ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίβκοβιτς: "Όπως στο Μπάμπεργκ"

Ίβκοβιτς: "Όπως στο Μπάμπεργκ"
Ίβκοβιτς-Παπανικολάου INTIME SPORTS

Δίκαιη νίκη αλλά με άσχημη εμφάνιση χαρακτήρισε αυτή του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Πανιωνίου, ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" που έπλεξε το εγκώμιο του Γκόρντον και τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

" Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια, αλλά δεν δείξαμε καλό πρόσωπο και δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Ο Πανιώνιος συνεχίζει αυτή την πολύ πλούσια παράδοση και παίζει με νέους παίκτες. Δεν είχε πίεση, προσπάθησε, έπαιξε δυνατά και εμείς στο πρώτο ημίχρονο χάναμε από μία ομάδα που είχε 64% ευστοχία. Αυτό σημαίνει ότι ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα, κυρίως στο "ένας εναντίον ενός".

Για τον Γκόρντον είπε: " Μας βοήθησε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι με την άμυνά του, είχαμε χειρότερα ποσοστά και στα δίποντα και στα τρίποντα. Μόνο στα κλεψίματα και στα επιθετικά ριμπάουντ ήμασταν καλύτεροι και σε αυτούς τους τομείς ο Γκόρντον είχε συνεισφορά".

" Είναι καλό παράδειγμα για όλη την ομάδα. Το ανησυχητικό είναι ότι πριν δέκα μέρες στη Γερμανία παίξαμε το ίδιο περίπου, χωρίς ενέργεια, επομένως έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός μακριά από το ΣΕΦ, έχει σχεδόν, τα ίδια λάθη με τις ασίστ, ο "Ντούντα", σχολίασε: " Είναι θέμα άμυνας. Εμείς δεν παίξαμε άμυνα. Δεν μπορείς να τρέξεις και να έχεις δημιουργία, αν περπατάς στην άμυνα. Αυτή η σχέση ασίστ και λαθών είναι πολύ διαφορετική στην έδρα μας και πρέπει να τη διορθώσουμε".

Όσον αφορά στην απουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, είπε: " Είναι ένας σημαντικός παίκτης τουλάχιστον για μας. Τραυματίστηκε πριν το ματς στο Μπάμπεργκ. Μας έλειψε κι εκεί, αν και δεν μας νοιάζουν οι ψυχολογίες. Μπορεί να ήταν λάθος που βιαστήκαμε λίγο να παίξει με την Μάλαγα, σήμερα θα μπορούσε να παίξει, αλλά δεν ήθελα να τον πιέσω. Όλες αυτές τις αλλαγές, ο Μπουρούσης στην θέση “4” δεν ήταν καλός και δεν μας βοήθησε. Ήταν φανερό ότι μας έλειψε αυτός ο παίκτης, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό και πρέπει να μην υπάρχει πρόβλημα".

Τέλος, αναφέρθηκε στα σκαμπανευάσματα του Τεόντοσιτς: " Εγώ δεν ξεχώρισα κανέναν παίκτη, ξεχώρισα έναν παίκτη που είχε δύο πόντους. Δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτή τη σχέση. Είναι νωρίς να κρίνουμε τους παίκτες αυτή τη στιγμή. Είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος".

Από πλευράς παικτών, τοποθετήθηκε ο Τζαμόν Λούκας: " Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, έπαιξαν εκπληκτικά δεν παραιτήθηκαν, εμείς κάναμε αρκετά λάθη και δεν ήμασταν πνευματικά προετοιμασμένοι για μια τόσο δυνατή εκτός έδρας αναμέτρηση. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, ευτυχώς στο τέλος κερδίσαμε".

"Σέβομαι κάθε παίκτη στην ομάδα, σέβομαι τα όσα μας λέει ο προπονητής, έχω διαφορετικό ρόλο. Αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι πόσο καλά μπορώ να παίξω άμυνα και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει".

Μπαρτζώκας: " Κάθε εβδομάδα καλύτεροι"

Ο προπονητής του Πανιωνίου Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Σε μας υπάρχει μια ιδιόμορφη κατάσταση. Μια καινούρια κατάσταση έτσι όπως χτίστηκε, την προσθήκη του Βούγιανιτς και την αλλαγή προπονητή. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μία καλή εμφάνιση κόντρα στη Μάλαγα, ενώ εμείς από δύο ήττες που μας πόνεσαν".

"Τα παιδιά προσπάθησαν, αλλά μας πόνεσε το ροτέσιον ειδικά στους γκαρντ. Ο Βούγιανιτς στο τέλος ήταν κουρασμένος και η απουσία του μας οδήγησε σε αυτό το ροτέσιον. Εμείς για 30 λεπτά ήμασταν διεκδικητές της νίκης και αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό να παίξει με την έμπειρη ομάδα του και να κερδίσει με την άμυνα".

"Η στατιστική γράφει πέντε επιτυχημένους αιφνιδιασμούς για τον Ολυμπιακό, αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός στο τρανζίσιον και στο επιθετικό ριμπάουντ. Αυτά τα δύο στοιχεία ήταν καθοριστικά. Ο Ολυμπιακός με την άμυνα κατάφερε να κλέψει μπάλες, εμείς τις δώσαμε στα χέρια τους και τους δώσαμε την ευκαιρία να τρέξουν".

Για τη συνέχεια τόνισε: " Είμαστε μια ομάδα με ταλέντο και ενθουσιασμό. Η προσθήκη του Βούγιανιτς και η επιστροφή του ΜακΛίοντ θα μας βοηθήσει να είμαστε κάθε εβδομάδα και καλύτεροι".

Τέλος, Νίκος Μπάρλος τόνισε: " Εμείς δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Μόνο κέρδη μπορούσαμε να έχουμε και νομίζω ότι τελικά είχαμε κέρδη παρά την ήττα. Μάλλον έπρεπε να τα σβήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Η ομάδα έχει ενθουσιασμό και ταλέντο και αν μάθει να λειτουργεί ως σύνολο μέσα στο γήπεδο το μέλλον μας ανήκει".

"Σήμερα παίζαμε με τον Ολυμπιακό, είχε κάποιες απουσίες, αν και σε αυτές τις ομάδες ακόμα και ο τελευταίος παίκτης του ρόστερ είναι πάρα πολύ καλός. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά ο στόχος μας μπαίνοντας στο παρκέ ήταν να αποδώσουμε το καλύτερο που μπορούσαμε σε κάθε λεπτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ