ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομπράντοβιτς: "Με τον δικό μας τρόπο"

Ομπράντοβιτς: "Με τον δικό μας τρόπο"
INTIME SPORTS

Για μία ακόμα φορά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή, ενώ στήριξε τους παίκτες του

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν το ματς της Ευρωλίγκα, στην προκειμένη κόντρα στην Εφές Πίλσεν, στήριξε τους παίκτες του αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης όταν αυτό κριθεί σκόπιμο

"Κάποιοι νεαροί παίκτες μας πρέπει να δείξουν χαρακτήρα. Δεν είναι μυστικό για ποιους μιλάω.. Αναφέρομαι στους Καλάθη, Τέπιτς και Βουγιούκα. Αν αυτό είναι πίεση γι αυτούς, ας τους ασκηθεί η πίεση. Όπως όλοι γνωρίζουν πώς πρέπει να παίζουν, όπως δηλαδή κάνει ο Τσαρτσαρής, ο Φώτσης, ο Μπατίστ, έτσι πρέπει να παίξουν κι αυτοί. Έχουμε τον Διαμαντίδη, τον καλύτερο παίκτη μας, που πρέπει να ηγείται σε όλα. Πρέπει να πάρει τη μπάλα, να πάρει την ευθύνη και να παίξει ως ηγέτης.

Γνωρίζουμε την ποιότητα του Σάτο. Ο Μάριτς δεν είναι απαραίτητο να κάνει το θαύμα, απλώς να παίξει φυσιολογικό μπάσκετ. Θέλω να δω και τον Καϊμακόγλου να συνεχίσει να δουλεύει όπως κάνει μέχρι τώρα. Και δουλεύει εξαιρετικά. Ο Περπέρογλου τις προάλλες έπαιξε πολύ καλά. Κάτι που μου αρέσει σ' αυτόν είναι πως είναι πιο επιθετικός στην επίθεση. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισορροπία. Πρέπει να όλοι να νιώθουν σημαντικοί. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την ποιότητά τους", είπε ο Ομπράντοβιτς.

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για τους χρόνους συμμετοχής και το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης παίζει για μεγάλο διάστημα στην Ευρωλίγκα και πολύ λιγότερο στην Α1. "Η διαφορά είναι πως παίζουμε την Πέμπτη και μετά το Σάββατο. Παλιά δεν γινόταν αυτό. Και 24 ώρες στη ζωή ενός αθλητή βοηθούν να μη νιώθει κουρασμένος. Φέτος χρησιμοποιούμε άλλους περισσότερο στην Ευρωλίγκα κι άλλους στην Α1.

Με το Περιστέρι είναι εύκολο να αγωνιστούν ο Διαμαντίδης, ο Σάτο. Αλλά δεν είναι καλύτερο να αγωνιστούν παίκτες όπως ο Μαραγκός κι ο Καραμαλέγκος; Καλύτερα να μην νικήσουμε με 55 πόντους, αλλά με 25 και να πάρουν χρόνο τα παιδιά που το δικαιούνται. Ποιοι έπαιξαν περισσότερα λεπτά; Ο Τέπιτς, ο Καλάθης, ο Βουγιούκας, ο Καϊμακόγλου ήταν στο αρχικό σχήμα; Δύσκολο να παίξουν αυτοί επί 30 λεπτά στην Ευρωλίγκα".

"Είμαστε μακριά απ' όσα συζητούν οι υπόλοιποι"

Μοιραία η κουβέντα πήγε στις μεταγραφές και στο αν τελικά ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί: "Χάρη στον κ. Θανάση ο Παναθηναϊκός διαθέτει πάντα εξαιρετικό ρόστερ. Είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς στην προπόνηση πως οι παίκτες είναι πιο ανταγωνιστικοί απ' ό,τι στα παιχνίδια. Καμία φορά τους σταματάω και τους λέω "Σταματήστε. Όχι σήμερα. Την Πέμπτη...". Πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλον".

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται την απόκτηση ενός παίκτη: "Δίπλα σου ο κ.Θανάσης. Ρώτα τον. Ζητήσαμε τον Άιβερσον, αλλά προτίμησε την Τουρκία...", προκαλώντας το μηδίασμα όλων.

Από εκεί και πέρα τον λόγο πήρε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ο οποίος αρκέστηκε να πει: "Εάν δουν οι προπονητές ότι χρειάζεται παίκτες, θα το κάνουμε. Είναι θέμα δικό τους. Τον Παναθηναϊκό τον θέλουμε να είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Αν κάτι κριθεί αναγκαίο, έχουμε την επιθυμία να το πραγματοποιήσουμε".

Τέλος ο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε: "Η συζήτηση είναι... έξω από εμάς. Δεν άρχισε από εμάς. Εμείς δε συζητάμε κάτι τέτοιο. Το καλύτερο στον σύλλογο αυτό όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι είμαστε μακριά απ' όσα συζητούν οι υπόλοιποι. Εμείς πιστεύουμε ό,τι είπα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου. Έχουμε τον δικό μας τρόπο. Our way!".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ