ΠΑΟΚ

Γκρέι: "Να δείξω τι αξίζω και ποιος είμαι"

Γκρέι: "Να δείξω τι αξίζω και ποιος είμαι"

Ανυπόμονος να έρθει στην Θεσσαλονίκη και να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ δήλωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Τζάστιν Γκρέι.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, για τη νέα σελίδα της καριέρας του, τις φιλοδοξίες του αλλά και για το ποιος είναι, ενώ αναφέρθηκε και στον αδερφικό του φίλο, Κρις Πολ.

Παράλληλα, ο Τζάστιν Γκρέι δήλωσε ανυπόμονος να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και να αγωνιστεί για τους φιλάθλους της νέας του ομάδας.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις για τη συνεργασία σου με τον ΠΑΟΚ;


"Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος γιατί θα παίξω για μία ομάδα με ιστορία και παράδοση στο μπάσκετ, για ένα κλαμπ, που απ' ότι έχω καταλάβει είναι πολύ μεγάλο και θα είναι για μένα η τέλεια ευκαιρία να δείξω τι αξίζω και ποιος είμαι. Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν από την πορεία της ομάδας κι αυτό είναι το σημαντικό. Μέσα από την επιτυχία της ομάδας να αναδειχθεί και η δική μου προσπάθεια".

-Τι γνωρίζεις για τον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό μπάσκετ;

"Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο ισχυρά σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, δυνατές ομάδες και καλοί παίκτες. Το επίπεδο είναι υψηλό κι αυτό το έχω καταλάβει κι από τα παιχνίδια που έχω παίξει σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αντιπάλους Ελληνικές ομάδες. Για τον ΠΑΟΚ δεν γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα, τώρα μαθαίνω και θέλω πραγματικά μέχρι να έρθω να ξέρω τα πάντα.

Για την ομάδα, την ιστορία της, την πόλη και την ιστορία της, την κουλτούρα και τον πολιτισμό που πάντα ήταν πολύ σημαντικά για τους Ελληνες. Και πρέπει να το κάνω γιατί αυτό θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ πιο εύκολα, να καταλάβω που βρίσκομαι από την αρχή. Είναι και σεβασμός προς το νέο σου περιβάλλον, την πόλη, την ομάδα και τους ανθρώπους που θα σε φιλοξενήσουν".


-Είσαι ο δεύτερος Αμερικανός της ομάδας, μετά τον Ντεσόν Σιμς...

"Ναι, το γνωρίζω, ξέρω και ποιος είναι ο Sims, αν και προσωπικά δεν έχουμε γνωριστεί. Είναι καλός παίκτης, προέρχεται από κολλέγιο, είναι ένα νέο παιδί και θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι μας και πρώτος εγώ να προσαρμοστεί και να καταλάβει τις διαφορές που υπάρχουν.

Είμαι ήδη τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη και γνωρίζω πως είναι να παίζεις αμέσως μετά το κολέγιο. Θα έρθω όμως στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά μου και αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον Sims για να μάθει κοντά σε εμάς το νέο του περιβάλλον, να βοηθήσουμε κι ο ένας τον άλλο και να είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μας παιχνίδια".


-Τα οποία είναι με την Spartak για το Eurocup...

"Ναι το γνωρίζω, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτά τα παιχνίδια".


-Τι μπορεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ να περιμένει από τον Justin Gray;

"Θα πρέπει να περιμένουν έναν έξυπνο παίκτη, έναν παίκτη που παίζει με μυαλό και σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθεί σκληρά και θα δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να κάνω πάντα ότι καλύτερο μπορώ, εντός κι εκτός γηπέδου, γιατί από τη στιγμή που αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ, εκπροσωπώ την ομάδα μου όπου κι αν εμφανίζομαι, μέσα κι έξω από το γήπεδο".

-Είναι αλήθεια ότι εκτός από συμπαίκτες με τον Chris Paul στο Wake Forest, είστε και καλοί φίλοι;

"Δεν είμαστε απλά φίλοι. Είμαστε σαν αδέρφια. Μαζί στο κολέγιο, συμπαίκτες και συγκάτοικοι στο δωμάτιο, περάσαμε σπουδαία χρόνια στο Wake Forest και διατηρούμε τη σχέση παρά το γεγονός ότι χώρισαν οι δρόμοι μας. Και φέτος το καλοκαίρι κάναμε μαζί προπονήσεις όπως κάθε καλοκαίρι. Ο Chris είναι φοβερός χαρακτήρας, καταπληκτικός παίκτης κι ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ σε όλο τον κόσμο".

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;

"Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω σε αυτή την ομάδα, είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για αυτούς τους φιλάθλους και περιμένω με αγωνία την στιγμή που θα έρθω στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσουμε προπονήσεις με την ομάδα και θα σας συναντήσω".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ