FIBA WORLD CUP

Μας πάνε οι τρεις γκαρντ

Μας πάνε οι τρεις γκαρντ
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ-ΖΗΣΗΣ INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Ζούρος γράφει για το σχήμα των τριών γκαρντ που αγαπάει η Ελλάδα, την άμυνα και την επιστροφή των δύο παικτών εν όψει Τουρκίας.

Και πάλι μέτρησε η εμπειρία και η ψυχραιμία που δείξαμε στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό, μια ομάδα, να διαθέτει τόσο πολλούς έμπειρους όσο και ποιοτικούς παίκτες. Αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημα της Εθνικής ομάδας, που ξέρει να ξεπερνάει δυσκολίες και να φτάνει στον στόχο της.

Το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν όταν οι Πορτορικάνοι προηγήθηκαν με 9π και η Ελλάδα έκανε ένα 10-0, παίζοντας με τρεις περιφερειακούς. Η άμυνα από εκείνο το σημείο και μετά ήταν σπουδαία. Όπως και τα τρία συνεχόμενα τρίποντα που έβαλαν Σπανούλης, Ζήσης και Διαμαντίδης για να γυρίσει το ματς.

Όπως σημαντική ήταν και η βοήθεια που πήρε η Εθνική, όπως και στο χθεσινό ματς, από παίκτες του πάγκου. Αυτή τη φορά δίπλα στον Καϊμακόγλου, ήταν ο Βουγιούκας που έδωσε μάχες, πήρε ριμπάουντ, έπαιξε άμυνες και προσπάθησε να βοηθήσει τον Μπουρούση, ο οποίος είναι φανερό πως δεν βρίσκεται στο απόλυτο σημείο ετοιμότητας.

Η ζώνη που έπαιξαν οι Πορτορικάνοι θα έλεγα ότι δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, έγιναν πιο σωστές επιλογές και έτσι ήρθε η νίκη. Συνολικά, πάντως, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα απέναντι στη ζώνη, ούτε οι δυο προπονητές Κίνας και Π.Ρίκο, έστειλαν κάποιο μήνυμα για τους αντιπάλους μας στα επόμενα ματς.

Μη ξεχνάτε ποιοι επιστρέφουν. Δύο παίκτες, οι οποίοι είναι ικανοί να δώσουν λύσεις σε τέτοιες καταστάσεις και θα βοηθήσουν σημαντικά, είτε στο περιφερειακό σουτ (Φώτσης) είτε στο inside game (Σχορτσιανίτης).

Όπως αρέσει στους Έλληνες, η νίκη ήρθε με τους τρεις γκαρντ. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα σχήματα της Εθνικής (και όχι μόνο) και ουσιαστικά μας έδωσε τη νίκη στο παιχνίδι. Ο Διαμαντίδης έπαιξε καταπληκτική άμυνα στον Μπαρέα, ο Σπανούλης εκτελούσε και ο Ζήσης ήταν σε ετοιμότητα.

Λέγαμε και χθες ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να πετυχαίνεις δυο νίκες στο ξεκίνημα μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης.Ανεβαίνει η ψυχολογία, επέρχεται ηρεμία και τώρα όλα είναι διαφορετικά. Μπαίνουν στην ομάδα δυο σημαντικοί παίκτες και μάλιστα φρέσκοι, καθώς δεν αγωνίστηκαν στα δυο ματς που προηγήθηκαν.

Είναι επίσης, πολύ σημαντικό, το ότι έρχονται οι δυο παίκτες σε ένα ματς όπου αντίπαλος είναι η Τουρκία με
την πολύ δυνατή φροντ-λάιν και φυσικά την "ορμή" που έχουν γηπεδούχοι κάθε μεγάλο τουρνουά. Μέχρι τότε υπάρχει μια μέρα ξεκούρασης, οπότε υπάρχει ο χρόνος για σωματική όσο και ψυχολογική προετοιμασία.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ