ΑΡΗΣ

Σερφ: "Ο Άρης έχει πολλές δυνατότητες"

-
Σερφ INTIME SPORTS

Το εγκώμιο του Άρη έπλεξε ο Σβι Σερφ που αντιμετώπισε την ελληνική ομάδα σε φιλικό που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

Ο Ισραηλινός τεχνικός της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και πρώην των "κίτρινων", αναφέρθηκε τόσο στην φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο Μπόρμιο της Ιταλίας όσο και στην εντύπωσή του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Ισραηλινός τεχνικός ανέφερε στον "Άρης FM 92,8: " Όπως είδα τον Άρη στο μεταξύ μας φιλικό, θεωρώ ότι είναι καλή ομάδα. Έπαιξε με κίνητρο, με οργάνωση και φάνηκε ότι οι παίκτες προσπάθησαν να εφαρμόσουν ό,τι τους ζήτησε ο προπονητής".

"Είχαν εντυπωσιακή απόδοση, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για προβλέψεις, για οποιαδήποτε ομάδα. Οι περισσότερες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας. Επομένως, δεν θέλω να κάνω κάποια κριτική, αφού κάποιοι παίκτες μπορεί να είναι σε καλή φόρμα και να αποδίδουν, ενώ αργότερα να μην αποδώσουν, όπως και το αντίστροφο. Απλώς, θα πρέπει οι παίκτες του Άρη να είναι πολύ προσεκτικοί και πολύ υπομονετικοί".

Ερωτηθείς για το αν ο Άρης θα πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του, τόνισε: " Πρέπει να δουλέψουν περισσότερο οι παίκτες. Δουλεύει πολύ καλά η ομάδα για την ώρα, αλλά οι αθλητές χρειάζονται ακόμη προπονήσεις, ώστε να μάθει ο ένας τον άλλον. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής η ομάδα τα πάει πολύ καλά".

Αναφορικά με τον Πι Τζέι Τάκερ, τον οποίο γνωρίζει από το Ισραήλ, ο Σερφ δήλωσε: " Τον έχω παρακολουθήσει στα δύο φιλικά παιχνίδια του Άρη. Έπαιξε καλά, είναι δυνατός και με εξαιρετικές αλτικές ικανότητες. Γνωρίζει να δημιουργεί προβλήματα στους αντιπάλους του, είναι καλός ριμπάουντερ και ξέρει να τοποθετεί καλά το κορμί του ώστε να μαζέψει την μπάλα".

Για τους Πιέρ Πιρς, Ντέγιαν Μπορόβνιακ και Μπράιαντ Ντάνστον, ο προπονητής της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης επεσήμανε: " Ο Πιρς στο πρώτο παιχνίδι δεν είχε πολύ καλή απόδοση, σε αντίθεση με το δεύτερο, που ήταν πολύ καλύτερος. Ξέρει να κοντρολάρει το παιχνίδι και δείχνει να παίρνει σωστές αποφάσεις μέσα σε αυτό. Οι υπόλοιποι είχαν κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά έδειξαν ότι έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης".

Σχετικά με τον προπονητή του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, είχε να πει: "Ε ίναι καλός προπονητής και πολύ έξυπνος άνθρωπος. Είναι οργανωτικός, φαίνεται ότι μένει στο πλάνο του και γενικότερα, έχει προϋποθέσεις να βοηθήσει τον Άρη. Μιλήσαμε πολύ στο Μπόρμιο και από ό,τι κατάλαβα, έχει κίνητρο να δουλέψει με αυτούς τους παίκτες. Θέλει, βέβαια, ακόμη κάποιες προσθήκες για να ολοκληρώσει το ρόστερ του, όμως ο Άρης έχει πολλές δυνατότητες για τη φετινή χρονιά".

Τέλος ο Σερφ έκανε ένα σχόλιο για τη νίκη του Άρη επί της Εφές Πίλσεν στη φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων του περασμένου Σαββάτου λέγοντας: " Στο πρώτο ημίχρονο η Εφές είχε μια σταθερή διαφορά των 6-7 πόντων, όμως στο δεύτερο μέρος ο Άρης βελτίωσε την απόδοσή του".

"Επιπλέον, από την τουρκική ομάδα απουσίαζαν παίκτες που αγωνίζονται στο Μουντομπάσκετ, ενώ ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι της. Ο Άρης πήρε τη διαφορά και προς το τέλος έπαιξε πολύ καλή άμυνα, με αποτέλεσμα να φτάσει και στη νίκη".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ