FIBA WORLD CUP

Tεόντοσιτς: "Χαζή απόφαση το τρίποντο"

Tεόντοσιτς: "Χαζή απόφαση το τρίποντο"

Μπορεί το μακρινό τρίποντο του Τεόντοσιτς κόντρα στην Ισπανία να χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην Σερβία, όμως ο ίδιος τονίζει σε συνέντευξή του στην "As" πως η απόφασή του δεν ήταν και πολύ έξυπνη!

Ο ηγέτης των "πλάβι" μίλησε για την μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξε και του δείχνει ο Ίβκοβιτς, για τα πρότυπά του, για το βραβείο του MVP της Ευρωλίγκα, τον Ολυμπιακό, το ΝΒΑ, ενώ αναφέρθηκε και στους συμπαίκτες του στην Εθνική τονίζοντας πως η νίκη κόντρα στην Ισπανία δεν ήρθε χάρη στο τρίποντο.

Για το τι σκεφτόταν πριν κοιμηθεί την νύχτα μετά το ματς: "Ευχαριστώ τον Θεό γιατί το τρίποντο έδωσε χαρά, στην ομάδα μου, στον προπονητή μου, Ντούσαν Ίβκοβιτς και στην χώρα μου, την Σερβία. Θα το θυμάμαι αυτό για πάντα. Το έκανα, όμως γνωρίζω πως δεν ήταν έξυπνη κίνηση (να σουτάρει τρίποντο). Δεν θα ήθελα να δω το παιχνίδι, προσπαθώ να το ξεχάσω. Αυτό κάνω, αφού τώρα πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε μπροστά μας τον ημιτελικό".

Γιατί δεν ήταν έξυπνη κίνηση:
"Απλά ευχαριστώ τον Ίβκοβιτς, γιατί έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και μου έδωσε την τελική απόφαση. Μ' εμπιστεύεται και τον εμπιστεύομαι. Αποφάσισα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω, όταν βγήκα και σούταρα. Αν είχα έναν συμπαίκτη σε μια καλή θέση, θα του είχα δώσει πάσα. Τέλος, σούταρα γιατί είχα τον χρόνο, ήμουν σε καλή θέση, αν και κάπως μακριά και η ισπανική άμυνα μου άφησε χώρο. Δε νικήσαμε όμως απ' αυτό το τρίποντο".

Γιατί δε νίκησε απ' αυτό το τρίποντο: "Κερδίσαμε γιατί παίξαμε εξαιρετικά για 40 λεπτά και η νίκη ήταν η ανταμοιβή γι' αυτό. Ήταν ένας θρίαμβος που πέτυχε η ομάδα και όχι μόνο εγώ".

Για το αν έχει ξαναβάλει τέτοιο τρίποντο:
"Θυμάμαι μια παρόμοια περίπτωση, πριν από ένα χρόνο περίπου και ενώ το παιχνίδι ήταν στο τέλος, στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας κόντρα στην Σλοβενία. Το τρίποντο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και τελικά κερδίσαμε".

Για τα επεισόδια στο Ακρόπολις: "Αυτό έχει περάσει και νομίζω ότι έχει ξεχαστεί. Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο. Νομίζω είχαμε τρελαθεί. Ήμουν αρκετά νευρικός για λίγες ημέρες, όμως ευτυχώς όλα τώρα πάνε καλά".

Για το γεγονός πως βγήκε MVP στην Ευρωλίγκα και αν σκέφτεται να κάνει το άλμα στο NBA:
"Το βραβείο αυτό είναι η αναγνώριση για την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό. Τα πάντα είναι ευκολότερα όταν έχεις συμπαίκτες όπως ο Παπαλουκάς, ο Τσίλντρες και ο Κλέιζα. Θα αλλάζα οποιαδήποτε προσωπική βράβευση μ' ένα τρόπαιο. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Σχετικά με το ΝΒΑ, δεν έχω τέτοια σχέδια. Παρά το γεγονός πως δεν μπορώ να ποτέ να πω "ποτέ". Θα σα πω απλά πως το ΝΒΑ έχει πλεονέκτημα σε σχέση με την Ευρώπη, όμως η διαφορά όσο πάει και μειώνεται" .

Για τον παίκτη που τον εμπνέει:
"Όπως παίζω εγώ; Στην θέση μου; Εγώ είμαι πλέι μέικερ και βοηθάω και σε θέση σούτινγκ γκαρντ. Και θα ήθελα να παίζω σαν τους δικούς μεγάλους παίκτες που τους θαυμάζω και τους έβλεπα όταν ήμουν μικρός. Τζόρτζεβιτς, Μποντίρογκα, Ντανίλοβιτς. Τους Αμερικανούς δεν τους έβλέπα".

Για το αν βλέπει πρόκριση στο τελικό του Μουντομπάσκετ: "Υπάρχει ελπίδα στην χώρα μας, την Σερβία, αλλά είναι ρεαλιστικό να υποσχεθώ πως θα δουλέψουμε σκληρά στον αγώνα. Η Τουρκία παίζει στην έδρα της και θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ