ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος-Περιστέρι: 61-66

Πανιώνιος-Περιστέρι: 61-66
Παπανικολάου

Άλωσε τη Νέα Σμύρνη το Περιστέρι που πήρε πολύ σημαντική νίκη με 66-61 επί του Πανιωνίου με μεγάλο ηγέτη τον Κινγκ. Οι "κυανέρυθροι" εκτός από τον Τσιάρα, δεν βρήκαν λύσεις στην επίθεση και μοιραία γνώρισαν μία εκτός προγράμματος ήττα.

Οι 15 πόντοι του Κινγκ, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήρθαν στην τελευταία περίοδο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς, ενώ ο κορυφαίος του αγώνα Τσιάρας που είχε 26 δεν μπόρεσε να γλυτώσει την ομάδα του από το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε στο ματς το Περιστέρι, που αμέσως πήρε το προβάδισμα το οποίο δεν έχασε ως τα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι με τον Λούμπι να δίνει το έναυσμα και τους Σένσλεϊ και Βαγγέλη Μάντζαρη να συνεχίζουν, πήραν προβάδισμα 7 πόντων (9-16). Εκεί όμως μπήκε φρένο από τον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα από τον Γιώργο Τσιάρα που με ρεσιτάλ τριπόντων κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην ισοφάριση (17-17).

Ο Έλληνας άσος συνέχισε φουριόζος και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα οι "κυανέρυθροι" να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα και να μην το χάσουν ως το τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα του Μπαρτζώκα πήρε δύο φορές διψήφιο προβάδισμα (31-25 και 32-26) και τελικά έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενη με 32-28.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα ως τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά με τον Τσιάρα να έχει σιγήσει πια, δεν έβρισκαν λύσεις. Έτσι οι φιλοξενούμενοι βασιζόμενοι στην καλή άμυνα και τον Μότσνικ ανέκαμψαν, πήραν το προβάδισμα και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 47-43.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και η έναρξη της τελευταίας περιόδου με το Περιστέρι, αργά αλλά σταθερά να ανεβάζει τη διαφορά που έφτασε 4 λεπτά πριν τη λήξη στους 8 (48-56), χάρη στους πόντους του Κινγκ. Ό Πανιώνιος άρχισε να συνέρχεται στο τελευταίο τρίλεπτο με έναυσμα ένα καλάθι και φάουλ του Τσιάρα που μείωσε σε 53-57.

Το τρίποντο του Γιαννόπουλου 2' πριν τη λήξη, έβαλε για τα καλά στο ματς τον Πανιώνιο αφού μείωσε στον πόντο. Ο Κινγκ όμως είχε άλλη άποψη και πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δικούς του πόντους την οδήγησε στη νίκη. Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να αντιδράσει και μοιραία ήρθε το τελικό 61-66.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-28, 43-47, 61-66

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): ΜακΛίοντ 5 (1), Αθανασούλας, Βούγιανιτς 5 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Τσιάρας 26 (5), Μπατής 4, Γιάνκοβιτς 4, Σαρικόπουλος, Ελονού 5, Παραγιός 6, Μπάρλος 3

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Β.Μάντζαρης 5, Κινγκ 15, Παπανικολάου 8, Α.Μάντζαρης, Σκοτ 8 (2), Τσιάκος 6, Πέτρουλας 2, Σένσλεϊ 4, Λούμπι 6, Μότσνικ 12

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ