ΑΡΗΣ

Σλούκας: "Έχουμε βελτιωθεί πολύ"

Σλούκας: "Έχουμε βελτιωθεί πολύ"
INTIME SPORTS

Η διετής φοίτηση στο «φροντιστήριο» του Ολυμπιακού με συμμαθητές τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Μίλος Τεόντοσιτς είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος δείχνει να πατά γερά στα πόδια του και να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στον Αρη.

" Εχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θεωρώ ότι η πίεση που υπάρχει στην ομάδα μάς κάνει καλό", δήλωσε ο 21χρονος γκαρντ στο Sport24.gr.

-Εκτιμάς ότι η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με την κρίση, που έχει χτυπήσει την πόρτα της χώρας, ανοίγει τον δρόμο στους παίκτες της γενιάς σου;

" Θεωρώ ότι η χρονιά είναι κομβική για εμάς. Όταν λέω ‘εμάς’ αναφέρομαι σε όλους τους αθλητές της ηλικίας μου, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά και περιμένουν την ανταμοιβή από τους προπονητές τους. Δεν είναι μυστικό ότι το ελληνικό πρωτάθλημα παρουσιάζεται αποδυναμωμένο, οι ξένοι παίκτες που έρχονται δεν συγκρίνονται με αυτούς του παρελθόντος και έτσι δημιουργείται ελεύθερο πεδίο δράσης για τους Ελληνες και δη τους νεαρούς. Η χρησιμοποίησή των νέων παιδιών μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα και για τις ίδιες τις ομάδες".

-Αυτή είναι μια επιχειρηματική προσέγγιση...

" Ναι, μπορεί και να είναι. Θέλω να πω ότι δεν ευεργετείται μόνο ο νεαρός παίκτης από τη χρησιμοποίησή του για περισσότερο χρόνο από αυτόν που θα είχε πριν από μερικά χρόνια, αλλά μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα και ο σύλλογος από μια τυχόν παραχώρηση του αθλητή έναντι του σχετικού αντιτίμου. Εγώ έτσι το βλέπω και αντιλαμβάνομαι ότι έτσι πρέπει να το προσεγγίζουν και οι ομάδες, αν θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους".

-Δεδομένου ότι γίνεται πάντοτε συζήτηση σχετικά με το αν ευνοεί έναν νεαρό παίκτη η συμφωνία με μια μεγάλη ομάδα, ποια είναι η δική σου ετυμηγορία μετά τα δύο χρόνια που πέρασες στον Ολυμπιακό; Αξίζει τελικά μια τέτοια μεταγραφή;

" Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δύο όψεις και είναι λογικό να προβληματίζει τους νεαρούς παίκτες. Στα θετικά μιας τέτοιας κίνησης είναι φυσικά το οικονομικό, το οποίο καλώς ή κακώς επηρεάζει τις ζωές όλων μας, καθώς και οι καθημερινές προπονήσεις με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Οταν έχεις δίπλα σου τον Παπαλουκά ή τον Τεόντοσιτς, γίνεσαι πολύ καλύτερος παίκτης, αρκεί να είσαι έξυπνος και εργατικός. Το αρνητικό είναι ότι εγώ, για παράδειγμα, πάτησα το παρκέ μια φορά σε αγώνα Ευρωλίγκας και αγωνίστηκα σε 14 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ τα περισσότερα είχαν κριθεί".

-Αρα;

" Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν νεαρό παίκτη να κοιτάζει από τον πάγκο ή με πολιτικά, αλλά στη δική μου περίπτωση πιστεύω ότι ωφελήθηκα από τα δύο χρόνια που πέρασα στον Ολυμπιακό. Εχω κερδίσει και αυτό το κέρδος αρχίζει να φαίνεται στους αγώνες με τη φανέλα του Αρη".

-Στην αρχή ήταν κάπως περίεργα τα πράγματα για σένα;

" Πολύ περίεργα. Ενιωθα να έχω έλθει στην ομάδα σαν κομήτης. Από το πουθενά και αυτό γιατί όπως σας εξηγούσα πριν, είχα πολύ καιρό να παίξω και να αισθανθώ την πίεση. Πιστεύω, όμως, ότι με την εμπιστοσύνη του κόουτς Ντρούκερ και των συμπαικτών μου, έχω εγκλιματιστεί πλήρως στην ομάδα και στις απαιτήσεις του Αρη".

-Είπες δύο μαγικές λέξεις: Πίεση και απαιτήσεις.

" Πίεση υπάρχει, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει, όμως, να υπάρχει κατά τη γνώμη μου και κάνει καλό σε μια ομάδα. Ο κόσμος του Αρη έχει απαιτήσεις και θέλει να βλέπει τους παίκτες να προσπαθούν κατά 100% κάθε φορά. Αυτό δεν είναι υπερβολικό, αλλά αναγκαίο και εμείς καταθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

-Ξέρεις τι συμβαίνει όμως; Η χαώδης αγωνιστική και οικονομική διαφορά των υπολοίπων από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ενδέχεται να δημιουργεί ένα τεράστιο φορτίο σε νέα παιδιά, όπως εσύ, που πιθανότατα δεν μπορείτε να κουβαλήσετε. Αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο; Προσφάτως χάσατε με 31 πόντους στο ΟΑΚΑ και σε λίγες ημέρες (στις 29/12) θα αντιμετωπίσετε ξανά τους πρωταθλητές για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

" Σαφώς και καταλαβαίνω τι εννοείτε. Καλώς ή κακώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν απογειώσει τα αγωνιστικά στάνταρ τους και είναι δύσκολο για τις άλλες ομάδες να τους ακολουθήσουν. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Εγώ, όμως, και φαντάζομαι και οι συμπαίκτες μου, έχω αίσθημα ευθύνης. Μπορεί να βρίσκομαι λίγο καιρό στον Αρη, αλλά στενοχωριέμαι που χάσαμε με 31 πόντους στο ΟΑΚΑ. Μιλώντας για αίσθημα ευθύνης εννοώ ότι είμαι και εγώ υπεύθυνος, μαζί με όλα τα παιδιά, για την εικόνα που δείξαμε στην έδρα του Παναθηναϊκού και ο στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Κυπέλλου, ώστε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό που θα δώσουμε στο Αλεξάνδρειο (στις 9/2/2011)".

-Σε εξέπληξε το γεγονός ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε αποδοκίμασαν στο ΟΑΚΑ, γιατί απλά έχεις φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού έχοντας πενιχρή συμμετοχή;

" Οχι, δεν με απασχολεί τι κάνουν οι οπαδοί. Εκείνοι τη δουλειά τους, που είναι να βοηθούν την ομάδα τους, και εγώ τη δική μου που είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να είμαι χρήσιμος στον Αρη. Κανένα πρόβλημα, ειλικρινά".

-Κάτι τελευταίο. Εκτιμάς ότι ο Αρης θα καταφέρει να εκπληρώσει τον στόχο της κατάκτησης της τρίτης θέσης;

" Φυσικά! Η ομάδα έχει ρολάρει τον τελευταίο καιρό, παίζουμε καλύτερα, έχουμε βελτιωθεί πολύ στο αμυντικό κομμάτι, έχουμε έμπειρους παίκτες, αλλά και νεαρούς με όνειρα και φιλοδοξίες και θα τα δώσουμε όλα για την τρίτη θέση, καθώς και για μια σημαντική διάκριση στο Eurocup. Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε και στα δύο επίπεδα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ