ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάνος Παπαδόπουλος: "Να το πάρουν με διάταγμα"

Μάνος Παπαδόπουλος: "Να το πάρουν με διάταγμα"
INTIME SPORTS

Ο Μάνος Παπαδόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον Ολυμπιακό που απουσίαζε από την σύσκεψη των ομάδων με τους διαιτητές στην κλήρωση για την πρώτη αγωνιστική που έγινε στα γραφεία της ΕΟΚ

Η ΚΕΔ απέστειλε πρόσκληση στις ομάδες της Α1 για να συζητήσουν για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει, αλλά από τους δύο μεγάλους μόνο ο Παναθηναϊκός έδωσε το "παρών".

Αυτό σχολιάστηκε και από τον εκπρόσωπο των Πρωταθλητών Ελλάδος, Μάνο Παπαδόπουλο που αναφέρθηκε αρχικά σε ζητήματα ισονομίας... "Δεν μπορεί να ίδιος για όλους. Δεν γίνεται ο ένας προπονητής να φωνάζει "Είσαι αλήτης" και ο άλλος "Έλα να σου πω" και η αντιμετώπιση που είχε από τον διαιτητή ήταν ίδια. Πρέπει να υπάρχουν μέτρα. Κάποιοι χοροπηδάνε στους πάγκους για να πείσουν τα αφεντικά τους να πάρουν αύξηση" τόνισε αναφερόμενος στους περσινούς τελικούς της Α1.

Η κουβέντα πήγε στα κρούσματα βίας και στο ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, ο Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε ότι "Αυτοί που πρέπει να τα ακούσουν δεν είναι εδώ. Έχουν πάει στα Υπουργεία γιατί θέλουν να τους χαρίσουν το πρωτάθλημα. Ας βγάλουν αν είναι και κάποιο διάταγμα μπας και το πάρουν", είπε αναφερόμενος στον Ολυμπιακό.

Τι αποφασίστηκε

Από εκεί και πέρα στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσίατου γ.γ. της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ενώ στη συνέχεια έγινε και η κλήρωση των διαιτητών της 1ης, η ΚΕΔ γνωστοποίησε τις αρχές που θα εφαρμοστούν και δόθηκαν διευκρινίσεις για τον αριθμό διαιτητών και τη διαδικασία κλήρωσης από την 1η αγωνιστική ως την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της περιόδου 2010-11.

Έτσι:

Οι διαιτητές που αξιολογήθηκαν είναι 47 εκ των οποίων οι 12 είναι διεθνείς και η αξιολόγηση τους θα γίνεται από την ΚΕΔ. Ένας διαιτητής που σφυρίζει μία ομάδα θα μένει εκτός από τον επόμενο και μόνο αγώνα της. Στα πλέι οφ τηρείται και πάλι ο περιορισμός των δύο αγωνιστικών.

Στην Α’ φάση των πλέι οφ θα σφυρίξουν 36 διαιτητές, στη Β’ Φάση 24 και στη Γ΄ φάση 12+6.

Ομάδα που ζητά εξαίρεση διαιτητή θα πρέπει να το πράξει εγγράφως και να αιτιολογεί.

Θα υπάρχουν με τη συνδρομή και του ΕΣΑΚΕ παρατηρητές σε όλους τους αγώνες με αξιολόγηση και όχι βαθμολόγηση τους.

Μια διαιτησία μπορεί να κριθεί ως πολύ καλή, καλή, μέτρια ή κακή. Στην τελευταία περίπτωση θα υπάρχει τιμωρία του διαιτητή ή των διαιτητών, η οποία θα ανακοινώνεται σε όλες τις ομάδες στην κλήρωση της επόμενης αγωνιστικής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ