ΑΡΗΣ

Σε έξι μήνες ο Βεργίνης

Σε έξι μήνες ο Βεργίνης
Βεργίνης

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης χειρουργήθηκε το πρωί με επιτυχία ο διεθνής πλέι μέικερ του Άρη, Δημήτρης Βεργίνης, έπειτα από την ρήξη προσθίου χιαστού που υπέστη στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με το Περιστέρι για την 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η επέμβαση έγινε από τον γιατρό του Άρη, ορθοπεδικό Μίλτο Θεοδώρου και τον Κώστα Σαμαρά, ορθοπεδικό και φίλο της οικογένειας Βεργίνη με τον διεθνή πλέι μέικερ να ανανεώνει το ραντεβού του με την αγωνιστική δράση και πάλι μετά από έξι μήνες.

Το γιατί; Είχε να κάνει με το ότι στην διάρκεια της επέμβασης διαπιστώθηκε πως ο Βεργίνης στην φάση του πρώτου δεκαλέπτου του παιχνιδιού με το Περιστέρι, είχε υποστεί πλήρη ρήξη προσθίου χιαστού στο δεξί του πόδι αλλά και αρκετά μεγάλη ρήξη έξω μηνίσκου που δεν αφαιρέθηκε αλλά ράφτηκε.

Όσον αφορά τον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει το κενό του στον Άρη αισιοδοξούνε ότι ίσως και μέχρι σήμερα να κλείσει θετικά το θέμα της απόκτησης του Κώστα Σλούκα με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό που εξ αρχής είχε αποτελέσει την μοναδική επιλογή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι παρόντος του Πιέρ Πιρς η αποστολή του Άρη ταξίδεψε οδικώς το πρωί (28/09, 09:00) για την Σόφια της Βουλγαρίας εν όψει του πρώτου παιχνιδιού της Τετάρτης με την Λουκόιλ Ακαντέμικ (29/09, 18:00) στο πλαίσιο του της προκριματικής φάσης του Eurocup.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ συμμετείχε κανονικά στις δύο προπονήσεις της χθεσινής ημέρας του Άρη υπό τις οδηγίες του Σαρόν Ντρούκερ στο Αλεξάνδρειο δείχνοντας να έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον είχε ταλαιπωρήσει τις τελευταίες τρεις σχεδόν εβδομάδες.

Ο Ισραηλινός προπονητής του Άρη έχει στην διάθεση του τους εξής παίκτες: Πιέρ Πιρς, Μπράιαντ Ντάνστον, Χρήστο Ταπούτο. Πι Τζέι Τάκερ, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Νίκο Χατζηβρέττα, Κώστα Χαραλαμπίδη, Γάϊο Σκορδίλη, Φάνη Κουμπούρα, Ντέγιαν Μπορόβνιακ και Λίνο Χρυσικόπουλο με στόχο το πρώτο βήμα της πρόκρισης στους ομίλους του Eurocup.

Παπάζοφ: " Ο Άρης είναι το φαβορί"

Ο Βούλγαρος προπονητής, Τίτο Παπάζοφ, σε συνέντευξή του στον "Άρης FM 92,8" αναφέρθηκε στον αυριανό πρώτο αγώνα του Άρη με την Ακαντέμικ (29/09, 18:00) στην Σόφια για τα προκριματικά του Eurocup.

Ο έμπειρος προπονητής αρχικά έκανε ένα σχόλιο για το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Σόφια λέγοντας: " Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και μεγάλη η πρόκληση για τη Λουκόιλ. Μπορεί να είμαι σε άλλη ομάδα, αλλά όταν αγωνίζεται κάποια βουλγάρικη, την υποστηρίζω.

Ο Άρης είναι μεγάλος Σύλλογος και το ξέρω καλά αυτό, καθώς όταν ήμουν στη Λουκόιλ, βρέθηκα αρκετές φορές αντιμέτωπός του. Ξέρω ότι έχει απίστευτους οπαδούς και μέσα στο Αλεξάνδρειο μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο πρώτος αγώνας για τη Λουκόιλ είναι πολύ σημαντικός κι αν δεν καταφέρει να κερδίσει με διαφορά της τάξεως των 10 ή και παραπάνω πόντων, τότε θα έχει πρόβλημα μετά στην έδρα του Άρη. Η Λουκόιλ έχει καινούριους παίκτες στο ρόστερ της, όχι όμως και πολλά επίσημα παιχνίδια μέχρι τώρα. Ο Άρης έχει επίσης νέους παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή.

Αν η ελληνική ομάδα πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, τότε μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση. Από την άλλη, η Λουκόιλ έχει κάνει καλές επιλογές και με τους παίκτες που πήρε, μπορεί να αντεπεξέλθει στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις".

Ερωτηθείς για τους παίκτες – "κλειδιά" της Ακαντέμικ ο Βούλγαρος κόουτς δήλωσε: " Το μεγάλο όνομα της ομάδας, είναι ο αρχηγός της, Τόντορ Στόικοφ. Έχει κατακτήσει τα πάντα στη Βουλγαρία με τη Λουκόιλ. Η διαφορά της ομάδας αυτής με τις υπόλοιπες βουλγάρικες ομάδες, είναι το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλο μπάτζετ. Στηρίζεται στη μεγάλη πετρελαιοπαραγωγική εταιρεία.

Επιπλέον, στην ομάδα προστέθηκαν δύο Βούλγαροι και έξι ξένοι παίκτες. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι παίζει καλά στο transition game και ο κόουτς δίνει έμφαση στην καλή άμυνα. Ο Καμπάλα, από την άλλη, είναι γνωστός σε όλους και δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά υπήρξε εκτός παρκέ τα τελευταία δύο χρόνια. Θεωρώ ότι υπάρχει ακόμη μία ώθηση για τη Λουκόιλ, που είναι ο κόσμος της.

Πρόκειται για ένα ένθερμο κοινό, χωρίς βέβαια να έχει καμία σχέση με τους οπαδούς του Άρη, οι οποίοι είναι απίστευτοι. Νομίζω ότι σε μεγάλο ποσοστό, οι νίκες της ομάδας οφείλονται σε αυτούς. Πρόσφατα οι Βούλγαροι απέκτησαν και τον Μπράντον Χιτ, αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο θα καταφέρει να παίξει σε αυτή την αναμέτρηση".

Σχετικά με το αν η αντίπαλος του Άρη αντιμετωπίζει τραυματισμούς, τόνισε: " Απ’ όσο γνωρίζω, όλοι οι παίκτες της θα παίξουν, αντιθέτως με τον Άρη, στον οποίο έμαθα τι συνέβη με τον Βεργίνη. Αυτό είναι κακό για την ομάδα.

Παρόλα αυτά, ο Άρης είναι το φαβορί. Η Λουκόιλ, όμως, δεν χάνει χωρίς να παλέψει και θα κάνει τα πάντα. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και δεν μπορώ να κάνω καλύτερη ανάλυση. Θα παίξει σίγουρα ρόλο ποιος θα παρουσιαστεί δυνατός μέσα στο παρκέ".

Τέλος αναλύοντας τα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξει το σύνολο του Σαρόν Ντρούκερ, προκειμένου να φτάσει στη νίκη σημείωσε: " Φυσικά, ο Άρης δεν θα πρέπει από τώρα να σκέφτεται το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του, γιατί τότε θα εξελιχθούν άσχημα τα πράγματα. Ακόμη, θα παίξει ρόλο η άμυνα που θα παίξει ο Άρης. Θα ήθελα να κερδίσει η Λουκόιλ, σαν βουλγάρικη ομάδα που είναι, αλλά πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα θα ήθελα να αναδειχθεί ο Νίκος Χατζηβρέττας".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ