ΑΕΚ

Μένει ο Καραμανλής, αλλά δεν τον θέλουν!

Μένει ο Καραμανλής, αλλά δεν τον θέλουν!
INTIME SPORTS

Ο Μπάμπης Καραμανλής δηλώνει πως μετά την παραίτηση των μελών του ΔΣ της ΚΑΕ ΑΕΚ θα φτιαχτεί νέο ΔΣ με τον ίδιο επικεφαλής ως το τέλος της σεζόν. Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα. Και κανείς διατεθειμένος να βοηθήσει. Τουλάχιστον όσο παραμένει ο Καραμανλής στην ΚΑΕ...

Η παραίτηση των μελών του ΔΣ της ΚΑΕ σπρώχνει την ΑΕΚ ακόμα πιο κοντά στον γκρεμό. Ο Μπάμπης Καραμανλής μένει πλέον μόνος του για να σώσει την ομάδα από την καταστροφή, καθώς κατάφερε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να διώξει από κοντά του διάφορους ανθρώπους που είχαν τη δυνατότητα να δώσουν μια χείρα βοηθείας.

Και στο μόνο πράγμα για το οποίο μπορεί να έχει παράπονο είναι η συμπεριφορά των Χρήστου Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σταθόπουλου, οι οποίοι στα δύσκολα τον εγκατέλειψαν, παρότι σε σημαντικό βαθμό ήταν αυτοί που με τις υποσχέσεις τους τον ώθησαν να έρθει σε ρήξη με ανθρώπους που μέχρι πριν μερικούς μήνες βοηθούσαν ενεργά την ΑΕΚ.

Μιλώντας στον Sentra 103,3 πάντως ο Μπάμπης Καραμανλής δεν έδειξε διάθεση να κοντραριστεί με τους Παπαδημητρίου και Σταθόπουλο. “Οι άνθρωποι που ήρθαν φέτος και φτιάξαμε το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Χρήστος Παπαδημητρίου και ο Μιχάλης Σταθόπουλος, οι οποίοι ήταν και ενεργά μέλη του Συμβουλίου, ήταν είναι και θα παραμείνουν από τους καλύτερους φίλους μου", είπε χαρακτηριστικά . Και εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν τα μέλη του Δ.Σ. στην απόφαση να παραιτηθούν (επί της ουσίας ήταν η κίνηση του Καραμανλή να πάρει χρήματα από τη δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου για να εξοφλήσει παλαιότερες οφειλές ΦΠΑ, για τις οποίες είναι προσωπικά υπεύθυνος) πρόσθεσε:


"Η ιστορία της ΑΕΚ είναι δύσκολη και καθημερινά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κουβαλώντας αμαρτίες από το παρελθόν. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα κάθε μέρα που βγαίνουν, γεννιούνται και τα ζούμε.


Εκεί μπορούν να υπάρξουν και διαφορετικές απόψεις στο πως θα λυθούν τα προβλήματα του παρελθόντος. Ο κ. Παπαδημητρίου με τον κ. Σταθόπουλο ήθελαν φέτος να είναι καθαρή η χρονιά και να μην πληρωθούν παλαιότερες οφειλές, κάτι που δεν ήταν εφικτό.


Επειδή εγώ είμαι ο συνδετικός κρίκος της παλιάς κατάστασης, γιατί είναι ο τρίτος χρόνος που βρίσκομαι εδώ, έπρεπε να διασφαλίσω και να κυνηγήσω ώστε να πληρωθούν και οι παλιές οφειλές κάτι που δεν ήθελαν τα παιδιά να γίνει.


Ήθελαν να τελειώσει φέτος η χρονιά, να μην έχουμε ούτε μισό ευρώ υπόλοιπο και να είναι όλα ξεκάθαρα. Είναι μια διαφορετική αντίληψη. Είναι φίλοι μου βοήθησαν αρκετά αυτούς τους πέντε μήνες και σίγουρα θα συνεχίσουν να βοηθούν, ήδη έχουν αναλάβει και θα τελειώσουν το θέμα του γηπέδου για να εγκατασταθεί η ομάδα στα Άνω Λιόσια".

Αποφασισμένος να μείνει μέχρι τέλους

Ο Μπάμπης Καραμανλής παρουσιάστηκε συγκαταβατικός με τους πρώην πλέον συνεργάτες του, παρά το γεγονός ότι αυτοί αθέτησαν τη βασική υπόσχεση που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του είχαν δώσει: να βάλουν ένα ποσό (γύρω στις 150.000 Ευρώ) ώστε να βοηθήσουν κι αυτοί να βγει η χρονιά. Όχι μόνο δεν έβαλαν σεντ, αλλά ήταν και οι πρώτοι που εγκατέλειψαν το καράβι. Παρόλα αυτά ο Καραμανλής δήλωσε αποφασισμένος να μείνει στην ΑΕΚ ως το τέλος της σεζόν: "Θα δημιουργηθεί ένα καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ έχω την βασική ευθύνη της προσπάθειας αυτής. Θα παραμείνω ώστε να τελειώσει φέτος η χρονιά και να συζητήσουμε στο τέλος του χρόνου με τον κ. Φιλίππου για να δούμε τι θα κάνουμε με την ομάδα.


Με πονάει πάρα πολύ η θέση της ΑΕΚ, δεν είναι να βρίσκεται στην 11η θέση αλλά να βρίσκεται ψηλά. Η ΑΕΚ όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι τεράστια μεγέθη. Η ΑΕΚ αντιστέκεται γιατί είναι ΑΕΚ, έχει μάθει να ζει, έχει τον λαό της, την ιστορία της, τα έχει όλα. Οπότε θα περάσουμε την κρίση αυτή όπως την περνάμε πάντα και θα σταθούμε όρθιοι", είπε, αλλά έδειξε να μην υπολογίζει δύο βασικά προβλήματα: α) δεν υπάρχουν χρήματα, β) ελάχιστοι πλέον τον θέλουν στην ομάδα.

Επιτροπή σωτηρίας χωρίς Καραμανλή!

Η ανάγκη να βρεθούν χρήματα για να διευθετηθούν άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας είναι επιτακτική. Όσο ο Μπάμπης Καραμανλής δήλωνε ότι "προσπαθούμε να φέρουμε έναν πλέι μέικερ για να τελειώσουμε θετικά αυτό το κομμάτι", οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ είναι απλήρωτοι για πάνω από δύο μήνες, ο Άντονι Γκράντι βρίσκεται κάπου στις ΗΠΑ και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει, το ίδιο συμβαίνει και με τον Λαμόντ Μακ, ενώ το μόνο που μοιάζει πλέον να ενδιαφέρει πραγματικά τον πρόεδρο της ΚΑΕ είναι να ξεπληρώνει χρέη για τα οποία είναι προσωπικά υπεύθυνος και για τα οποία μπορεί να κινδυνέψει.

Εκτός αυτού, η δήλωσή του ότι θα φτιαχτεί νέο Δ.Σ. προκαλεί ενδιαφέρουσες απορίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να συνυπάρξουν σε ένα διοικητικό σχήμα με τον Μπάμπη Καραμανλή, ενώ και η Ερασιτεχνική φαίνεται πως εδώ καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση της και δεν θέλει να τον βλέπει ούτε... ζωγραφιστό.

Αντιθέτως φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι (οι περισσότεροι προέρχονται από αυτούς που απομάκρυνε ο Καραμανλής), οι οποίοι θα συζητούσαν την εμπλοκή τους στα διοικητικά της ΚΑΕ δημιουργώντας, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, μια μορφή επιτροπής σωτηρίας, η οποία θα αναλάμβανε να βγάλει την ΑΕΚ (με τρόπο πάντως που δεν γίνεται σαφής) από το αδιέξοδο. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, για να κάνουν κάτι τέτοιο θέτουν την απομάκρυνση του Μπάμπη Καραμανλή. Κάτι το οποίο, επαναλαμβάνουμε, είναι πολύ δύσκολο από τη στιγμή που ο τελευταίος είναι προσωπικά υπεύθυνος για χρέη της ΚΑΕ και θέλει να απαλλαγεί από αυτά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ