FIBA WORLD CUP

Βασιλειάδης: "Το κλίμα ήταν καλό"

ΠΑΟΚ - ΜΑΡΟΥΣΙ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Βασιλειάδης MOTIONTEAM

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το κλίμα που υπήρχε στην Εθνική, την απόφαση του Καζλάουσκας να μην τον πάρει μαζί στην Τουρκία και τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Στον "Αθήνα 9,84" μίλησε ο Κώστας Βασιλειάδης και απάντησε στις ερωτήσεις για την Εθνική ομάδα, την Μπιλμπάο αλλά και τον Φώτη Κατσικάρη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Κώστας Βασιλειάδης ο οποίος ήταν ξεκάθαρος σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην Εθνική ομάδα.

Έχουν μερίδιο ευθύνης για την κακή πορεία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας, τα γεγονότα που συνέβησαν στο φιλικό παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας;

"Το κλίμα δεν είχε χαλάσει καθόλου μεταξύ των παιδιών της ομάδας μας, από όσο μπορώ να ξέρω και όσο ήμουν μαζί τους. Όλα ήταν καλά. Είχε ξεπεραστεί το συγκεκριμένο συμβάν. Όλοι οι παίκτες κοιτούσαν μπροστά και είχαν στο μυαλό τους το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι επηρέασε.

Πιστεύω ότι ήταν θέμα μέρας, θέμα αντιπάλου, μπορεί να μας είχαν “διαβάσει” πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν πάρα πολλά. Αυτά τα παιδιά είναι μαζί πολλά χρόνια, γι’ αυτό και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ τους. Αυτό έχουν δείξει και τα προηγούμενα χρόνια"
.

Πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο συμβάν θα έχει αντίκτυπο, αλλά και προεκτάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικότερα στα στρατόπεδα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

"Δεν νομίζω ότι τα παιδιά σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Δεν νομίζω ότι θα δώσουν συνέχεια. Ήταν της στιγμής. Μια κακιά στιγμή, μπορείς να πεις. Πάνω στα νεύρα, πάνω στην ένταση του παιχνιδιού, είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Αν δεν ήταν ο Τεόντοσιτς εκεί και ήταν κάποιος άλλος, μιας άλλης ομάδας, και πάλι πιστεύω ότι θα μπορούσε να συμβεί.

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια και ότι θα υπάρξουν προεκτάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως είπα και πριν, τα παιδιά ξεπέρασαν εντελώς το συγκεκριμένο γεγονός, συνέχισαν να προπονούνται σωστά, χωρίς να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, πέραν του παγκοσμίου πρωταθλήματος".


Γιατί, ενώ ήσουν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, δεν ταξίδεψες μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στην Τουρκία;

"Δεν ξέρω, αυτό είναι θέμα προπονητή. Εγώ έκανα τη δουλειά μου, όπως μου έλεγε ο προπονητής. Έδινα το εκατό τοις εκατό. Ήθελα να βοηθήσω. Βασικά, ήθελα πάρα πολύ να είμαι μαζί με την ομάδα στην Τουρκία, αλλά τι να πω; Ήταν καθαρά θέμα προπονητή. Αυτό που μου είπε ο ίδιος, είναι ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορούσα να βοηθήσω την εθνική ομάδα και γι’ αυτό το λόγο με “κόβει”.

Εντάξει, τι να πω; Για μένα, η απόφασή του είναι αποδεκτή. Αθλητής είμαι, ο προπονητής διαλέγει τους παίκτες που θα είναι στην ομάδα. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά του, κι εγώ δεν έχω παρά να το αποδεχτώ".

Είναι τελικά η κατάρα των σούτινγκ γκαρντ, όταν θέτουν υποψηφιότητα για την εθνική ομάδα; Το λέω αυτό, γιατί το ίδιο συνέβη στο παρελθόν και με τον Διαμαντόπουλο και με τον Παπαμακάριο…

"Τι να σου πω. Δεν ξέρω αν είναι ή όχι κατάρα. Υπάρχει μια βάση παιδιών, που είναι χρόνια στην εθνική ομάδα σε αυτές τις θέσεις και νομίζω ότι βασίζονται περισσότερο σε αυτούς, παρά στα παιδιά που έρχονται από πίσω. Όπως είπα και πριν, ό,τι αποφασίσει ο προπονητής είναι αποδεκτό, δεν έχει γίνει κάτι.

Βέβαια, ξέρεις τώρα, όταν περιμένεις πώς και πώς να είσαι σε αυτή την ομάδα δίνεις το εκατό τοις εκατό στην προετοιμασία, πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι σε αυτή την ομάδα μαζί με αυτά τα παιδιά και όταν δεν τα καταφέρνεις, κάπου απογοητεύεσαι λίγο. Αλλά, εντάξει, μπροστά μου έχω μια πάρα πολύ μεγάλη χρονιά στην Ισπανία και είμαι αφοσιωμένος σε αυτό".


Γιατί, κατά τη γνώμη σου, η «επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων» δεν έχει καθαρόαιμο σούτινγκ γκαρντ;

"Όπως βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, το παιχνίδι βασιζόταν στο transition και στα drive. Αυτός πιστεύω ότι είναι ο λόγος, γιατί -από ό,τι θυμόμαστε- δεν σουτάραμε πολλά τρίποντα. Όντως η εθνική δεν έχει καθαρόαιμο σουτέρ, αν και θα μπορούσε να έχει, αλλά όπως ξαναείπα, είναι απόφαση του προπονητή. Το θέμα είναι πώς το έχει στο μυαλό του και πώς είναι το παιχνίδι του".

Γιατί όταν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν σε καλούσε στην εθνική ομάδα;

"Αυτό, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Αν θυμάσαι και όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, μόλις ήρθε ο κόουτς Γιαννάκης είχε μειωθεί ο χρόνος μου και στο τέλος έφυγα κιόλας. Αυτό σημαίνει ότι δεν με πίστευε και αυτό έκανε και στην εθνική ομάδα, δεν με καλούσε. Όλα αυτά είναι αποδεκτά, δεν υπάρχει κάτι. Απλά, αποδεκτό".

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Μπιλμπάο. Ποια είναι η ομάδα της καρδιάς σου;

"Ο ΠΑΟΚ. Αυτά τα έχουμε πει. Δεν αλλάζουν αυτά. Από εκεί και πέρα όταν αλλάζω ομάδα, είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα που αγωνίζομαι, προσπαθώ να τα δίνω όλα στην καινούργια μου ομάδα, να δίνω το εκατό τοις εκατό και προσπαθώ να αισθανθώ, όπως αισθανόμουν πριν από μερικά χρόνια όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ. Έτσι, πιστεύω ότι φέτος θα πάει πάρα πολύ καλά η χρονιά. Έχω αυτή τη διαίσθηση".

Σε έχει ενοχλήσει, αλλά και προβληματίσει, το γεγονός ότι μετά από μία εκπληκτική χρονιά με την Ομπραντόιρο, δεν σου έκανε πρόταση κανένας ελληνικός σύλλογος;

"Δεν ξέρω γιατί έχει γίνει αυτό. Όντως δεν είχα, καμία πρόταση. Τι να πω; Μάλλον με πιστεύουν περισσότερο στο εξωτερικό, στην Ισπανία, παρά στην Ελλάδα"
.

Πώς ήταν το ξεκίνημα της συνεργασίας σου με τον Φώτη Κατσικάρη και πώς φαντάζεσαι τη συνέχεια;

"Τα πράγματα έχουν ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, εδώ, στη Μπιλμπάο. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά, κάνουμε καλή και πάρα πολύ δυνατή προπόνηση. Γενικότερα ο κόουτς ζητάει τη λεπτομέρεια στην προπόνηση και στα συστήματά του, πολύ πιεστική άμυνα. Όλα τα παιδιά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και από ό,τι μας έχει πει, είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος με όλους μας.

Νομίζω ότι υπάρχει χημεία, γιατί το παιχνίδι του βασίζεται και στην άμυνα, αλλά και πολύ στο transition παιχνίδι και στο σουτ, που γενικότερα αυτό είναι και το παιχνίδι μου. Πιστεύω ότι σε αυτά κολλάμε. Μου ζητάει πάρα πολλά πράγματα επίσης στην άμυνα, προσπαθώ να κάνω αυτά που θέλει. Σίγουρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν είμαι στο εκατό τοις εκατό, αλλά προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά"
.

Είναι θετικό ή αρνητικό για σένα, που τα ηνία της ομάδας έχει αναλάβει Έλληνας προπονητής;

"Είναι πάντα θετικό αυτό, αλλά δεν σημαίνει και κάτι. Δεν σημαίνει, δηλαδή, ότι επειδή έχεις Έλληνα προπονητή θα έχεις ασυλία, να παίζεις πολύ χρόνο, να παίρνεις σουτ και όλα αυτά. Ο καθένας από εμάς έχει το ρόλο του, όπως μας το εξήγησε από την αρχή. Εμείς το αποδεχτήκαμε και γι΄ αυτό είμαστε όλοι εδώ, για να δουλέψουμε και μέσα από την ομάδα να αναδειχτούμε όλοι μαζί".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ