FIBA WORLD CUP

Ιβκοβιτς: "Αν δεν έμπαινε ... παράταση!"

Ιβκοβιτς: "Αν δεν έμπαινε ... παράταση!"
ΙΒΚΟΒΙΤΣ-ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ

Το τρίποντο του Τεόντοσιτς πέρασε στην ιστορία. Διαβάστε πως το ...απομυθοποίησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, γιατί ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποθεώνει τον Μίλος και τι είπε ο Ρούντι Φερνάντεθ στον Κέσελι. Δείτε τα βίντεο του Sport24.gr

"Μπράβο μαέστρο Τεόντοσιτς" κραύγαζε ο σπίκερ της σέρβικης τηλεόρασης, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς, σκόραρε στο τρίποντο του θριάμβου των Σέρβων, κόντρα στην Ισπανία. Οι "πλάβι" με αυτό το 92-89 έπαιρναν το εισιτήριο για την τετράδα του Μουντομπάσκετ και μπορούσαν να πανηγυρίσουν.

Λίγες ώρες αργότερα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που έχει φάει τέτοια ματς με το κουτάλι, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι έζησε τον ημιτελικό σαν ... έφηβος, ήθελε να εξηγήσει πως έστησε την τελευταία φάση.

Πρώτα απ' όλα απέσυρε τον Κρίστιτς, καθώς οι Σέρβοι που ήταν στην επίθεση δεν χρειάζονταν τον βασικό τους σέντερ. Ο Ίβκοβιτς είχε διαλέξει τι θα έκανε: " Είπαμε να κάνουμε ένα μακρινό τρίποντο στη λήξη του χρόνου της επίθεσης. Αν το βάζαμε, θα παίρναμε την πρόκριση. Αν το χάναμε, το πολύ-πολύ να παίζαμε...παράταση"

Τόσο απλά, ο Ντούντα θέλησε να απομυθοποιήσει την τελευταία φαση. Όχι τίποτε άλλο, υπάρχει μπροστά του ένας ακόμη αγώνας, ο ημιτελικός με την Τουρκία, και δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση τα μυαλά των παικτών του να πάρουν αέρα.

Ο Σέρβος κόουτς, πάντως, δεν αρνήθηκε να εξηγήσει και κάποια άλλα σημεία της στρατηγικής του, πριν αποσυρθεί στο ξενοδοχείο των ομάδων και μαζί με τη σύζυγό του Νένα, αλλά και καλούς φίλους απολαύσουν το δείπνο που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

"Παίξαμε άμυνα ζώνης, όπως είχαμε σχεδιάσει στην προπόνηση. Θέλαμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και το καταφέραμε. Ξεκίνησα το ματς με τον Πέροβιτς, θέλοντας να έχω φρέσκο τον Κρίστιτς, που είναι ο καλύτερός μας σέντερ. Κι ο Πέροβιτς όμως είχε κάνει πολύ καλά παιχνίδια, μέχρι τώρα, ενώ συν τοις άλλοις παίζει στην Ισπανία και γνωρίζει καλά πολλούς από τους αντιπάλους του..."

Το ματς, όμως, κρίθηκε από ένα τρομερό τρίποντο του Τεόντοσιτς. Οι Σέρβοι τελείωσαν το ματς με 15/30 τρίποντα (!) και ο Ίβκοβιτς, κοιτούσε με νόημα την στατιστική του προημιτελικού. Ο Κέσελι τελείωσε με 5/6, ο Μπιέλιτσα είχε 3/3, ο Σαβάνοβιτς 2/4 και ο Βελίτσκοβιτς 3/6. Ο χειρότερος όλων, μεταξύ μας, ήταν ο Τεόντοσιτς με 2/8 αλλά το δεύτερο που έβαλε ήταν και το πιο καθοριστικό: "Ξέρετε, το σέρβικο μπάσκετ είχε πάντοτε μεγάλους σουτέρ. Ήταν ο Κιτσάνοβιτς παλιά, ο Τζόρτζεβιτς και ο Ντανίλοβιτς αργότερα. Χρόνια τώρα, ψάχναμε να βρούμε τους νέους σουτέρ που θα μιμηθούν τους παλιότερους. Με αυτή την ομάδα, δουλέψαμε αρκετά και πρέπει να πω ότι όλοι τους έχουν βελτιωθεί και σε αυτό τον τομέα. Ακόμη, βέβαια, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θα ήθελα αλλά έχουμε προοδεύσει πάρα πολύ και κάποια στιγμή θα μείνουν κι αυτά τα παιδιά στην ιστορία"

Δείτε σε βίντεο το τρίποντο του Τεόντοσιτς όπως το περιέγραψε η σέρβικη τηλέοραση:



Τζόρτζεβιτς: "Με τον Τεόντοσιτς για το χρυσό!"

Την ίδια ώρα, ένας από τους μεγαλύτερους σουτέρ που εμφανίστηκαν ποτέ στα γήπεδα του μπάσκετ, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποθέωνε τον Μίλος Τεόντοσιτς: "Από την αρχή του παιχνιδιού έλεγα ότι ο Τεόντοσιτς θα είναι καθοριστικός. Κάποιοι δεν συμφωνούσαν μαζί μου, αλλά αποδείχθηκε πως είχα δίκιο. Αυτός είναι ο ηγέτης της ομάδας"!

Ο Τζόρτζεβιτς, βέβαια, δεν ξέχασε και τους υπόλοιπους: " Η τετράδα Κέσελι, Μπιέλιτσα, Βελίτσκοβιτς και Σαβάνοβιτς έκανε σπουδαία δουλειά. Ήταν τέλειοι. Όπως και όλη η ομάδα. Έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και είμαι πολύ χαρούμενος...

Τόσο πολύ που προέβλεψε ότι οι "πλάβι" πάνε πλέον για το χρυσό μετάλλιο: " Μετά απ' αυτή τη νίκη όλα είναι πιθανά. Είναι μια εξαιρετική ομάδα και κυρίως καθοδηγείται από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που ξέρει πολύ καλά να κοουτσάρει σε τόσο υψηλό επίπεδο!"


Ρούντι σε Κέσελι: "Ηρέμησε λίγο ρε φίλε..."

Αυτός που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας ήταν φυσικά ο Μάρκο Κέσελι. Ο 22χρονος φόργουορντ, που του χρόνου θα παίζει στον Ολυμπιακό ήταν πρώτος σκόρερ της Σερβίας με 17π και δεν σταματούσε να κάνει δηλώσεις.

Αποκάλυψε μάλιστα τι του είπε ο Ρούντι Φερνάντεθ σε μια στιγμή του αγώνα: "Από το ζέσταμα ένιωθα πολύ καλά. Το χέρι μου ήταν ζεστό. Σε μια στιγμή, ήρθε ο Ρούντι και μου είπε "ηρέμησε λίγο με τα σουτ"! Τι του απάντησα; Αυτό θα το κρατήσω μυστικό. Σημασία έχει ότι νικήσαμε! Και τώρα, βέβαια, έρχονται τα πιο δύσκολα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα"

Δίπλα στον Κέσελι, ένας "πράσινος". Ο Μιλένκο Τέπιτς, που αποθέωνε τον Τεόντοσιτς: "'Ήταν τρομερό ματς. Παίζαμε με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει πιο εύκολα, αλλά μείωσαν τη διαφορά των οκτώ πόντων με κάποια μεγάλα σουτ. Δεν το βάλαμε κάτω, όμως. Παλέψαμε και στο τέλος πήρε την ευθύνη ο Μίλος. Έπαιξαν πικ εντ ρολ με τον Βελίτσκοβιτς και έβαλε το σουτ που μας έκανε όλους ευτυχισμένους".

Δείτε σε βίντεο πως πανηγύρισαν οι Σέρβοι μετά τη λήξη του ματς.






TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ