ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάικλ: "Ποιος Αρτέστ";

Μάικλ: "Ποιος Αρτέστ";

Ο άσος της Μπαρτσελόνα Πιτ Μάικλ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Ρον Αρτέστ. τον νίκησε κατά κράτος στο παρκέ οδηγώντας την Μπάρτσα στην τιμητική νίκη (92-88) επί των Λος Αντζελες Λέικερς με στατιστική που... σκοτώνει (26 π., 13 ρ. 7 ασ.).

Και μετά είπε την τελευταία λέξη στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του «Παλάου σαν Τζόρντι»: «Αν εκείνος λέει... ποιος Πιτ, θα μπορούσα και εγώ να ρωτήσω... ποιος Ρον;»!

Ετσι ακριβώς... την έφερε ο 32χρονος φόργουορντ στον πρωταθλητή του ΝΒΑ Ρον Αρτέστ, ο οποίος είχε μια όχι και τόσο κολακευτική αντίδραση για τον Μάικλ μία ημέρα πριν από τον φιλικό αγώνα Μπαρτσελόνα – Λέικερς στο πλαίσιο του «NBA Europe Live 2010». Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν σχετικά με τον παίκτη που επρόκειτο να μαρκάρει και ο δυναμικός φόργουορντ των Λέικερς αποκρίθηκε: «Pete… who?» ανάβοντας φωτιές.

Ο Μάικλ περίμενε 24 ώρες για να δώσει τις απαντήσεις του. Αφού ολοκλήρωσε το σόου του, το οποίο εκτός από το παρ’ ολίγον «triple double figure» (26 π., 13 ρ., 7 ασ.) περιελάμβανε και κάποιες εξοντωτικές άμυνες στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου Κόμπι Μπράιαντ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μιλώντας στην αρχή λογικά και ήρεμα, αλλά αφήνοντας το κερασάκι της βραδιάς για την τελευταία αποστροφή του λόγου του.

«Δεν έχει σημασία ο Ρον Αρτέστ ή ο Κόμπι Μπράιαντ, γιατί κανένα από αυτά τα παιδιά δεν παίζουν εδώ, στην ACB και στην Ευρωλίγκα. Οπότε, εάν λέει για μένα ‘ποιος Πιτ;’ δεν με νοιάζει γιατί δεν θα παίξω ποτέ εναντίον του, τουλάχιστον αυτή τη σεζόν. Εκτός αν την επόμενη σεζόν πάω στο ΝΒΑ», υποστήριξε ο Πιτ Μάικλ, αλλά εκείνη τη στιγμή άρχισε ξαφνικά να... φουντώνει.

«Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, δεν ξέρω, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και δεν ξέρω αν είδατε τα στατιστικά μας και τα δικά τους. Αρα και εγώ θα μπορούσα να ρωτήσω... ποιος Ρον;», ολοκλήρωσε το σκεπτικό του ο πρώην παίκτης του Περιστερίου και του Μακεδονικού κορυφώνοντας την εκδίκησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ