒΑ;

"Σίγουρα αισθάνομαι εξοικείωση, αλλά υπάρχουν πολλές ομάδες που στα δικά μου μάτια θα έχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις παραστάσεις που έχω διαμορφώσει τα δύο τελευταία χρόνια παίζοντας στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ανυπομονώ να ανακαλύψω αυτές τις διαφορές. Το θετικό με αυτές τις ομάδες είναι ότι οι παίκτες τους γνωρίζονται πάρα πολύ καλά, αγωνίζονται μαζί για πέντε και έξι χρόνια και αυτό είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη δική μας ομάδα".

-Είναι δύσκολο να συγκεντρώνονται τόσες διαφορετικές προσωπικότητες στην προετοιμασία της Εθνικής και να επιχειρούν να αποκτήσουν ομοιογένεια μέσα σε τόσο μικρό διάστημα;

"Όχι, δεν είναι δύσκολο πιστεύω. Ισως κάποιες μεμονωμένες στιγμές να παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες. Από τη στιγμή, όμως, που θα δέσουμε και θα γίνουμε ένα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα".

-Ποιο είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας σου;

"Η ενέργεια και η άμυνά μας. Αυτό θα είναι το κλειδί. Να μπορούμε σε κάθε παιχνίδι να σταματάμε τους αντιπάλους μας χρησιμοποιώντας την άμυνα για να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο. Αν φροντίζουμε την άμυνα και το ριμπάουντ, η επίθεσή μας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Θα βρει την άκρη"...

-Περίμενες τόσο κλειστό παιχνίδι απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στη Μαδρίτη;

"Το ήξερα ότι θα ήταν πολύ καλό παιχνίδι. Παίξαμε στην έδρα τους, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και ανάλογες καταστάσεις περιμένω να αντικρίσω και στο παιχνίδι με την Ελλάδα αύριο (25/8) το βράδυ".

-Ησουν 18 ετών όταν η Ελλάδα απέκλεισε τις ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι;

"Μπα, τίποτα! Δεν έχω δει καθόλου προηγούμενες διοργανώσεις. Ούτε ξέρω πότε έγινε αυτό που λέτε. Ποια χρονιά –αλήθεια- χάσαμε από την Ελλάδα; Ελπίζω, τουλάχιστον, να μην ξανασυμβεί".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ