ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ανακοινώθηκε ο Μπαρτζώκας

Ανακοινώθηκε ο Μπαρτζώκας
INTIME SPORTS

Την Παρασκευή ανακοίνωσε η διοίκηση της ΚΑΕ την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ αποχαιρέτησε και τον Νέναντ Μάρκοβιτς. Ήδη έγιναν κάποιες αλλαγές στην ομάδα, όπως υποστήριξε ο Έλληνας κόουτς.

" Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Νέναντ Μάρκοβιτς. Η ΚΑΕ Πανιώνιος ευχαριστεί θερμά τον τεχνικό για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του", ανέφερε αρχικά η επίσημη ανακοίνωση.

" Αντικαταστάτης του Νέναντ Μάρκοβιτς στην τεχνική ηγεσία θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ελληνας τεχνικός θα κάνει ντεμπούτο το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας".

Το Who is Who του Γιώργου Μπαρτζώκα

" Ο Ελληνας προπονητής γεννήθηκε το 1965 και σαν παίκτης φόρεσε μόνο τη φανέλα του Αμαρουσίου. Σταμάτησε την καριέρα του λόγω σοβαρών τραυματισμών στα γόνατα. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα 22 του χρόνια από ομάδες της ΕΣΚΑ (Πεύκη, Κηφισιά, Βριλήσσια).

Το 2003 εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Μαρούσι και έμεινε εκεί ως το 2006 πανηγυρίζοντας τη συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος το 2004, της Fiba Euroleague το 2004 και του Κυπέλλου Ελλάδας το 2006.

Τα επόμενα τρία χρόνια διετέλεσε πρώτος προπονητής στην Ολύμπια Λάρισας, την οποία οδήγησε στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της συμμετέχοντας για δύο συνεχόμενες χρονιές στα πλέι οφ της Α1. Την περσινή σεζόν επέστρεψε στο Μαρούσι ως πρώτος προπονητής οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση της τρίτης θέσης και στην έξοδο για δεύτερη σερί χρονιά στην Ευρωλίγκα ενώ αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Α1".

Μπαρτζώκας: " Αλλάξαμε κάποια πράγματα"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πάντως δεν πρόλαβε καλά-καλά να εγκλιματιστεί και πέφτει στα βαθιά, αφού το Σάββατο αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.

"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς μετά από μια εβδομάδα, όπου έγιναν αλλαγές στην ομάδα. Δεν θα είμαστε και πάλι πλήρεις λόγω της απουσίας του ΜακΛίοντ αλλά θα παίξει ο Βούγιανιτς, που είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς".

"Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες στην ομάδα και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο μπορούμε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην ψυχολογία των παιδιών αφού η ομάδα ξεκίνησε με δύο ήττες το πρωτάθλημα. Ποντάρουμε και στην παρουσία του κόσμου ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο στο παιχνίδι".

Από πλευράς παικτών, τοποθετήθηκε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: " Ξεκινήσαμε με δύο ήττες το πρωτάθλημα, τις οποίες δεν περιμέναμε. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αποδώσουμε το μπάσκετ που θέλουμε σε επίσημα παιχνίδια, ίσως επειδή είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς και άπειρους παίκτες με την προσθήκη κάποιων έμπειρων".

"Ελπίζω ότι και με τη βοήθεια του Μίλος Βούγιανιτς που είναι ένας σπουδαίος παίκτης, θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και κυρίως θα βρούμε λύση και στην επίθεση, που δείξαμε ότι έχουμε πρόβλημα. Κόντρα στον Ολυμπιακό η αποστολή μας είναι δύσκολη αλλά ελπίζω ότι με την παρουσία και του κόσμου για πρώτη φορά φέτος, θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να κυνηγήσουμε την νίκη, όπως έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ