FIBA WORLD CUP

Πιέστε τους Ισπανούς

Πιέστε τους Ισπανούς
ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΡΟΥΝΤΙ

Ο Ηλίας Ζούρος δεν σχολιάζει τον αγώνα με την Ρωσία, αλλά στρέφει το βλέμμα του στους Ισπανούς και εξηγεί πως η Εθνική Ομάδα μπορεί να περάσει στους "8"

Για τον αγώνα με την Ρωσία δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Τι να πω άλλωστε; Όσοι είδαν, κατάλαβαν, έβγαλαν και τα συμπεράσματά τους.

Καλό θα είναι να στρέψουμε το βλέμμα μας αλλού. Εκεί όπου θα παιχθεί, πλέον, η πρόκριση στους "8". Απέναντι στην Ισπανία, η Εθνική ομάδα ξεκινάει τους νοκ-άουτ αγώνες. Τα λάθη, πλέον, απαγορεύονται καθώς ο ηττημένος γυρνάει σπίτι του.

Σίγουρα, η Ελλάδα έχει παίκτες με ποιότητα αλλά και ικανότητα να πάρει την πρώτη μεγάλη νίκη, να αποκλείσει μια ομάδα-φαβορί και να σκεφτεί, αμέσως μετά, τον προημιτελικό πιθανότατα με την Σερβία.

Μένει, μόλις, ένα 24ωρο για να προετοιμαστούμε, ωστόσο, υπάρχει και η εμπειρία να το κάνουμε, αλλά και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η Ισπανία δεν έπαιξε καλά στην πρώτη φάση, προφανώς έχει προβλήματα, αλλά και αυτή μπαίνοντας στα νοκ-άουτ ματς πρέπει να είναι προετοιμασμένη να φτάσει στις μεγάλες νίκες.

Πρώτο και κύριο μέλημα της Εθνικής πρέπει να είναι η άμυνα. Η πίεση, ειδικά στην περιφέρεια όπου βρίσκονται δυο παίκτες πολύ μεγάλης αξίας, όπως ο Ναβάρο και ο Ρούντι Φερνάντεθ. Θα χρειαστεί απόλυτος έλεγχος του ρυθμού, ώστε να μη δεχθούμε εύκολα καλάθια από τον παροιμιώδη ισπανικό αιφνιδιασμό.

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει ισορροπία και στην επίθεση. Οποιαδήποτε κακή επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε εύκολο καλάθι των αντιπάλων, άρα οι δικές μας επιλογές μπροστά θα χρειαστεί να έχουν, πάνω απ' όλα, λογική και σύνεση.

Νομίζω πως πρέπει να πάει η μπάλα στον Σοφοκλή για να προκαλέσει φθορά στους αντιπάλους και φυσικά να δημιουργήσουμε εμείς προβλήματα στην ισπανική άμυνα.

Δεν θεωρώ ότι είμαστε ξεγραμμένοι κι ας είναι η παράδοση σε βάρος μας. Από την Ισπανία λείπουν δυο σπουδαίοι παίκτες όπως ο Καλντερόν και κυρίως ο Γκασόλ.

Πάμε λοιπόν να αρπάξουμε την ευκαιρία, να παίξουμε μπάσκετ, με σωστή σκέψη και ομαδικότητα, με άμυνα και πάθος. Μέχρι το Σάββατο το βράδυ, μπορούμε να βρούμε ακόμη και το χρόνο για καλή (ψυχολογική) προετοιμασία...

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ