ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ξέρουμε ποιοι είμαστε"

"Ξέρουμε ποιοι είμαστε"

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ενημερώνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό momentum και εξηγεί πώς όσα κέρδισε τον τελευταίο μήνα, θα του φανούν χρήσιμα τη Δευτέρα (20/1, 19.30), στην επίσκεψη του Ολυμπιακού.

Το πιο δημοφιλές προϊόν, έπειτα από κάθε προπόνηση ή κάθε παιχνίδι της όποιας ομάδας, είναι ο ταπεινός πάγος. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να συνέλθουν -σωστά και σύντομα- οι καταπονημένοι μύες. Τώρα, σε περιπτώσεις σαν και αυτές του Ρόκο Λένι Ούκιτς, δεν αρκεί μια απλή επίδεση.

Ακολουθείτε το σύστημα του NFL, όπου οι παίκτες βουτάνε σε μπανιέρες γεμάτες παγάκια. Ευτυχώς για τον Κροάτη, δεδομένης της κατάστασης τους με τους αχίλλειους, αρκεί ένα φορητό ψυγείο -σαν και αυτά που παίρνουμε στα ταξίδια- και κάποια λεπτά της ώρας, για να ανακουφιστεί. Σε αυτήν την κατάσταση τον "πετύχαμε" και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει δυο πράγματα, μετά το 3-0 στο ΤΟΡ16 της Euroleague και πριν την τρίτη συνάντηση "αιωνίων", για φέτος -με το δρόμο τους να είναι ακόμα μακρύς.

" Η βασική διαφορά μεταξύ των όσων κάνομε τώρα και εκείνων που κάναμε έως πριν ένα μήνα, είναι η υγεία". Σταματά, κοιτά το... ειδικό ποδόλουτρο, γελάει και σχολιάζει " ΟΚ, δεν μπορώ να πω ότι χαίρουμε άκρας υγείας, αλλά είμαστε καλά, έχουμε γεμάτο ρόστερ και μπορούμε να δουλεύουμε σωστά στις προπονήσεις. Κάπως έτσι, βρήκαμε και ρυθμό. Πλέον ξέρουμε ποιοι είμαστε. Πριν προσπαθούσαμε να καταλάβουμε".

"Τα σημαντικά είναι μπροστά μας"

Τώρα λοιπόν, που βρέθηκαν όλοι μαζί, δούλεψαν όλοι μαζί και νίκησαν όλοι μαζί " παίζουμε καλά και είμαστε σε καλό momentum. Όλοι ωστόσο, ξέρουμε πως τα πιο σημαντικά είναι μπροστά μας".

Έχουν όμως, κάτι πάνω στο οποίο μπορούν να χτίσουν. " Έχεις δίκιο. Αλλά είναι πραγματική ανάγκη να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας και να έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης, στην οποία βρισκόμαστε. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνοι, το 3-0 είναι καλή αρχή στο ΤΟΡ16, αλλά είναι μόνο η αρχή. Έχουμε άλλα 11 ματς. Είναι πολλά. Και ακολουθούν δυο πολύ σημαντικά, σε μία εβδομάδα. Πιθανόν εναντίον των πιο δυνατών ομάδων που έχουμε αντιμετωπίσει έως τώρα".

"Η άμυνα μας δίνει το ψωμί μας"

Εννοούσε τη Φενέρμπαχτσε στις 23/1 και την Μπαρτσελόνα στις 31/1. Πριν όμως, από αυτούς υπάρχει ο Ολυμπιακός. " Είναι μία ακόμη δυνατή ομάδα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο". Το know how το έχουν, μια φορά. " Ναι", λέει με το πιο ευγενικό χαμόγελο που διαθέτει, πριν σοβαρευτεί και ενημερώσει ότι " πρέπει να έχουμε ενέργεια από την αρχή και να έχουμε συνέπεια στην άμυνα, που είναι το σήμα κατατεθέν μας. Δεν πρέπει να κάνουμε χαζά λάθη που θα δώσουν φθηνούς πόντους". Ας επιστρέψουμε όμως, στην αμυντική επίδοση της παρέας του. "Είναι καλή γιατί διαθέτουμε το... προσωπικό που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Έχουμε πολλά παιδιά που είναι physical και ικανά να τακτοποιούν και τις αμυντικές υποχρεώσεις. Η άμυνα μας δίνει το ψωμί μας και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ