ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βομβαρδισμός στην Μόσχα

Βομβαρδισμός στην Μόσχα

Ο Παναθηναϊκός με όπλο του, τα καλά ποσοστά από την περιφέρεια και τα 10/20 τρίποντα που είχε κέρδισε με 72-68 την ΤΣΣΚΑ που μετά από πολλά χρόνια δεν θα παίζει την Άνοιξη στην Ευρώπη...

Όλα αυτά τα χρόνια, όταν ο Διαμαντίδης ήταν καλός σπάνια ο Παναθηναϊκός έχανε... Στην Μόσχα δεν ήταν μόνο ο αρχηγός του τριφυλλιού που έπιασε καλή απόδοση, αλλά είχε από κοντά και τους Περπέρογλου, Τέπιτς και Νίκολας για να πάρουν οι πράσινοι μία σπουδαία νίκη.

Σημαντικό κομμάτι για τους πράσινους ήταν τα ποσοστά έξω από τα 6,75μ. Οι πράσινοι ακόμα και όταν κόλλησαν στην δ' περίοδο είχαν εύστοχα σουτ από τους Περπέρογλου και Διαμαντίδη, για να πάρουν τη νίκη, κόντρα σε μία ομάδα που τα έπαιζε όλα για όλα και πλέον μόνο με θαύμα θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Με 4/5 τρίποντα και τους Διαμαντίδη και Περπέρογλου να κάνουν όλες τις δουλειές στο γήπεδο, οι πράσινοι προηγήθηκαν με 8-15 στο 6’.

Μεγάλο πρόβλημα για τους πράσινους ήταν τα εύκολα λάθη, τα οποία ξανάβαλαν την ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι (18-20). Οι Ρώσοι μάλιστα όταν βρήκαν και τον στόχο από την περιφέρεια, προηγήθηκαν με 26-25 στο 13’. Η πολύ καλή παρουσία του Τέπιτς, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους διαδρόμους και κάποια δύσκολα καλάθια από το Νίκολας έφεραν και πάλι την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (28-37 στο 18’), με τους Ρώσους να παίρνουν πόντους μόνο από τον Βορόντσεβιτς.

Η ΤΣΣΚΑ θα τα έπαιζε όλα για όλα, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν πήγε στην Μόσχα για να κάνει... χατίρια. Έτσι παρά το ότι ο Σισκάουσκας ζέστανε το χέρι του και ο Σοκολόφ πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα, οι πράσινοι με την τριάδα Διαμαντίδη- Νίκολας- Τέπιτς να κάνει σπουδαία πράγματα προηγήθηκε με 46-35, διατήρηση την διαφορά στο 52-42 και στο 61-50 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι παίκτες της μόνιμης πρωταθλήτριας Ρωσίας, μπήκαν αποφασισμένοι στην δ' περίοδο να τα παίξουν όλα για όλα... Πίεσαν, έσπρωξαν και για έξι λεπτά δεν δεχόντουσαν πόντους παρά μόνο με ελεύθερες βολές. Το σκορ έγινε 62-61 για τους γηπεδούχους στο 35' και οι δύο ομάδες έμπαιναν στο τελευταίο τρίλεπτο με το παιχνίδι να είναι ουσιαστικά στην ισοπαλία (62-63).

Η καλή άμυνα των πρασίνων, η ψυχραιμία του Φώτση στις βολές και ένα κρίσιμο τρίποντο του Περπέρογλου έκαναν το 62-68 δύο λεπτά πριν το τέλος, για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός και πάλι σημαντικό αβαντάζ. Τα τρίποντα που ήταν το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού, συνεχίστηκαν με τον Διαμαντίδη να κάνει το 64-71.

Τα περιθώρια είχαν στενέψει πάρα πολύ για την ΤΣΣΚΑ που δεν προλάβαινε να ανατρέψει την διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να είναι προσεχτικός ακόμα και όταν πλησίασε στο τρίποντο (68-71, 39'). Ο Διαμαντίδης κράτησε την μπάλα, οι Ρώσοι... κοιμήθηκαν και ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ μεγάλη και δύσκολη νίκη.

Να σημειωθεί ότι οι πράσινοι έβαλαν συνολικά 12 πόντους στην δ' περίοδο και κανένα δίποντο... Αλλά η άμυνα στο τελευταίο λεπτό ήταν ικανή να κρατήσει χωρίς πόντο τους γηπεδούχους για 60'' και να σφραγίσουν το ροζ φύλλο αγώνα για τους πράσινους.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 35-41, 51-60, 68-72

ΤΣΣΚΑ: Μπικόφ 6, Σμόντις 11(1), Σισκάουσκας 10(2), Χόλντεν 6(2), Βορόντσεβιτς 11, Λάνγκτον 7(1), Σοκολόφ 17(8/10 διπ.), Γκόρντον

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 9(1), Περπέρογλου 12(3), Μπατίστ 8, Φώτσης 7(1), Σάτο 5, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 17(4), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ