ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι τρέχει με τον Ντρου;

Τι τρέχει με τον Ντρου;
INTIME SPORTS

Ο Ντρου Νίκολας πέρασε... μαύρα Χριστούγεννα! Όχι μόνο δεν έκανε διακοπές, αλλά αναγκάστηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να ζητήσει δεύτερη ιατρική γνωμάτευση σχετικά με τις ενοχλήσεις στη μέση του. Πώς μια πάθηση στη μέση, που χρειάζεται πέντε ημέρες αποκατάστασης, έχει καθηλώσει τον Αμερικανό από τις 18 Δεκεμβρίου 2010, είναι αντικείμενο έρευνας και δημιουργεί υποψίες...

Λίγες ώρες μετά την κλήρωση του Top16 της Ευρωλίγκας (4/1) το Sport24.gr βρέθηκε στο ΟΑΚΑ περιμένοντας να καταγράψει τις αντιδράσεις των παικτών και των προπονητών του Παναθηναϊκού για τις τρεις αντιπάλους, που θα συναντήσει στη συνέχεια της διοργάνωσης (Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας). Άπαντες οι Πράσινοι ήταν χαμογελαστοί. Μόνο ο Νίκολας κατηφόριζε τη ράμπα του πάρκινγκ με συννεφιασμένο πρόσωπο.


"Πώς πάει;", τον ρωτήσαμε και εκείνος αποκρίθηκε με ένα τόσο... βαρύ "καλά", όσο αισθάνεται το κορμί του από την ημέρα που η ατυχία τόν χτύπησε στη μέση, λίγο πάνω από τον κόκκυγα, στους μύες που ξεκινούν από πιο ψηλά και καταλήγουν στο κατώτατο σημείο της σπονδυλικής στήλης.

Ο χαρισματικός γκαρντ, λοιπόν, ταξίδεψε στην πατρίδα του, επισκέφτηκε ορθοπεδικό ιατρό που γνώριζε και η ιατρική γνωμάτευση ήταν ξεκάθαρη και απλή σαν να είχε πάθει... ίωση! "Θα μείνεις πέντε ημέρες έξω από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα και μετά θα είσαι περδίκι!", τον συμβούλευσε ο Αμερικανός ιατρός και του έδωσε κάποια χάπια για να καταπραΰνει τους πόνους στη μέση του αθλητή.

Ο Ντρου απέδειξε πόσο επαγγελματίας είναι. Επέστρεψε στην Ελλάδα και όχι μόνο δοκίμασε τα χάπια, αλλά τα προσκόμισε στον αθλητίατρο του Παναθηναϊκού Σταύρο Χάντζο για να τα εξετάσει και να τον διαβεβαιώσει ότι η σύστασή τους δεν κρύβει την παραμικρή απαγορευμένη ουσία. Τα χάπια ήταν μια χαρά, ο Νίκολας πήρε το ΟΚ και άρχισε τη θεραπεία απέχοντας από τις προπονήσεις.

Το κομβικό σημείο ήταν οι «πέντε ημέρες», που συνέστησε ο Αμερικανός ιατρός. Προσέξτε τώρα ορισμένες ημερομηνίες, που ενδέχεται να δημιούργησαν πίεση. Στις 29/12 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Αρη για το Κύπελλο Ελλάδος. Δεν χρειαζόταν ο Νίκολας για να κερδίσουν οι Πράσινοι με 29 πόντους (87-58). Επόμενη αναμέτρηση η σημερινή (6/1) με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ικαρο Καλλιθέας στη Γλυφάδα (8/1) και έπεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (12/1).

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλοι στον Παναθηναϊκό (και στον Ολυμπιακό) σκέφτονται το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την τελική κατάταξη της Α1. Τι συνέβη στην περίπτωση του Ντρου; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραδοσιακά δεν πιέζει τους παίκτες για να επιστρέψουν στις προπονήσεις, εάν οι ίδιοι ακόμη δεν αισθάνονται καλά. "Προέχει η υγεία του αθλητή", λέει ο «Ζοτς» και προσπαθεί να καλύψει το εκάστοτε κενό εκ των έσω.

Το χειρότερο είναι ότι στα ιατρικά ζητήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό έχουν όλοι άποψη. Και φυσικά όχι μόνο οι ειδικοί, ο ορθοπεδικός Θανάσης Κονίδης και ο αθλητίατρος Σταύρος Χάντζος, αλλά οι γυμναστές, οι φυσικοθεραπευτές, οι φροντιστές, ακόμη και οι... καθαρίστριες που εργάζονται στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ. Οταν έχουν απέναντί τους αθλητές εκατομμυρίων δεν γίνεται να έχουν όλοι άποψη...

Ετσι την πάτησε ο Ντρου. Ο απαράβατος όρος που έθεσε ο ιατρός στις ΗΠΑ (πέντε ημέρες μακριά από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα) αθετήθηκε. Σε συνδυασμό με τη λαχτάρα του Αμερικανού να επιστρέψει, οι πέντε ημέρες έγιναν... τέσσερις και για αυτές τις 24 ώρες, ο 30χρονος γκαρντ γύρισε στο σημείο μηδέν. Φτου και από την αρχή! Αλλες πέντε ημέρες, εφόσον το κοντέρ μηδενίστηκε πριν την ώρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο Αμερικανός δεν θα αγωνιστεί στον σημερινό (6/1) αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ συζητείται η συμμετοχή του στο ματς με τον Ικαρο Καλλιθέας. Ακόμη, πάντως, και αν αποφασιστεί να προσπεράσει και το δεύτερο παιχνίδι, δεν τίθεται θέμα να χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μιλώντας με ιατρούς και ειδικούς σε αυτά τα θέματα, άπαντες συμφώνησαν ότι ένας αδύνατος και γυμνασμένος παίκτης, όπως ο Νίκολας, δεν χρειάζεται παραπάνω από τρεις καλές προπονήσεις για να επιστρέψει στη φόρμα του.

Και αυτό ο Αμερικανός θα το έχει πριν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό. Το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά για ποιους λόγους, σε θέματα ιατρικής φύσεως και αποκατάστασης, μονίμως –και ειδικά τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια- δημιουργούνται σύννεφα αμφιβολίας στον πεντάκις πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό.

Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Ντρου, αλλά η περίεργη πάθηση του Μάριτς (δύο επεμβάσεις στον αγκώνα και ενδεχόμενη πρόωρη επιστροφή στις προπονήσεις), οι συχνοί τραυματισμοί του Μπατίστ, οι ελλείψεις σε βασικά κομμάτια εκγύμνασης και αποκατάστασης (εξοπλισμός, μηχανήματα κλπ), οι διαρκείς επισκέψεις παικτών σε (Ελληνες και ξένους) ιατρούς και φυσικοθεραπευτές, που δεν έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Και πολλά άλλα...

Ολα αυτά τα ψεγάδια κρύβονται κάτω από το χαλί των πέντε αστεριών που κοσμούν την πράσινη φανέλα, αλλά τραυματίζουν το πρεστίζ μιας εκ των κορυφαίων ομάδων όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εάν υπάρχει διάθεση εκ μέρους της διοίκησης, όλα αυτά λύνονται σε μια μέρα. Στο χέρι της είναι να θωρακίσει τον Παναθηναϊκό και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ