ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Της έραψε κουστούμι

Της έραψε κουστούμι

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Αρμάνι παρά την... έφεση του στα λάθη με τους Τέπιτς, Διαμαντίδη και Μάριτς να είναι οι κορυφαίοι των πρασίνων. "Μίλησε" ο Μάικ Μπατίστ στο τέλος του αγώνα, όταν η Αρμάνι είχε πλησιάσει επικίνδυνα.

Με την επίθεση του να βγάζει φωτιές και την άμυνα του να δίνει τις λύσεις κατά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα κόντρα στην Μιλάνο. Μάλλον κόντρα... στον κακό του εαυτό είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα!

Και αυτό κυρίως για τα 21 λάθη που έκανε και που ευτυχώς για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν κόστισαν στην ομάδα του. Ο Τέπιτς έκανε το καλύτερο ευρωπαϊκό του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού, σε ένα γήπεδο, όπου συμπτωματικά έχει κάνει και το ρεκόρ πόντων του με την φανέλα της Παρτίζαν.

Αρχηγός με όλη την έννοια της λέξεως ο Διαμαντίδης, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μάριτς και Μπατίστ με τον Αμερικανό να "ξυπνάει" προς το τέλος του αγώνα, όταν και η Αρμάνι είχε πλησιάσει επικίνδυνα.

Στα του αγώνα τώρα, αν σας έλεγαν ότι στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου ο Παναθηναϊκός είχε 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 9/9 βολές, σίγουρα θα περιμένατε η διαφορά να είναι… διψήφια. Τα έξι λάθη στην επίθεση και η πολύ κακή αμυντική λειτουργία των πρασίνων, εκτός του ότι εξόργιζε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που έκανε κάθε… φάση αλλαγή τους παίκτες του, έδινε στην Αρμάνι το δικαίωμα να παραμένει μέσα στο παιχνίδι.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί... Είχε να κάνει με την άμυνα και την συγκέντρωση στην επίθεση και όταν… διορθώθηκε, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 9-0 για να προηγηθεί με 36-26 στο 14’. Πρωταγωνιστής του στην επίθεση ο Άλεξ Μάριτς που ήταν ανίκητος κάτω από το καλάθι, ενώ οι διάδρομοι για τους γηπεδούχους είχαν κλείσει.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν υψηλά ποσοστά και πήγαν στα αποδυτήρια με δώδεκα πόντους διαφορά (34-46) έχοντας 10/16 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 14/16 βολές, παρά του ότι είχαν «πουλήσει» 12 φορές (όσα και τα λάθη τους) την μπάλα

Η Αρμάνι αντέδρασε και παρά το 38-51 στο 23’ με τον Μανσινέλι να έχει πάρει φόρα και τα ποσοστά της από την περιφέρεια να βοηθάνε, μείωσε σε 49-56 στο 27’. Οι λύσεις για τον Παναθηναϊκό ήρθαν από τον Μιλένκο Τέπιτς, που έβαλε επτά πόντους στην τρίτη περίοδο για να φτάσει η διαφορά και πάλι σε διψήφια νούμερα (55-65 στο 30’) και με τους Μάριτς και Νίκολας να βοηθούν σημαντικά στην επίθεση.

Τα λάθη όμως των πρασίνων συνεχίστηκαν και όταν έφτασαν τα… 19 η διαφορά μειώθηκε στους 3. Το 64-67 στο 33’ ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να επαναφέρει άμεσα στο παιχνίδι τους Φώτση, Μπατίστ και κυρίως τον Δημήτρη Διαμαντίδη που ήταν ο καλύτερος των πρασίνων, όσο αγωνιζόταν. Οι τρεις τους μαζί με τους Περπέρογλου και Σάτο που ήταν στην πεντάδα έπαιξαν εκπληκτική άμυνα, είχαν υπομονή στην επίθεση και με εύκολα καλάθια έκαναν το 68-76 στο 37’, με τον Μπατίστ να έχει εννέα σερί πόντους.

Η Μιλάνο δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ, με τον Σάτο να βοηθάει τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση στο τέλος του αγώνα, που σηματοδοτεί την τέταρτη νίκη του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 34- 46, 55-65, 71-81

Αρμάνι Μιλάνο (Μπούκι): Μανσινέλι 14, Μασιούλις 9(1), Μορτέντε 5(1), Φίνλεϊ 13(2), Τζααμπέρ 2, Ρόκα 7, Μέλι, Πετραβίτσιους 6, Βαν Ντερ Σπίγκελ, Χόκινς 15

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 13 (4/4 διπ., 1/2 τρ.), Μάριτς 8 (4/4 δίπ., 6 ριμπ. σε 12'), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 13, Φώτσης 7 (8 ριμπ.), Σάτο 8(6 ριμπ.), Νίκολας 8(2), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 14(2), Βουγιούκας, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ