ΑΡΗΣ

"Κόβει" Γουότκινς και περιμένει Σλούκα

"Κόβει" Γουότκινς και περιμένει Σλούκα
INTIME SPORTS

Η αποστολή του Άρη έχει αφήσει πίσω της το αθλητικό κέντρο του Πράβετς με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να έχει πάρει την απόφασή του να "κόψει" τον Ντάριλ Γουότκινς.

Παράλληλα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Κώστας Σλούκας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αποτελέσει παίκτη του Άρη με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακού κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ ο τεχνικός του Άρη επιθυμεί πάντα για την θέση του σέντερ τον διεθνή Κροάτη Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς τον οποίο είχε πέρσι στο Μαρούσι.

" Για όλο το τουρνουά, για κάθε παίκτη, όλες τις σκέψεις μου θα πρέπει πρώτα να τις καταθέσω στην διοίκηση", τόνισε μετά το τέλος του σημερινού παιχνιδιού με την ΕΘΑ στην τελευταία μέρα του τουρνουά της Ακαντέμικ στο Πράβετς ο Αλεξανδρής.

Κι όσο ειδικότερα για τον Γουότκινς τόνισε: " Είναι ένα παιδί που προσπάθησε. Ήρθε να δοκιμαστεί. Έχει περγαμηνές, έχει καλό κορμί, δεν θέλω να τον αδικήσω. Έπρεπε να μάθει δέκα συστήματα, έδειξε και καλά στοιχεία και αδυναμίες. Θα δούμε...".

Ωστόσο ο τεχνικός του Άρη λίγη ώρα αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες δεν έκρυβε και άφηνε να εννοηθεί πως έχει πάρει την απόφασή του για τον Αμερικανό σέντερ με αυτήν να είναι να μην τον διατηρήσει στο ρόστερ του.

Κι όσο για τα τέσσερα φιλικά σε διάστημα εννέα ημερών που έδωσε ο Άρης στο Πράβετς ο Αλεξανδρής δήλωσε: " Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε τέσσερα παιχνίδια, μαζί με το φιλικό που δώσαμε χωρίς να κρατάμε σκορ, γιατί δεν είχαμε βάθος σε προπονήσεις και δεν είχαμε ολοκληρωμένο το ρόστερ".

Όσο για την σημερινή εμφάνιση με την ΕΘΑ τόνισε: " Υπάρχουν κάποιες δικαιολογίες γιατί τελειώσαμε αργά χθες και σήμερα έπρεπε να παίξουμε νωρίς για να γυρίσουμε εγκαίρως. Ξεκινήσαμε νωθρά απέναντι σε μια πειθαρχημένη ομάδα.

Κάναμε λάθη και επιπόλαιες ενέργειες και βρεθήκαμε να χάνουμε πολύ στο σκορ. Σε κάποιο σημείο οι παίκτες συγκεντρώθηκαν στο παιχνίδι, το γυρίσαμε, περάσαμε μπροστά, αλλά δεν είχαμε συνέχεια.

Κάποιοι παίκτες αγωνίζονται πολύ περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους γιατί ορισμένοι δεν μπορούν να βοηθήσουν στο βαθμό που θα θέλαμε αφού δεν έχουν σταθερά ανοδική πορεία και αυτό με προβληματίζει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν γίνεται να βγάλεις μια σειρά αγώνων με τέσσερις, πέντε παίκτες, είναι αδύνατον".

Ο Αλεξναδρής πάντως δεν έκρυψε ότι: " Το μεγαλύτερο αρνητικό στοιχείο είναι ότι δεν έχουμε επικοινωνία ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Τα παιδιά είναι νέα, προσπαθούμε να θέσουμε κανόνες και φαίνεται πως όταν παίζουν συγκεντρωμένα δεν έχουμε πρόβλημα.

Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά από το NCAA", δεδομένου ότι ο Άρης έχει στο ρόστερ του τέσσερις τέτοιου είδους παίκτες – Μαυραϊδής, Κεϊρούς, Όλιβερ και Μόλντροου – με τον τεχνικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης να πρόσθεσε: " Εδώ κρίνεσαι από κάθε παιχνίδι, από κάθε προσπάθεια.

Κάποιοι παίκτες έχουν τις ικανότητες να σταθούν αλλά χρειαζόμαστε έμπειρους παίκτες για να στηρίξουν τα νέα παιδιά. Δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο, θα καταθέσω τις σκέψεις μου για τη δουλειά που κάναμε και τα αποτελέσματα στη διοίκηση".

Μία τοποθέτηση με την οποία γίνεται φανερή η επιθυμία του Αλεξανδρή για την απόκτηση και μάλιστα άμεσα 1-2 παικτών που θα γνωρίζουνε όχι απλώς την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα αλλά και θα μπορέσουνε να ανταποκριθούνε στις απαιτήσεις του Άρη.

Όσο για την περίπτωση του Μπάγκαριτς βαρόμετρο θα αποτελέσει το κασέ του, για τον Σλούκα οι διαθέσεις του Ολυμπιακού αφού η επιθυμία του διεθνή γκαρντ από την στιγμή που δεν θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά θα είναι να αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Άρη ενώ ανοιχτή παραμένει και η περίπτωση του Νέστορα Κόμματου.

Σχετικά με την εξαιρετική εμφάνιση του Δημήτρη Βεργίνη δήλωσε: " Το θέμα είναι να βρίσκονται συνολικά οι παίκτες σε καλή μέρα ώστε να δείχνουν ένα καλό σύνολο. Στα τρία αυτά φιλικά που δώσαμε είχαμε κάθε φορά δύο, τρεις παίκτες σε καλή βραδιά και οι υπόλοιποι ήταν πολύ πίσω. Σήμερα χάρηκα για το Δημήτρη και αν συνεχίσει έτσι θα είναι χρήσιμος για εμένα και την ομάδα".

Τέλος από την πλευρά των παικτών του Άρη ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ δήλωσε: " Είναι μια καινούρια εμπειρία για μένα, ένας καινούριος στόχος, τελείωσε και βλέπουμε μπροστά. Προσπάθησα να παίξω όπως ξέρω, ο κόουτς μου έδειξε εμπιστοσύνη και έδωσα τα πάντα. Σε κάθε ματς θα δίνω το καλύτερό μου εαυτό, θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στα πάντα και όσο περνάει ο καιρός θα προσαρμόζομαι στην ομάδα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ