ΑΡΗΣ

Ακαντέμικ-Άρης: 74-78

Ακαντέμικ-Άρης: 74-78
Άρης-Ακαντέμικ

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Eurocup είναι ο Άρης που νίκησε με 78-74 στην έδρα της Ακαντέμικ.

Οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ, παρότι ήταν πίσω στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους στην τελευταία περίοδο και κατάφεραν να επικρατήσουν, κάνοντας πιο εύκολο το έργο τους ενόψει της ρεβάνς της 6ης Οκτωβρίου στο "Αλεξάνδρειο".

Ηγέτης του Άρη ήταν ο Τάκερ που σημείωσε 26 πόντους, ενώ οι Μπορόβνιακ (15), Πιρς (14) και Ταπούτος (12) συμπλήρωσαν την τετράδα των διψήφιων. Ο Μπάουμαν με 18 πόντους πρωταγωνίστησε από πλευράς Ακαντέμικ.

Ο αγώνας

Τραγικό ξεκίνημα πραγματοποίησε στο ματς ο Άρης που βρέθηκε να χάνει με 10-0. Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο πεντάλεπτο για να σκοράρει η ελληνική ομάδα (μία βολή ο Ταπούτος). Παρά τις προσπάθειες του Άρη να μειώσει πότε με τον Πιρς και πότε με τον Τάκερ, ο Μπάουμαν διατηρούσε τη διψήφια διαφορά υπέρ της Ακαντέμικ (19-8 στο επτάλεπτο). Ακολούθησε σερί 0-6 για τον Άρη, με πρωταγωνιστή τον Τάκερ που διαμόρφωσε το 19-14 της πρώτης περιόδου.

Ο Στογιανόφσκι πήρε τη σκυτάλη από τον Μπάουμαν στο δεύτερο δεκάλεπτο για την Ακαντέμικ και ο Μπορόβνιακ από τον Τάκερ για τον Άρη. Έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε επίπεδο 6 πόντων (24-18), αλλά η συνεχόμενη αστοχία των παικτών της ελληνικής ομάδας, οδήγησε στο +10 (28-18) τους Βούλγαρους. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα, αλλά ο Άρης κατάφερε να μειώσει με τον Ταπούτο σε 30-25.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, ο Άρης έπαιε "μπλακ άουτ" για ένα τρίλεπτο με αποτέλεσμα η Ακαντέμικ να προηγηθεί με 37-25. Ευτυχώς ένα τάιμ άουτ του Ντρούκερ "ξύπνησε" τους παίκτες που επανήλθαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο. Μπορόβνιακ και Πιρς μείωσαν και ο Κουμπούρας με τρίποντο συμπλήρωσε το σερί 0-8 του Άρη, διαμορφώνοντας το 37-33 του ημιχρόνου.

Άσχημη αρχή και στο δεύτερο μέρος έκαναν οι Θεσσαλονικείς, αφού Καμπάλα και Στόικοφ, έδωσαν ξανά διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα τους (44-33). Η απάντηση ήρθε δια χειρός Τάκερ ο οποίος με τη βοήθεια του Μπορόβνιακ μείωσε σε 44-39 συμπληρώνοντας σερί 0-6 για τον Άρη. Η ελληνική ομάδα είχε συνέλθει για τα καλά και συνέχισε να κυριαρχεί, φτάνοντας τελικά στο προβάδισμα με 51-50 δια χειρός Μπορόβνιακ.

Οι Μπάουμαν, Πίτερσον και Στόικοφ όμως είχαν τις απαντήσεις για τους Βούλγαρους που έφτασαν άμεσα στο +6 (59-53) αλλά ο σούπερ-Τάκερ, φτάνοντας τους 21 πόντους, μείωσε σε 59-58 πριν ο Τζέιμς "γράψει" το 61-58 της τρίτης περιόδου.

Για ακόμα μία φορά η Ακαντέμικ πέρασε με 5 πόντους, αλλά ο Ντάνστον απάντησε και από εκείνο το σημείο και πέρα οι "κίτρινοι" άρχισαν να κυριαρχούν. Ο Πιρς έδωσε προβάδισμα στον Άρη που δεν έχασε στιγμή το προβάδισμα στη συνέχεια. Ο Ντάνστον βοήθησε στο σκοράρισμα και το προβάδισμα της ελληνικής ομάδας έφτασε τους 6 πόντους (67-73). Οι Βούλγαροι απάντησαν με σερί 4-0 για το 71-73 αλλά ο Μπορόβνιακ με μία βολή έκανε το 71-74.

Στον αιφνιδιασμό ο Χαραλαμπίδης έκανε το 71-76 28'' πριν τη λήξη, αλλά ο Στόικοφ με 16'' για τη λήξη έκανε το 74-76. Όλα όμως είχαν κριθεί, η Ακαντέμικ δεν έκανε φάουλ και ο Ταπούτος σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 74-78.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 37-33, 61-58, 74-78

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ακαντέμικ (Άρσιτς): Χιθ, Τζέιμς 10, Μπόυομαν 18 (2), Αβράμοφ, Μπάνεφ 6, Στόικοφ 9 (1), Βεσελίνοφ, Στογιανόβσκι 13 (3), Καμπάλα 6, Πίτερσον 12 (2)

Άρης (Ντρούκερ): Πιρς 14 (1), Ντάνστον 4, Ταπούτος 12 (1), Τάκερ 26, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 2, Χαραλαμπίδης 2, Σκορδίλης, Κουμπούρας 3 (1), Μπορόβνιακ 15, Χρυσικόπουλος

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Άρη Σαρόν Ντρούκερ δήλωσε: " Ήρθαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι και όχι για να χάσουμε με κάποια μικρή διαφορά ώστε να μπορέσουμε να την καλύψουμε στο δεύτερο ματς. Στο ξεκίνημά του δεν ήμασταν τόσο καλοί. Αυτό που μετράει είναι η νίκη στο πρώτο μας παιχνίδι με αυτό το ρόστερ".

Για την αλλαγή της εικόνας στην πορεία του παιχνιδιού, είπε: " Καταρχήν ήταν πολύ δύσκολο που ξέφυγε η Ακαντέμικ με 10 πόντους στο ξεκίνημα και έπρεπε να παίξουμε καλύτερα. Δεν θα πρέπει όμως να παρασυρθούμε επειδή κερδίσαμε με τέσσερις πόντους εδώ σήμερα και γι' αυτό θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα στο δεύτερο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη".

Για την εμφάνιση του Πιέρ Πιρς που το σημερινό παιχνίδι ίσως να ήταν και η τελευταία ευκαιρία παραμονής του, τόνισε: " Πρώτα από όλα ήταν τραυματίας και είχε πολλές μέρες να προπονηθεί με την ομάδα. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί, παρόλα αυτά έκανε ένα καλό παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βελτιωνόμαστε να μην ασχολούμαστε με φημολογίες".

Σχετικά με το αν τα επιθετικά ριμπάουντ και η έξυπνη άμυνα στα τελευταία λεπτά αποτέλεσαν κλειδί για την νίκη τόνισε: " Σε κάποια πολύ κρίσιμα σημεία φάνηκε ότι αντεπεξήλθαμε. Διορθώσαμε τα λάθη που είχαμε κάνει και πήραμε αυτό που θέλαμε".

Όσο για την συμπαράσταση των φιλάθλων του Άρη σχολίασε: " Ό,τι και να πούμε είναι περιττό. Είναι εξαιρετικοί. Το είδαμε και στον πρώτο μας αγώνα στις Σέρρες για το Κύπελλο και τώρα ταξίδεψαν και στην Βουλγαρία. Μας έδωσαν την ώθηση που σίγουρα θέλαμε με μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι για να τους κάνουμε χαρούμενους".

Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζηβρέττας δήλωσε: " Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Παίξαμε πιο πολύ με δύναμη αλλά και πάθος. Τα καλάθια μας στον αιφνιδιασμό έδωσαν στην ομάδα την πνοή που ήθελε και μας έλυσαν τα χέρια αφού στην οργανωμένη άμυνα δεν έμπαιναν τα σουτ. Όταν το παιχνίδι ήρθε στα ίσια το ελέγξαμε".

" Θα πρέπει όμως να μην ξεκινάμε έτσι. Να έχουμε συγκέντρωση. Πήραμε όμως μία σημαντική νίκη με την παρουσία των φιλάθλων μας και θέλω να τους ευχαριστήσω και είμαι σίγουρος ότι και την επόμενη εβδομάδα θα είναι στο πλευρό μας".

Τέλος, ο Πιέρ Πιρς τόνισε: " Σήμερα κερδίσαμε το πρώτο ημίχρονο των δύο παιχνιδιών μας με την Ακαντέκικ έχοντας την απίστευτη συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη όπου θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε πολύ δουλειά και θα πρέπει να ξεκινήσουμε καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι μας με την Ακαντέμικ ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Eurocup με το παιχνίδι όμως που προέχει να είναι αυτό για τον θεσμό του Κυπέλλου".

Σχετικά δε με την δική του εμφάνιση υποστήριξε: " Απλά προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου και ότι μου ζητάει ο προπονητής μου. Θέλω να είμαι αποτελεσματικός στην ομάδα κοιτώντας να γίνομαι ολοένα και καλύτερος".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ