NBA

Χαιρόσουν την Ελλάδα

Χαιρόσουν την Ελλάδα
MAΪΚ ΣΙΖΕΦΣΚΙ

"Το 2006 είχατε υπέροχη ομάδα, που χαιρόσουν να τη βλέπεις" είπε ο Μάικ Σιζέφσκι σε τηλεσυνδιάσκεψη με Έλληνες δημοσιογράφους, όπου συμμετείχε το Sport24.gr

Ο Μάικ Σιζέφσκι, κόουτς της αμερικάνικης ομάδας στο Μουντομπάσκετ, δηλώνει ανυπόμονος για το φιλικό με την Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη και φυσικά δεν έχει ξεχάσει την Σαϊτάμα και την ήττα από την Εθνική μας

Το Sport 24.gr συμμετείχε στην τηλεσυνδιάσκεψη που διοργάνωσε η USA Basketball και υπέβαλε αρκετά ερωτήματα στον ομοσπονδιακό προπονητή της «Dream Team» Μάικ Σιζέφσκι εν όψει του φιλικού αγώνα Ελλάδας – ΗΠΑ στο ΟΑΚΑ στις 25 Αυγούστου. «Η Ελλάδα του 2006 ήταν υπέροχη ομάδα. Επαιξε καλύτερα από τη δική μας και χαιρόσουν να τη βλέπεις», σχολίασε μεταξύ άλλων ο θρυλικός κόουτς του Πανεπιστημίου Ντουκ.

O Σιζέφσκι, που βίωσε από πρώτο χέρι την ήττα του 96, δήλωσε ενθουσιασμένος κι ανυπόμονος να βρεθεί στην Ελλάδα (την είχε επισκεφθεί και το 2004, αφού ήταν κόουτς της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ) για το μεγάλο φιλικό της ερχόμενης Τετάρτης.

Ως γνήσιος επαγγελματίας ήταν έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, που του έγινε. Οι κυριότερες επισημάνσεις του:


Για το ταξίδι στην Ισπανία:

" Ανυπομονούμε για τους αγώνες που θα δώσουμε στην Ευρώπη, πρώτα με τη Λιθουανία, εν συνεχεία με την Ισπανία και δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Ελλάδα στην Αθήνα".

Για την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ:

"Είναι τιμή μας που ερχόμαστε στην Ελλάδα για να δώσουμε ένα τόσο σπουδαίο φιλικό ματς. Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε υψηλό επίπεδο και έχω συνεργαστεί ουκ ολίγες φορές με Έλληνες προπονητές, οι οποίοι έχουν έρθει και έχουν παρακολουθήσει προπονήσεις του Ντιουκ, όποτε ερχόμασταν στη χώρα σας"

Για την Εθνική Ελλάδος:

"
Είναι ομάδα με τα όλα της. Είτε αγωνίζεται στην επίθεση, είτε στην άμυνα, παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους. Στην επίθεση κυκλοφορούν εξαιρετικά την μπάλα, οι γκαρντ τους ηγετικό ρόλο και οργανώνουν άψογα το παιχνίδι. Επίσης, παίζουν καταπληκτική άμυνα στο μισό γήπεδο, γνωρίζονται μεταξύ τους και θα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Τουρκία. Οπότε το φιλικό παιχνίδι στην Αθήνα θα αποτελέσει σπουδαίο τεστ για μας".

Για το αν αισθάνεται πιο έμπειρος εν συγκρίσει με το 2006, οπότε και είχε αποκλειστεί από την Ελλάδα

"
Αισθάνομαι σίγουρα πιο έμπειρος, αλλά και πάλι όχι τόσο έμπειρος όπως οι προπονητές που θα αντιμετωπίσουμε στην Τουρκία, οι οποίοι έχουν καθημερινή τριβή με το διεθνές μπάσκετ, ας το πούμε. Το μπάσκετ που παίζεται στον κόσμο είναι υπέροχο. Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες και προπονητές. Η Ελλάδα του 2006 ήταν υπέροχη ομάδα. Επαιξε καλύτερα από τη δική μας και χαιρόσουν να τη βλέπεις. Ειδικά, εκείνη τη μέρα, που μας κέρδισε στη Σαϊτάμα. Σίγουρα για μένα δεν ήταν και το πιο ωραίο να βλέπω αυτό το παιχνίδι, επειδή χάσαμε, αλλά πρέπει να πω ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό. Και το σέβομαι απεριόριστα".

Για την παρουσία μόλις ενός κλασικού σέντερ (Τάισον Τσάντλερ):

"
Δεν θα έλεγα ότι το πρόβλημα μας είναι η έλλειψη ψηλών ή η έλλειψη σούπερσταρ. Δεν έχουμε πρόβλημα στα κορμιά ή στην ταχύτητα. Το πρόβλημα που έχουμε είναι η έλλειψη εμπειριών και παραστάσεων από τέτοιες διοργανώσεις. Έχουμε πέντε παίκτες που είναι 21 ετών και θέλουμε να φτιάξουμε έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια με στόχο να εμφανίσουμε μια πολύ καλή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο. Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, είναι η πρώτη τους φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο και θέλουμε να αποκτήσουν παραστάσεις".

Για την πρόκληση ή το μειονέκτημα να κοουτσάρει ομάδες με διαφορετικό ρόστερ κάθε δύο καλοκαίρια:

"
Είναι μεγάλη η πρόκληση και για μένα και για την ομάδα των ΗΠΑ, καθώς θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία που παίζουν χρόνια μαζί. Το ξεπεράσαμε αυτό πριν από δύο χρόνια στο Πεκίνο, όπου διατηρήσαμε τον βασικό κορμό παικτών. Τώρα ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος αγώνων και όπως γνωρίζετε δεν θα μας ενισχύσουν οι χρυσοί ολυμπιονίκες του 2008. Εχουμε νεανική ομάδα και τα παιδιά θέλουν να αποκτήσουν ευρωπαϊκές εμπειρίες, ώστε να μπορέσουν να επανδρώσουν την ομάδα του 2012".

Για το αν κινδυνεύουν οι θέσεις των απόντων από το Μουντομπάσκετ εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012::

"
Είναι αλήθεια ότι κανένας παίκτης δεν έχει σίγουρη θέση σε μια ομάδα. Κάποιοι παίκτες μπορεί να φαίνεται ότι προσπέρασαν αυτή τη διοργάνωση, αλλά δεν γύρισαν την πλάτη στην Εθνική. Εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία για ένα τάιμ άουτ, δεδομένου ότι παίζουν συνεχόμενα καλοκαίρια. Συμφωνήσαμε λοιπόν να μείνουν εκτός αυτή τη χρονιά. Μην ξεχνάτε ότι υπήρξαν τραυματισμοί βασικών παικτών και ότι ένας από αυτούς παντρεύτηκε. Ολοι τους θα είναι υποψήφιοι για το Λονδίνο και εμείς έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες".

Για το αν είχε επιλέξει μεταξύ των Κόμπι Μπράιαντ, Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ:

"
Θα έπαιρνα και τους τρεις, γιατί είναι σπουδαίοι παίκτες. Θα σας απαντήσω, με τον τρόπο που είχα απαντήσει και στο Πεκίνο. Δεν χρειάζεται να επιλέξω, γιατί και οι τρεις ανήκουν στην ομάδα μας".

Για το αν ο Κέβιν Ντουράντ θα είναι παίκτης - κλειδί:

"
Έχουμε μια ομάδα που μπορεί να βγάλει διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε βράδυ. Ο Κέβιν Ντουράντ είναι μόλις 21 ετών και σίγουρα θα γίνει μεγάλος παίκτης. Περιμένουμε πολλά από αυτόν, όπως και από τα άλλα παιδιά, τον Μπίλαπς, τον Ρόντο, τον νεαρό Ντέρικ Ρόουζ. Ο Ρούντι Γκέι δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως και ο Λαμάρ Οντομ. Έχουμε τρεις πρωταθλητές στο ρόστερ μας, τον Μπίλαπς, τον Ρόντο και τον Οντομ και περιμένουμε πολλά από αυτούς".

Κι επειδή "μαυρίσαμε" αρκετά βλέποντας το ξύλο στο ΟΑΚΑ, ας θυμηθούμε, για λίγο, το έπος της Σαϊτάμα:



TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ