ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αν έχεις Διαμαντίδη... όλα γίνονται

Αν έχεις Διαμαντίδη... όλα γίνονται
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην παράταση την Ολίμπια με 95-88 σε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο 15'' πριν το τέλος της κανονικής του περιόδου.

Αν σας έλεγαν ότι η ομάδα σας ήταν πίσω στο σκορ με 5 πόντους, 15'' πριν το τέλος, τι θα ευχόσασταν; Να σας πω εγώ; Θα ευχόσασταν να έχετε στην ομάδα σας τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, αυτή η ευχή είναι πραγματικότητα και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 13 πόντους σε 1'15'' έστειλε μόνος του ένα ματς στην παράταση.

Ένα ματς που έμοιαζε χαμένο, λόγω της αστοχίας στα τρίποντα και των πολλών λαθών. Ο Διαμαντίδης έβαλε την σφραγίδα στο τέλος και δεν είναι μόνο οι 13 συνεχόμενοι πόντοι, δεν είναι μόνο οι 11 ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι, αλλά είναι ότι πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη. Από κοντά του και οι Μπατίστ, Φώτσης και ο Νίκολας της παράτασης, όταν με τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα έβαλε το ροζ φύλλο αγώνα στο τσεπάκι του Παναθηναϊκού.

Πραγματικά ένα ανεπανάληπτο ματς μπροστά σε 12 χιλιάδες θεατές που πήγαν μέχρι τον... Άδη και ο Διαμαντίδης τους ξαναγύρισε πίσω!

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή του. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε διαδρόμους προς το καλάθι της Ολίμπια, αλλά είτε ήταν επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια ή έκανε εύκολα το λάθος.

Με πολλά λάθη και πολύ άσχημα ποσοστά κυρίως από την περιφέρεια (3/9 τρίποντα), πήγε στράφι και η καθολική του υπεροχή στα ριμπάουντ.

Η Ολίμπια μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 21-14 στο 8' και 26-17 στο 11' αλλά με τον Γκρέγκορι κύρια επιθετική της επιλογή και 4/7 τρίποντα κάλυπτε την διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός εγκλωβισμένος στον ρυθμό των Σλοβένων δεν μπορούσε να ξεφύγει παρά το καλό παιχνίδι των Σάτο και Φώτση. Μάλιστα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ολίμπια προηγήθηκε και με 39-41 στο 22'.

Ο Μπατίστ με συνεχόμενους πόντους επανέφερε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό αλλά η Ολίμπια ήταν αυτή που φαινόταν να έχει τον έλεγχο παρά το 4ο φάουλ του Γκρέγκορι (46-50 στο 27').

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άσχημα για τον Παναθηναϊκό, στο ξεκίνημα της δ' περιόδου, όταν με ένα σερί 9-0 το σκορ έγινε 50-59 (32') με τον χρόνο να μετράει πλέον αντίστροφα και τους πράσινους να πληγώνονται από τα 4/17 τρίποντα που είχαν μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά και τα 18 λάθη.

Οι πράσινοι αντέδρασαν κυρίως στην άμυνα τους, μείωσαν σχετικά γρήγορα, αλλά εξακολουθούσαν να είναι άστοχοι στην επίθεση και να κάνουν εύκολα το λάθος, εκνευρισμένοι και από τα σφυρίγματα των Ζιεμπλίσκι, Κόντε και Τραβίσκι.


Το σκορ έγινε 60-68 με ένα 7-2 της Ολίμπιας 160'' πριν το τέλος. Ο κόσμος είχε αρχίσει να αποχωρεί αλλά Νίκολας και Περπέρογλου με δύο συνεχόμενα τρίποντα τους... έφεραν πίσω!

Αυτό που έγινε στο τελευταίο λεπτό μάλλον δεν έχει προηγούμενο... Ο Διαμαντίδης με 13 συνεχόμενους πόντους σε 2' έστειλε μόνο του τον Παναθηναϊκό στην παράταση, παρά το γεγονός οι πράσινοι έχαναν με 72-77 15'' πριν το τέλος!

Στην τελευταία φάση και μετά από δύο βολές του Διαμαντίδη, ο Αντώνης Φώτσης έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Μπατίστ που αστόχησε στο τρίποντο και ο Διαμαντίδης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και 0,3 δέκατα πριν το τέλος ισοφάρισε, με 6.000 φίλους του τριφυλλιού να εκτοξεύονται στα ουράνια!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στην παράταση αποφάσισε να... πασάρει και φτάνοντας τις 10 ασίστ στο 42' με το... ζεστό χέρι του Νίκολας να συνδράμει, το σκορ έγινε 90-82. Ο Αμερικανός είχε 3/3 σερί τρίποντα και το παιχνίδι είχε ουσιαστικά... τελειώσει.

Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε απλά να είναι προσεχτικός... Και ήταν κατακτώντας μία τεράστια νίκη χάρις στην καρδιά κυρίως του αρχηγού του και το πείσμα των συμπαίκτων του που δεν δεχόντουσαν να χάσουν!

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9(2), Μπατίστ 14 (10 ριμπ.), Φώτσης 17(3), Σάτο 12, Νίκολας 15(5), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16(2 τριπ., 11 ασίστ), Βουγιούκας, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου 3(1)
Ολίμπια: Ιλιέφσκι 16(4), Γκρέγκορι 19(1), Σαλίν, Μούριτς 4, Γιαγκότνικ 10, Σερμαντίνι 6, Πινκνέι 8, Μάρκοτα 9, Λόρμπεκ 1, Όζμπολτ 15(1)

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ